Gå til innhold
 • Bli medlem

Einar Sandvik

Styret
 • Innholdsteller

  12 340
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  243

Einar Sandvik vant dagen sist Januar 19

Einar Sandvik hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

835 Eksellent

Om Einar Sandvik

 • Bursdag 17. aug. 1951

Personal Information

 • Kjønn
  Male
 • Lokasjon
  Sparbu, Nord-Trøndelag

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Den vertikale stolpen foran hvert ror har to framstikkende ender som er limt fast i hull som jeg bora opp i bakkanten av hver flottør, så de sitter godt fast, ja. Fotoetsen i den vertikale stolpen og utløperne forover er forøvrig bretta dobbelt, og det gir jo litt ekstra styrke. Tverrsnittet på stolpen framstår som kvadratisk, mens stolpen i byggesettet er rund. Jeg prøve å legge på litt trelim for å gjøre den mer rund, men det ble ujevnt, så jeg fjerna det igjen.
 2. Så var det tid for å sette på plass ror på flottørene, men det ene av de to ferdigmalte rora fra byggesettet var søkk borte. Redninga ble fotoets-ror fra fotoets-arket jeg har brukt til å detaljere interiøret og flottørene med tidligere.
 3. Jeg har ikke prøvd riggetråden fra AMMO, så jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag der. EZ Line er også ganske myk, men har ei ganske glatt overflate, så den er ikke veldig vanskelig å tre gjennom hull, dersom man har tak med pinsetten ganske nært trådenden. Fluefiskesnører er nok lettere å tre, men mangler den fantastiske strekkevnen til EZ line. Du skal trekke hardt for at EZ Line skal ryke.
 4. Det ble ei riggeøkt på flottørene i går kveld, etter studier av forbildet. Hvit bakgrunn er en stor fordel under riggevirksomhet.
 5. Det finnes jo ettermarkedssett, men de koster litt, og det tar sikkert lett noen uker før man har det i postkassen: https://www.ebay.com/itm/Quick-Boost-72007-1-72-Pby-5-Catalina-Engine-Cowling-For-Academy/174596766689?hash=item28a6c73be1:g:IMwAAOSw6vpgAQp4
 6. Det er tydeligvis ikke bare å klaske sammen dette byggesettet.
 7. Nydelig modell! Det ser ut til at du fant bilde av akkurat ditt forbilde også, Ragnar, så der er du på trygg grunn.
 8. Det var ei antenne som stakk ned under styrbord vinge også, plassert litt lengre inn på vingen enn på babord side. Dette er bilder av Mk. III, men FB mk. 52 hadde samme type antenner plassert på samme sted, ser jeg av bilder i ei bok jeg har.
 9. Flott modell! Apropos smådetaljer: Har du fått med den tynne antenna som stikker ned under vingespissen på babord vinge? Den vises på bildet som Nils la ut av eksemplaret som henger i taket i Lufartsmuseet i Bodø.
 10. Flottørene er demaskert og har fått noen runder med touch up, både med sprøyte og pensel. De røde feltene fremst på flottørene ble malt med AK 3126 Emblem red. Nå gjenstår å feste ror å flottørene og noen vaiere.
 11. Rundellene, som er like dårlige i byggesettet mitt, måler i underkant av 7 mm. Jeg har noen dekalark med norske rundeller liggende, men har ikke sjekka om jeg har liggende dekaler i rett størrelse og i god kvalitet. Norske vimpelrundeller har en tendens til å være ue av register.
 12. Jeg husker ikke helt hva jeg tynna med forrige gang, men jeg brukte i alle fall retarder. Trulig tynna jeg malinga rett og slett for lite ut.
 13. Så kom endelig grønnfargen på igjen, og denne gangen uten ruglete finish. Modellen ble malt med AK RLM 73 også nå, men denne gangen blanda med spyleveske, slik jeg gjorde med malinga til den forrige aradoen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.