Gå til innhold
 • Bli medlem

Arild Moland

IPMS Medlem
 • Innholdsteller

  9 679
 • Ble med

 • Dager vunnet

  71

Arild Moland vant dagen sist Desember 23 2020

Arild Moland hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

250 Eksellent

1 følger

Om Arild Moland

 • Bursdag 04. aug. 1972

Personal Information

 • Kjønn
  Male
 • Lokasjon
  Bø i Telemark

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Du har ingenting å skamme deg over byggeteknisk, så vidt jeg kan se, Carl. Flisespikkinga om rundell-plassering overlater jeg glatt til andre.
 2. Ja, når du nevner det, Jens Håkon, så har også jeg litt Vallejo Air som jeg bruker til detaljmaling med pensel. I tillegg til et relativt rikholdig utvalg Vallejo Model Color (den vanlige penselmalinga). Bunnlinja i alt dette er fortsatt at det ikke er så lurt å snakke om "Tamiya", "AK", "Vallejo" osv som om det er bare én type lakk. Mistenker noen ganger at dette bare bidrar til forvirringen der ute, og gir noen ideer om at det ikke er så nøye, eller i det minste at det man tynner en variant med, også funker i en annen. Med dertil hørende resultater.
 3. Nå snakker du som om AK-maling er én ting, Reidar. Jeg har ikke prøvd alle variantene deres, men om de har en som ligner på Vallejo, er den sannsynligvis rimelig tricky. Og å tynne maling laget for penselbruk slik at den funker i airbrush, er uansett en krevende øvelse. Men, det er f.eks. ikke veldig vanskelig å få godt resultat med AK Xtreme. Det tror jeg dog en helt annen kjemi enn den Einar har krangla med her. Det er jo heller ikke egentlig mulig å snakke om "Tamiya" som én ting. Det er forskjell på LP, X- og XF, for ikke å si enamel-varianten av X. Og om du dekant
 4. Det står Air Series fordi dette er farger til fly, Ragnar. Om du ser nøyere etter på bildet så vil du se at det står "High Quality Acrylic Colors for Brush" pluss instruksjoner for å tynne hvis du skal bruke airbrush. Sprøyteproblemene høres jo ut som de man kan få om man har slurva med renholdet. Klarer ikke helt å se hva som er problemet med SparMaxen? Er noe knekt?
 5. Hehe, det er det inntrykket man kan få noen ganger. Selv om det sannsynligvis helst handler om at man ikke gidder å søke selv, da.
 6. Har du ikke hørt om Google, Ragnar? Du finner info om stoffet bare ved å søke på "pla". PS Polystyrene forkortes PS, og det er en forkortelse du rett som det er finner på støperammene i byggesett.
 7. Jeg søkte på "Tamiya Clear Styrene" på eBay, og fant denne. https://www.ebay.co.uk/itm/70191-Clear-Pla-Plate-0-3mm-B4-Size-4pcs-by-Tamiya/322512844801?epid=1137718451&hash=item4b17437801:g:P6oAAOSwIaFZFDlV Evergreen har noe tilsvarende som fås kjøpt hos Amundsen (og trolig også HobbyM), men om Evergreen er like samarbeidsvillig til polering, aner jeg ei.
 8. OK, jeg fikk med meg det du sier om emaljebasert eller ei. Det virka bare ellers som at det ikke var mulig for deg å kjøre Aqua Gloss med mindre du fikk den på stor flaske, og at de uansett er utsolgt på Ensjø, stod det ingenting om. Så lenge du får det resultatet du vil uten flere strafferunder enn normalt, er alt bare bra
 9. Er det ikke bare å kjøpe flere små, enn å sjangse på en klarlakk som etter det Nils antyder ikke egner seg for museumsformål?
 10. Mang en potensiell handel fra USA som har blitt oppgitt pga portoen selgere der borte skal ha for å sende over dammen.
 11. Og hvor mange kommer til å se denne seteputa på den ferdige modellen, der den står i monteret, mon tro?
 12. Det er jo bare å tape sammen skroget, sette canopy oppå, sette modellen på et bord og gå to meter vekk. Det du ikke ser da, trenger du jo ikke å bry deg om. Selv om jeg jo vet at du ikke får sove dersom det ikke er riktig fargesjattering i hjulbrønnene Men, det er vel god tid nok til å gjøre det som vanlig
 13. Og de bøttesetene tror du noen som helst kommer til å se når modellen er på plass i monteret!?
 14. Ja, Tapatalk er deaktivert. Ed posta om dette 27. august. Det finnes visst egne apper som støttes. Se lenger opp i denne tråden. Kos deg i Belgia og ikke spis for mye sjokolade
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.