Gå til innhold
  • Bli medlem

Jarl Ove Ramsvik

IPMS Medlem
  • Innlegg

    891
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Jarl Ove Ramsvik

  1. Tror jeg ymtet frempå om Harrier engang, nærmere bestemt på Bardufoss. Vi kan jo kutte ut den fossen og sette Norge istedet avgrenset i tid nedad til 1975 og oppad til idag. Scalaen bør vel være 1/48 så da snakker vi selvfølgelig om Hasagawa's serie som utgangspunkt. Itillegg har sikkert noen Monograms AV-8A til langtidsmodning. Tror dessuten det er utgitt en GR 3 nese i resin for de som vil prøve seg på en RAF konvertering. Fargeskjemaer og aktuelle dekaler burde det være flere av og mange har sikkert private bilder å by på. Oppdateringssett i resin og ets burde dessuten være innen rekkevidde med kredittkortet som våpen. Med andre ord "Harrier i Norge 1975 -2008".
  2. Jeg har en slik negerpike i solnedgang.... Malingen er i 3 D og burde kvalifisere som byggesett og gullrammen til diorama. Dessuten får jeg stillt ut mitt kulturelle utviklingstrinn som burde kvalifisere til egen sosiokulturell klasse og dermed være sikret trofe med uhederlig omtale. Snakk om bankers! Neei ... det blir nok en MIG - eller mest sannsynlig ingenting.
  3. Vel,- jeg syntes slike diskusjoner ender i regulærsirkulære mareritt. 6 korte lærdommer av dette bør være: 1. Uansett hvilke løsninger man velger vil de aldri representere noe varig 0 punkt. 2. Jo mer dette blir diskutert jo sterkere stiger misnøyen og jo lavere blir gjerdet mot nye og hyppigere omkamper. 3. Hyppigere omkamper betyr hyppigere klasseskifter og uoversiktlighet for den enkelte modellbygger. 4. Istedet for at klassene tilpasses ethvert superdetaljert argument, bør det vel heller være omvendt. 5. Bygg det du tror er best og premier deg selv med det,- husk at verden alltid er og vil forbli urettferdig. 6. Det kommer ett nytt LU til neste år. Og til slutt. Avansert klasse bør vel endelig reserveres til de som virkelige bygger modellene sine selv, dvs schratchbygger. Alt annet er vel egentlig å skru sammen deler og derfor ganske uavansert. Basic utover det får heller overeføres til juniordivisjonen som et rekrutteringstiltak. Noe lenger enn det kommer vi vel egentlig ikke i søkend av et 0 punkt, - herfra og til evigheten får heller urettferidigheten overta.
  4. Fine greier! Brent av frost?,- det ser ihvertfall ut som det har gått koldbrann i forkroppen. Antagelig er det bare noen som har tømt magasinet på første prøveflygning, selv om det er på feil side. Den hadde forøvrig vært ganske fin i helsvart,- da hadde vi ihvertfall funnet 1 feil om ikke 50.
  5. Jeg skal uansett ikke delta men for meg syntes det som om en spesialklasse bør defineres litt strammere og omhandle et mer aktuelt tema, -ihvertfall første gangen. For meg syntes det som om mange er litt for entusiastiske til å ramse opp mulige objekter uten i særlig grad å reflektere over om disse egentlig vil bli bygd. Summa sumarum heller jeg mer til den oppfatning at vi kommer til å sitte igjen med et relativt enfold av Mig 23 og T 55, enn mangfold. Dessuten tar en først utgangspunkt i et geografisk område bør man kanskje være litt konservativ, både for å teste interessen og appellere bredest mulig. Derfor hva med noe riktig medieoppvarmet, f.eks "Afganisthan etter 1979" . Eller ?
  6. Hvis bildet er tatt i makro, tror jeg du må ta det i manuell ikke automatisk, hvis det er det du har gjort?
  7. Dette blir nok en kremtråd ja. Jeg har forøvrig samme sett med en liten kilo resin til, men sparer det til "Fornebu 9. april" bolken. Selv foretrekker jeg å bygge temamessig, så da blir det nok Ju 52, He 111 og Bf 110 i samme slengen.
  8. Det er på detaljene det står og faller, akkurat det gjelder nok like mye i scala 1/1. Basen til fugleskjærer antennene ser ihvertfall ut til å være tilvirket med blodsukker høyt over snippen,- hvis ikke sterkere saker. Kittingen i frontruten minner forøvrig stygt om mine 50 år gamle vinduer, så her blir det nok poengtrekk i 1/48.
  9. Sitatet er skrevet på engelsk fordi standarden er skrevet på engelsk. Det er ikke ressurser nok i standardiseringen i Norge til å oversette samtlige av de nye 1000-1500 norske standarder som fastsettes hvert år, og det er ikke alltid noe poeng å gjøre det heller. De aller fleste titler oversettes imidlertid, derfor den norske tittelen. Jeg kan gi deg den engelske tittelen også. Uansett stoler jeg på at det ikke er noen her inne som er så trege at de tror at fristen var 6. januar 2008. Så sånn sett skal det vel en smule anstrengelse og kompliserende tankemåte til for å misforstå datoen i trådtittelen. Okkesom, skal du være med å bygge F-16 da, Jarl Ove? Arild Vi legger denne datodetaljen død, jeg skjønte det ihvertfall - dessuten sto det jo klart og tydelig på "norsk" i slutten av innlegget. Jo, det kunne være interessant å være med, men først har jeg en Phantom å gjøre ferdig. Det kommer forhåpenligsvis noen bilder fra "flyfabrikken" snart der det arbeides under høyt trykk nå i romjulen og hvor delene daler ned i skul, eeh.. gjennom pipa mener jeg. Ho, ho -er det noen snille modellbyggere her?
  10. Dette er mao fra en internasjonal standard (ISO), som er implementert som Norsk Standard. Arild Vel, dette kan selvfølgelig være norsk standard så mye det vil, men normal norsk skrivemåte som er lettfattlig og umiddelbart forståelig kan jeg ikke se at det er. Uansett vil sikkert mange ubevisst tenke på den særegne amerikanske måten som Nils beskriver og bli forvirret, spesielt når man opererer med 0X/0X kombinasjonen for både dato og måned. Idet hele tatt er jeg vel av den oppfatning at de finnes litt for mange varianter av disse datooppsettene som den amerikanske mykvareindustrien gjennom tekniske harmoneringer har gjort til nasjonale standarer rundt omkring, -formellt eller uformellt. A sitat er skrevet på engelsk sier vel forsåvidt sitt, attpåtil under tittelen "dataelementer - utvekslingsformater". God norsk språkpolitikk med andre ord. Og en ting til alle jobber ikke i dataindustrien her inne, andre gikk sikkert ut av grunnskolen etter krigen engang og noen har sikkert bare begynt. Vel det var det jeg ville si, back on track, -(snart norsk standard..) GOD JUL forresten
  11. Ha ha.. det settet har jeg minst 2 av men å bygge det uten stasjonerbart stabilt stæsj... ikke tale om. Forresten når ble vi så amerikanske at vi byttet om på rekkefølgen av dager og måneder? Hadde det enda vært år som ble "snudd" så hadde jeg ikke sagt noe. :'(
  12. Tok et elegant riddersprang over alle ridderene og landet på fornavnet istedet. Det er til gjengjeld uten avansementsmuligheter.... Joda, bygging blir så noen blodige bilder fra sløydbenken kan jeg slenge inn ved andledning. PS Har faktisk tenkt å gjøre det etterhvert -men trenger et spark bak først. :'(
  13. Flott møte som vanlig! Selv måtte jeg gå relativt tidlig -men fikk stemt. Noe som alltid har slått meg er hvordan interesser (naturligvis) grupperes sammen rundt ulike bord. For meg blir nok det alltid flybordet, men hvis vi får ett nytt lokale bør kanskje ting som "samvirke mellom våpengrenene" tenkes nøye igjennom. I hvertfall syntes jeg Haugenstua innbød til mer naturlig mixing av mennensker og interesser slik at det ble en klubbkveld, ikke flere klubber som tilfeldigvis treffes samme tidspunkt - samme sted. Men for all del jeg klager ikke,-ensporet som jeg er i min intresse.
  14. Det riktig er vel at Atlas sammen med Armscor fikk produksjonslisens til AZ variasjonen, men at de i virkligheten ikke gjorde mer ut av det enn deleproduksjon. F-1 etterfølgeren til III. Ja, men ikke i Syd -Afrika som heller satset omvendt og fikk klemt ut Cheetah sammen med Israel. Disse ble etterhvert så overlesset i "snablen" at Red Arrows med sine Hawk MkI måtte gå ned i høyde for å møte eskorten på sitt første besøk i landet. Litt av et jagerfly! Estetisk vil jeg vel holde en knapp på F-1 og har dessuten alltid falt for antilopeskjemaet til AZ. Nasjonalitetsmerket inneholdt jo og en antilopelignende krabat (springbukk) i sin tid så her ligger det an til å bli en fin kombinasjon. Tar jeg ikke feil mener jeg de og fløy uten merking som Buccaner, da hovedsaklig i grensekrigene.
  15. Central World senter 5 etasje. Ta Skywayen til Plotchit eller Siam station og gå par hundre meter og du er der. men gå ikke ned på bakkeplanet, bare følg Skyway fortauene helt inn. Bra utvalg i Tamiya, litt dyre sett, men billig verktøy. Send Mor på klesbutikk ekspedisjon og du har butikken for deg selv. Ekspeditrisene vil yte service til grensen av det innåslitne. Betalingsdisken er en tålmodighetsprøve, men hvis du har god tid kan den være en morsom og lærerik innføring i inneffektivitet basert på god Thailandsk tradisjon. Blir du forøvrig lei av klesbutikker finnes det en "gubbedagis" et par kvartaler fra Central World (Petchaburi Road). IT World senter med 7-8 etasjer stappfullt med elektro, mobil, og annet stæsj til en rimelig penge. Beklager forøvrig avsporingen og ha en god tur Jan Uteblir på tirsdag. Et splitt av et nanosekund fikk jeg en kopling i boksen på 11/9 og World .... men det var åltså Central World ikke World Trade..etasjene var 5. ikke 105. Forøvrig takk for avsporingen
  16. Helt riktig, arrangørene vet nok dette men speaker formulerte seg ikke slik, -ihvertfall ikke i forhold til de norske F-16. Her er det etter min mening viktigere med hvilke inntrykk og forventninger som gis enn det rent bokstavlig. Men dette var kun en skjønnhetsfeil på et ellers kjempeflott stevne. Forøvrig enig med Sten Arne at Gripen ser omtrent ut som en moderne F-5,- noe den og er. Svenskene vurderte til og med en svensk utgave av F-5G som JAS tidlig på attitallet. Billig og lett skulle det være for at et lite land skulle kunne anskaffe 300 fly. Sto tilfeldigvis ved Gripenstanden når et av de norske F-16 gjorde en zoom climb med flares. De svenske pilotene sto med nakken bøyd i nitti grader och bivånat det hele til toppen.. og vel så det. Tenkte de: det var da som f...?.
  17. Flott stevne, men et lite nedtrekk for at ikke alt som ble lovet inntraff -ihvertfall på lørdag. Når det varsles en ekstatisk nesten sensajon av noe du aldri har sett tidligere og det hele dreier seg omn en tigerhale på F-16, som ingen så - er spagaten nær. Hva med en lufttanking i lav høyde av F-16 nesten gang? Uberkul speaker er og noe du går lei av etterhvert-. Det jeg virkelig kom for å se var SAAB Tunnan men den dukket dessverre ikke opp, det visste jeg jo.. Hadde og vært moro å sett F-4 og F-16 i luften sammen og sett forskjellen i svingradius, eller for å dra nostalgien tilbake til storstevnet i "75" om man vil. Rafael kunne og godt gjort noen svinger for syns skyld. Men alt i alt et kjempeartig stevne. Best in show er best in show: Skycats, - den nederlandske F-16 oppvisningen på annen plass.
  18. Blir spennende å følge tråden, har hatt lyst på en slik i flere år men har vært usikker på arbeidsmengden. Avventer derfor at de hvite frakken rykker mannsterkt ut,- kanskje kommer de i de hvite bussene.. Blasfemisk sammenstilling spør du meg. :'(
  19. Påstander som "at vi er jo ikke politikere bare modellbyggere", regner jeg kommer fra den selvironiske delen av hypofysen. Er det noe denne diskusjonen har avslørt er det nettopp konstruksjonen av et politisk kompromiss, hvor alle får, men ikke alt og hvor det resterende deles ut av flere til noen. Eller fordeling og utjevning om man vil,- rett fra det sosialdemokratiske grunnfjell. En liten slemming til:Typisk er det vel å sky kjernen som pesten, diskutere detaljer man ikke vet hvor henger for til slutt å oppdage at man faktisk snakker om det samme, -og attpåtil er enig. Noen som har hørt det før... Nei, kjære herrer moderatører her må dere bråvåkne.
  20. Det hadde vært lettere å bare skrevet opp poengsummen og summert i slutten av året, mer spenning og mindre byråkrati.. To rader en for deltagelse og en for bedømming knyttet opp mot et navn. Da dette ikke primært er en modellkonkurranse men for å få opp antall modeller på møte ville jeg premiert hver modell med 5 poeng og plasseringen lavere. Plasserigen vil uansett være av lavere kvalitet gitt bedømmingsformen og variere med antall modeller og møtene. Slik markeres og avstanden til LU osv slik at ingen kommer på den tanken at dette er noe annet en en "uformell lek". Hvis noen skulle komme på tanken om å "jukse" ved å bygge dårlige modeller får vi heller ta det med ett smil og gi vedkommende en klapp på skulderen.
  21. Det er nok et svakt punkt. For få ferdigstillte modeller kan gjøre deltagelsen/konkurransen til en vits. Kanskje hadde det vært bedre å startet dette som et forsøksprosjekt f.eks kvartalsvis og heller ekspandert etterhvert som dekningen tillot det. 5-10 nye modeller hver måned fordelt på 20 av det faste inventaret er nok optimistisk.
  22. Imponerende mange modeller som stilte til inspeksjon på Strømmen i går, her kan en virklig snakke om høy beredskap. Det lover bra videre og vil sikkert inspirere undertegnede såpass at jeg skrur opp tempoet på "samlebåndet". Dessuten er det fint at man får en ny arena å vise produksjonen på, barriereren for å ta med modeller blir dessuten lavere ved en formell ordning. Forslaget som vi samlet oss om virker dessuten gjennomtenkt, enkelt og forståelig. Svakheten kan være at man her forener flere diffuse formål i ett. Om dette kompromisset vil respekteres og opprettholdes over tid er derfor et annet spørsmål. Bredde og elite er som kjent en krevende disiplin og fra andre konkurransediskusjoner er begrepet "rettferdighet" aldri langt unna - men tvi tvi.
  23. Intressant hvilket ordgyteri ordet "konkurranse" avføder. På strak arm kommer det opp det en reglement etter det andre med avveininger, avgrensinger, tilpasninger,tildelinger og rangeringer. Utfordringen fremover blir vel heller "to keep it simple and relaxed". Kanskje vi burde ha et reglement for det og.. Nynorsk er jammen vakkert, burde neste bli obligatorisk i skolen spør du meg..
  24. Syntes å minnes at denne ikke bare fløy men sto til rors i gjerningsøyeblikket.. omtrent som Vi går om bord med Erik Bye. Dessuten må han jo nå være steingammel, imponerenede at han nå drar på turne med sine ungdoms bravader.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.