Jump to content

Ny flymodellgruppebygging til sommeren ? Forslag ønskes


Recommended Posts

Gruppebygginga for F-16 går mot sin tidsfrist 1. juni. Mange er kommet langt, flere er endog helt ferdige.

 

Etter at dette er kommet vel i havn kan vi vel starte opp et nytt flygruppebuggingsprosjekt. Men allerede nå kan vi begynne å tenke på hva det skal være. Det kan være greit å vite dette litt i forkant slik at man kan ta med dette i planleggingen for sin neste modell dersom man velger å være med på gruppebyggingen.

 

Jeg inviterer derfor til å komme med forslag. Disse mottas i denne tråden. Etter en stund (en eller annen gang mellom 1. mai og 1. juni) tar vi alle forslagene og legger ut til avstemming.

 

Kom gjerne også med forslag til tidsperspektiv (oppstart og avslutning).

 

Nils  :)

Link to comment
Share on other sites

"Fra Spitfire til F-16" er vel ikke akkurat et prosjekt som er åpent for alle (begrenset antall modeller som skal bygges), så selv om utsiktene til premie kanskje kan anspore enkelte til å ta jobben alvorligere for å faktisk bli ferdig med det man har påtatt seg å bygge, så syns jeg vel at vi heller bør prøve å dra inn premier i klasser der alle potensielt kan delta.  ;)

 

Og Jens, den pågående F-16-gruppa omfatter også ikke-norske F-16, så det blir vel å gjenta seg selv.  ::)

 

Vel, har ikke egentlig noen formening om hva temaet skulle være. Men en forutsetning for at jeg selv vil stille, er at jeg kan bygge modellen i 1/48 og uten måtte bruke Miliput og en kvadratmeter rømmelokk for å få det til å likne forbildet. Mao. det er fint om det finnes anstendige sett i handelen for de av oss som ikke er helt Nils.  :D

 

Arild

Link to comment
Share on other sites

Før jeg kommer med mine egne forslag til tema vil jeg gjerne foreslå noen retningslinjer. Et tema bør være passe åpent og passe avgrenset.

 

Med passe åpent mener jeg at det ikke blir for snevert slik at det utelukker mange. Derfor bør vi ikke skille på skaler og heller ikke (i utgangspunktet) skille på fargeskjema, nasjonalitet osv.

 

Men det må heller ikke bli for åpent, det vil utvanne et temaet helt.

 

F.eks. vil "Norske F-84 Thunderjet i 1/72 skala" være for avgrenset, mens "F-84 Thunderjet" vil gjøre det interessant for flere samtidig som det er et veldefinert tema. På den annen side vil "Norske jagerfly" være for vidt tema.

 

Nils  :)

Link to comment
Share on other sites

Det kan jo gjøres i forbindelse med andre gruppebyggingsprosjekter også, innen bil, panser eller annet. Da blir utstillingen straks mer interessant en en tilfeldig samling modeller.

 

Men nå begynner jeg å spore av. Diskuter gjerne dette annensteds. Her vil jeg ha forslag til temaer for flygruppebygging.

 

Nils  :)

Link to comment
Share on other sites

Tror jeg ymtet frempå om Harrier engang, nærmere bestemt på Bardufoss. Vi kan jo kutte ut den fossen og sette Norge istedet avgrenset i tid nedad til 1975 og oppad til idag. Scalaen bør vel være 1/48 så da snakker vi selvfølgelig om Hasagawa's serie som utgangspunkt. Itillegg har sikkert noen Monograms AV-8A til langtidsmodning. Tror dessuten det er utgitt en GR 3 nese i resin for de som vil prøve seg på en RAF konvertering. Fargeskjemaer og aktuelle dekaler burde det være flere av og mange har sikkert private bilder å by på. Oppdateringssett i resin og ets burde dessuten være innen rekkevidde med kredittkortet som våpen.

 

Med andre ord "Harrier i Norge 1975 -2008".

Link to comment
Share on other sites

Du får gjøre ferdig Hetzeren din først du, Tommy  :shifty:

 

Jarl Ove, det var da et passe snevert forslag. Og vi har fremdeles til gode å se bevis på at du bygger, eller er det et gruppebygg som må til for å få deg ut av skapet?  wOOt

 

Kan ikke noen foreslå et fly jeg ikke har bygd ennå da (Harrier teller ikke, for det er så døllt)? SR-71, B1-B eller noe sånt...  8)

 

Arild

Link to comment
Share on other sites

Denne tråden er for forslag til flymodellgruppebygging, da faller tængs litt utenfor. Men det er intet hinder å starte gruppegygging for det heller, i en ditto egnet tråd.

 

Alle forslag er velkomne. Det er ingen grunn til å drepe noen ideer ennå, fordi man personlig synes det er - døllt.  (Jeg har vært med på Harrier-gruppebygging selv jeg, flere ganger, og støtter det forslaget.)

 

Nils  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

By visiting and/or register an account our forum you agree to our terms and privacy policy. Terms of Use.