Gå til innhold

Arild Moland

IPMS Medlem
 • Innholdsteller

  9 387
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  27

Arild Moland vant dagen sist Januar 12

Arild Moland hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

103 Eksellent

1 følger

Om Arild Moland

 • Bursdag 04. aug. 1972

Personal Information

 • Kjønn
  Male
 • Lokasjon
  Bø i Telemark

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Arild Moland

  Skala 2019 - dømming

  Er det i det hele tatt noen igjen som bryr seg? Kjør samme som i fjor. Funka fint det.
 2. Arild Moland

  Nye arbeidsbenker

  Nei, du må sende melding til Stein Atle, så fikser han en til deg. Du trenger vel strengt tatt ikke være medlem heller tror jeg, men det er jo bare hyggelig om du er det, da. Du skal da også bli meldt inn i IPMS-medlemsgruppa her inne sånn at du får tilgang til litt flere ting (noen seksjoner som gjelder foreninga, og tilgang til å lage nye tråder under markedsplassen, tror jeg).
 3. Arild Moland

  Aktivitet på forumet

  Hehe, det får man si... Det er jo en artig kommentar til denne tråden når selv ikke moderator orker å ta turen innom! Formann Edward kan nok også hjelpe deg om det kniper. Og ev også svare på hvem som faktisk er moderator(er) på forumet for tida, og rette adressat for denne typen ting.
 4. Arild Moland

  Aktivitet på forumet

  Send melding direkte til Stein Atle Stenberg, så ordner nok han en arbeidsbenk.
 5. Arild Moland

  Aktivitet på forumet

  Godt du fant ut av det til slutt og i tide, Stian! Vi gutta burde nok ta turen til legen litt før noen ganger... Arild
 6. Arild Moland

  Vi har mistet en god venn og flink modellbygger

  Kjente Espen kun gjennom forumet, og vil savne en sjeldent munter mann her inne. Utrolig trist nyhet å lese! Hvil i fred.
 7. Arild Moland

  Aktivitet på forumet

  Ja, jeg tror smarttelefonen har mest å si, for den inspirerer ikke til å skrive langt og grundig om noe som helst. Kan også godt være at sjargongen blir intern, men det er jo vanskelig for folk som har kjent hverandre i årevis, å late som om de ikke gjør det? Samtidig som enkelte selvfølgelig legger på for kjente i større grad enn jeg noen gang har opplevd som nødvendig. Men enn så lenge er vi jo spart for de riktige harde taka som man kan se på FB og ellers i sosiale medier. De som gikk lengst i den retningen her inne i sin tid, ble moderert, advart og til slutt kasta ut om det vedvarte (det siste skjedde med kun et par stykker). Jeg savner forøvrig styrets engasjement oppi alt dette. Mener de noe som helst om hva som skjer? Eller er de også bare lei?
 8. Arild Moland

  Aktivitet på forumet

  Ingen grunn til å lukke og skru av lyset her, selv om mengden av innlegg er laber for tida. Forumet er fortsatt en rik kilde til referanser, tips og triks, som jeg syns foreninga bør ta seg råd til å holde i gang lenge ennå. Så får vi se hva som skjer på sikt med aktiviteten her. At man opplever lite respons på innlegg, er noe jeg ser på flere forum, også internasjonale. Man skulle jo tro at man på engelskspråklige forum med lesere fra hele verden burde få mer respons, men om man bygger sært nok, så er det dødt også der. Det er bare å fortsette å linke hit fra FB også, uten at man skal forvente noen boom i aktiviteten her for det. Følger forøvrig med på figurtråden din, Einar, om enn uten å kommentere. Moro med nye historietimer hver dag i et emne jeg ikke kunne noe om fra før!
 9. Arild Moland

  Aktivitet på forumet

  Tror det er mange faktorer som bidrar til at forumet er stille og rolig, og jeg tror ikke lukkingen av Bableboksen er den viktigste av disse på langt nær. I så fall burde vi sett småprat på IPMS-fjasboka fra veldig mange flere av de gamle traverne her inne som har falt fra opp gjennom åra. Jeg tror nok at forum-softwaren ble hengende for lenge etter teknologisk, spesielt mtp deling av bilder, til at mange gadd å henge med. Stuntet til Photobucket med sperring av gratis deling gjorde med et trylleslag mange av trådene her halvveis meningsløse, og et for mange enkelt bildedelingsalternativ forsvant (for en periode, Photobucket krøp etterhvert til korset, men ble vel aldri helt seg selv igjen?). Når så forumet omsider ble oppgradert, ble det gjort uten forvarsel og til prisen av at mange mistet arbeidsbenkene sine. At disse da ikke fant å gidde mer, er forståelig. Forumet lider nok felles skjebne med veldig mange andre forum av samme sorten. Folk sprer seg ut over ymse FB-grupper, og gidder kanskje ikke å bruke så mye tid og krefter på å dele så mye av de de holder på med. Selv om det er mer trafikk på FB-gruppa til IPMS, syns jeg ikke det er så mye substans der, men det er jo litt at FBs natur at det er bortkasta å gå i dybden. Vi kan kanskje også se nedgangen på forumet litt i sammenheng med nedgangen i oppmerksomhet rundt Skala. I gamle dager var det alltid masse trafikk her før LU/LK/Skala, men da var det også 4-500 modeller på bordene og mange flere folk. Kan være at disse tingene forsterker hverandre gjensidig, men det kan virke som foreninga generelt er litt nede i en bølgedal. Ikke så rart heller, for vi er jo stort sett den samme gjengen som har sulla rundt i årevis, og før eller siden må jo flere bli litt lei? For min egen del har jeg jo vært med her fra starten for over 12 år siden, og kjenner på en viss "forum fatigue". Man har rett og slett ikke bry til å engasjere seg like mye som før, og den tida man velger å bruke på hobbyen skulle heller vært brukt i byggebua enn foran PCen. Tidvis er det også rett og slett deilig å bygge i fred og ro og ikke tenke på at man skulle tatt et bilde eller skrive noe om det man gjør. Og ingen her burde bli fornærma når jeg sier at jeg ikke får svar her inne på de spørsmål jeg måtte ha om de ytterst få forbilder jeg gidder å slite med referanser for å få litt mer korrekt.
 10. Arild Moland

  Oppgradering av forumet

  Det er da alltid en ekstra dupp i aktiviteten på sommeren? Nå har sommerværet normalisert seg noe her sør for Dovre, men jeg er neppe den eneste som bygger ut skalpell og airbrush med 1:1-verktøy eller tursko når det blir lyst og varmt ute. Selv har jeg hatt byggestopp fra slutten av april og frem til for en uke siden, men fikk et sett i posten jeg ikke klarte å la være å pelle på... Det sagt har jeg naturligvis ingenting i mot at flere får info om at forumet er blitt enklere å bruke!
 11. Arild Moland

  Alternativ til Photobucket?

  Jøsses, det tok sin tid, men noen har tatt til vettet omsider.
 12. Arild Moland

  Nytt forum - nye muligheter

  Funka nå, ser det ut til. Har tidligere kun kunnet svare på eksisterende meldinger, ikke lage nye.
 13. Arild Moland

  Nytt forum - nye muligheter

  Alle vet hvor synd det er på dere som drar lasset, Janse, og dere skal ha takk for at dere gidder. Men når man velger å sette i gang med den største omveltningen i forumets 12-årige historie, og man gjør det uten å varsle på forhånd og informasjonen underveis og etterpå er så svak som den har vært, kan man jo stille spørsmål ved om timingen var den beste? Kanskje var man nødt til å kaste seg rundt og konvertere akkurat nå? Aner ikke, og det er sikkert gode grunner til at det er blitt som det er blitt, men det er ingen som krever at noen skal jobbe livskiten av seg for foreninga, man vil bare vite hva som skjer. Arild PS Siden Skala åpenbart er det som tapper styret for alle krefter, er mitt forslag å rett og slett avlyse neste års Skala, og samtidig invitere de som måtte være genuint engstelige for hvordan et 2019 uten Skala skal se ut, til å komme på banen og danne en ny Skala-komite. Da slipper dere massevis med arbeid, kritikk og ergrelser. Og om det hele ender med at Skala 2019 ikke blir arrangert fordi ingen gidder å gjøre en jobb, ja da fortjener ikke foreninga bedre. Det er uansett ingen grunn til at Styret == Skala-komite. Altfor mange lag og foreninger lider under uvanen med at styre = gjøre.
 14. Arild Moland

  Nytt forum - nye muligheter

  Nå er jo du admin og har sikkert rett til å se alt mulig. Jeg ser at noen har likt noe og hvor mange, men ikke hvem.
 15. Arild Moland

  Navigasjonstips i det nye forumet

  Du verden! Det har ikke falt meg inn å trykke på den kula der. Misforstå meg rett, det nye forumet har masse snasen funksjonalitet og ser lekkert ut, men interaksjonsdesigneren vinner ingen premier, er jeg redd. Når det er mye lettere å klikke seg inn på profilen til avsender enn til selve innlegget, er det noe som skurrer... Takk for tips, Stian! Har du oppdaget noen måte å komme seg til toppen av sida på (annet enn å bruke Home-knappen om man sitter på PC)? Arild
×

Viktig informasjon

Ved å besøke vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.