Gå til innhold
 • Bli medlem

Nils Mathisrud

Andre verv
 • Innholdsteller

  8 809
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  50

Alt skrevet av Nils Mathisrud

 1. "Antar" er vel et stikkord her. Jeg har nok dimensjonene nedskrevet i et dokument, et eller ennet sted.... Åkke som, den hvite ringen skulle uansett være 50mm bred, uavhengig av roundellens størrelse.
 2. Luftforsvaret brukte Bengalac, og fargene kanarigul og funkisblå er de to aktuelle fra fargekartet. Kanarigul er en "renere" gul enn MAP Yellow (som mange kaller Trainer Yellow....).
 3. Det var iallefall en type (tidlig variant?) som var veldig skråstilt, og en type (senere?) som var mye buttere. De norske var av sistnevnte type. Nils
 4. Bare pass på å få riktig type frontglass. Det var to typer, som var ganske forskjellige.
 5. Jeg har allerede tatt ladetak.... Neida. Jeg er glad for alle feil som bemerkes slik at jeg kan korrigere dem for senere publisering.
 6. De aller første (halenumre) var trykket av Tally Ho. Så ble FN-dekalene (UH-1B og Otter) trykket av Microscale. Vampire var de første som ble trykket av Cartograf, ser jeg nå. Jeg har lært mye om dekalproduksjon siden den tid..... Men nå sporer dette virkelig av.
 7. Dette er et av de tidligste dekalarkene jeg laget, og de ble vel trykket hos Microscale mener jeg å huske. Etterhvert har jeg gått over til å legge et lag hvit "backing" under dekaler som kan få gjennomslag, og hvor det er en tynn klaring så det hvite ikke skal bli synlig. Mine skalategninger av Vampire ble laget med god input fra John Adams (Aeroclub), også kjent som "Mr. de Havilland". Når han godkjente dem, så regner jeg med at de er gode nok. Hva Airfix har brukt som grunnlag skal jeg ikke si noe om.
 8. Modellen ser bra ut, og fargene gir et "riktig" inntrykk ut fra hva jeg har sett av fargebilder. Aqua Gloss har jeg kjøpt på Ensjø, mener jeg. Microscale Micro Gloss, er ikke den emaljebasert? I så fall vil den gulne med tiden. Jeg mener jeg har en flaske stående, som har blitt gul og som jeg ikke tør å bruke lenger.
 9. Du bør vel renske opp litt rundt hullene til de nye stigtrinnene. Men det har du vel tenkt på.
 10. Å presentere en modell som Luftforsvarets fly, med tysk merking, vil ikke være bra. Det vil nok få mange til å stusse..... Her er bildet fra Rygge bygdemuseum. Om denne var "norsk" er lite trolig, siden norske fly hadde flaggstriper på sideroret mens britiske hadde standard merking på halefinnen. I bakgrunnen en Fw 58 fortsatt i tysk merking.
 11. Det henger et bilde på krigsminnemuseet på Rygge, av en Fw 58 med britisk merking i Norge (jeg så det sist søndag....).
 12. Ingen av bildene er gode. Men de viser en (delvis) tildekket W.34 i bakgrunnen med norsk/britisk merking på Skattøra. Jeg har bygget MPM (Special Hobby) W.34 en gang i tiden, som DNLs Ternen (faktisk påbegynt under en byggehelg på Skattøra). Det holder for min del. Jeg hadde et byggesett til, men det har jeg rett og slett kassert.
 13. Bildet er kjent. Det finnes flere andre bilder av flyet også. Alle med presenning over cockpit. Men har det noengang vært brukt av Luftforsvaret?
 14. Denne kan vel knapt sies å ha vært i Luftforsvarets tjeneste. En ex-tysk maskin ble riktignok malt i "norske" farger (dvs. britiske roundeller), slept ut på fjorden utenfor Skattøra, og sprengt i filler. Stryk den fra lista.
 15. For alt vi vet, så kan de jo ha brukt lokalanskaffet maling i Horten.
 16. Nei, du nevnte ikke Aradoen i spørsmålet. Du spurte først om farger på Samsjø-spitten. Som jeg svarte på. Og hvor du igjen spurte om jeg hadde bedre bilder. Som jeg svarte på.... Vil risten i luftinntaket i det hele tatt synes på en 1/72 modell inne i monteret?
 17. Det har jeg ikke i hodet. Men det virker som om det finnes en annen løsning på problemet. Det finnes iallefall dekaler til Anson. Egentlig så burde Oxfordmaskinen (som jeg bygde i sin tid) byttes ut med en blå og gul.
 18. Reg refererte til Samsjø-spitten. Det er den jeg har fargeprøver fra.
 19. Tilgang til deler er langt bedre enn tilgang til bilder, når det gjelder å vurdere farger.....
 20. Tror jeg ville gått for det langt nyere Special Hobby. I begge tilfeller må vel motorcowlinger byttes.
 21. Undersiden er klint inn med en maling av en helt annen kvalitet. Svært krakelert i forhold til de glatte oversidefargene. Den ligner på Bengalac Lysblå i fargen. Man kan like gjerne være RLM 76 Lichblau.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.