Gå til innhold
 • Bli medlem

Nils Mathisrud

Andre verv
 • Innholdsteller

  8 784
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  46

Nils Mathisrud vant dagen sist Oktober 29

Nils Mathisrud hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

128 Eksellent

Om Nils Mathisrud

 • Bursdag 06. nov. 1960

Personal Information

 • Kjønn
  Undisclosed
 • URL
  http://vingtor.net

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Å presentere en modell som Luftforsvarets fly, med tysk merking, vil ikke være bra. Det vil nok få mange til å stusse..... Her er bildet fra Rygge bygdemuseum. Om denne var "norsk" er lite trolig, siden norske fly hadde flaggstriper på sideroret mens britiske hadde standard merking på halefinnen. I bakgrunnen en Fw 58 fortsatt i tysk merking.
 2. Det henger et bilde på krigsminnemuseet på Rygge, av en Fw 58 med britisk merking i Norge (jeg så det sist søndag....).
 3. Ingen av bildene er gode. Men de viser en (delvis) tildekket W.34 i bakgrunnen med norsk/britisk merking på Skattøra. Jeg har bygget MPM (Special Hobby) W.34 en gang i tiden, som DNLs Ternen (faktisk påbegynt under en byggehelg på Skattøra). Det holder for min del. Jeg hadde et byggesett til, men det har jeg rett og slett kassert.
 4. Bildet er kjent. Det finnes flere andre bilder av flyet også. Alle med presenning over cockpit. Men har det noengang vært brukt av Luftforsvaret?
 5. Denne kan vel knapt sies å ha vært i Luftforsvarets tjeneste. En ex-tysk maskin ble riktignok malt i "norske" farger (dvs. britiske roundeller), slept ut på fjorden utenfor Skattøra, og sprengt i filler. Stryk den fra lista.
 6. For alt vi vet, så kan de jo ha brukt lokalanskaffet maling i Horten.
 7. Nei, du nevnte ikke Aradoen i spørsmålet. Du spurte først om farger på Samsjø-spitten. Som jeg svarte på. Og hvor du igjen spurte om jeg hadde bedre bilder. Som jeg svarte på.... Vil risten i luftinntaket i det hele tatt synes på en 1/72 modell inne i monteret?
 8. Det har jeg ikke i hodet. Men det virker som om det finnes en annen løsning på problemet. Det finnes iallefall dekaler til Anson. Egentlig så burde Oxfordmaskinen (som jeg bygde i sin tid) byttes ut med en blå og gul.
 9. Reg refererte til Samsjø-spitten. Det er den jeg har fargeprøver fra.
 10. Tilgang til deler er langt bedre enn tilgang til bilder, når det gjelder å vurdere farger.....
 11. Tror jeg ville gått for det langt nyere Special Hobby. I begge tilfeller må vel motorcowlinger byttes.
 12. Undersiden er klint inn med en maling av en helt annen kvalitet. Svært krakelert i forhold til de glatte oversidefargene. Den ligner på Bengalac Lysblå i fargen. Man kan like gjerne være RLM 76 Lichblau.
 13. Da jeg foreslo internasjonale fora, så tenkte jeg på de store foraene med mange og kunnskapsrike medlemmer. F.eks. Britmodeller. IPMS Stockholm forum er ikke større enn IPMS Norge, i volum. Alle fora har sine tullinger. Men de må man bare overse.
 14. Korrekte dekaler er min ambisjon - fordi det er det eneste jeg godtar selv.....
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.