Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. I går
 2. Marius Moe

  IPMS Østlandet minikonk 2019

  Her er bildene fra "minikonen" i februar
 3. Einar Sandvik

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  Oversidekamuflasjen ble malt med AK-farger i går kveld, i RLM 72 over 73 i samsvar med mønsteret i byggesettveiledninga. Det må nok gås en runde til med puss av ribbestrukturen i området ved det fjerna vinduet. Nå står skrogsidene for tur til å overmales i områdene der kodene og jernkorset var plassert. Jeg vet ikke om de som malte, prøvde å matche kamo-mønsteret eller om de malte over i en eller annen mørk grønnlig farge. Dette blir ren gjetting.
 4. Siste uke
 5. Einar Sandvik

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  Takk for innspill og fotografier! Fint bilde av motoren til den bulgarske Arado 196-eren. Det blir nok en del kvalifisert gjetting med hensyn til fargeskjemaet, ja. Dumt at de som malte om norske fly under kampene i 1940 ikke var mer opptatt av hvilken maling de brukte, men veldig forståelig. Foreløpig heller jeg mest i retning av å male flyet i tråd med maleinstruksen i Sword-byggesettet, og male over områdene der merkinga på skrogsidene var med en mørk grønn eller svart farge.
 6. Knut Erik Hagen

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  Her er et bilde jeg tok av motoren til den Arado Ar 196 som står utstilt i Plovdiv (Bulgaria). Jeg har en førstegangs avfotografering av det bildet som ble tatt av Aradoen etter landing i Shetland, det er ikke så veldig mye mer av detaljer som sees der. Har for lang tid siden snakket med en av de som malte om Aradoen til norsk, de brukte de lokale fargene som var tilgjengelig der - så ingen FS.595 referanser.
 7. Einar Sandvik

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  I den grad jeg klarer å skjelne kamo-mønsteret på fotografier, stemmer mønsteret på fotografiene av Arado 196 best med mønsteret i byggesett-tegningene.
 8. Einar Sandvik

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  Jeg har malt den første grønnfargen på oversida, og starta med den lyseste. RLM 73. I dag tenkte jeg å starte med å maskere, for å legge på RLM 72. Men, nå ble jeg i tvil. Kamuflasjemønsteret på tegningene til ettermarkeds-dekalarket, i Flyhistorie og i på instruksarket til Sword-byggesettet stemmer overhode ikke overens. Ved nærmere granskning viste det seg at mønsteret er ganske likt på tegningene i Flyhistorie og på veiledningsarket til byggesettet, men RLM 72 og 73 er bytta om. Jeg vet at britene kunne bytte om på fargene i foreskrevne kamuflasjemønster, men har ikke lest om at tyskerne kunne gjøre det. Er det noen i forumet som vet noe om dette?
 9. Nils Mathisrud

  IPMS Østlandet minikonk 2019

  Februarmøtet er avholdt. Bent Hals ble månedens modellbygger. Sammenlagtlista ligger øverst i tråden. Her er månedens resultatliste:
 10. Minner om at IPMS Østlandet har medlemsmøte Tirsdag 12 februar på Kjeller/Lillestrøm kl 18:00- 21:00 Det blir utdeling av fotobok til alle deltakere i Minikonk 2018 og årsmøte. Husk modeller til minikonk Vel møtt
 11. Tidligere
 12. Einar Sandvik

  bygg av modelform

  Vi har bare møter en gang i måneden, og det er den andre mandagen i hver måned fra kl. 19 og utover.
 13. Danilo Fritzsche

  bygg av modelform

  ved ikke om jeg orker det i morgen men på neste møte om 14 dager vil jeg gjerne stikk innom.
 14. Einar Sandvik

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  Ja, det er forskjell på AK-fargene på flaske og på glass. Det er AK-maling på flasker jeg har brukt. Tynneren på bildet er fin til emaljemalinga på glass, men får akrylmalinga til AK på flasker til å bli en graut. Man må jo prøve litt forskjellig maling for å gjøre seg erfaringer. Eske nummer 2 av de jeg viste ovenfor, inneholder RLM 72 og 73, slik at jeg slipper å blande til fargene.
 15. Arild Moland

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  Nå er det vel forskjellig kjemi mellom Vallejo og disse AK-fargene Einar bruker og AKs metallfarger, i alle fall hvis det er AK Xtreme som menes, for de er enamel.
 16. Einar Sandvik

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  For meg ser akrylfargene fra Vallejo og AK ut til å være ganske like. Jeg har ikke hatt noen problemer med å blande maling fra de to fabrikantene tidligere.
 17. Knut Børgesen

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  For å underdrive, det ser jo ut til å fungere 🙂 Er AK og Vallejo samme guffa slik at en kan bruke tynnere etc. fra den ene på den andre? Jeg har kun prøvd noen metallfarger fra AK og de fungerer supert.
 18. Einar Sandvik

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  Malinga jeg bruker på denne modellen, er AK, iblanda noen dråper Vallejos Flow Improver.
 19. Einar Sandvik

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  Undersidefargen er malt. Jeg prøvde å lage firkanter med overmalt maling i ganske lik farge, ved å blande litt RLM 78 med RLM 65. Malinga ble sprøyta gjennom et firkanta hull i ei papplate. Det hadde nok vært lurt å lage hullet i ei gjennomsiktig plastplate, for jeg slet litt med å plassere hullet på rett sted.
 20. Gaute Halsaunet

  bygg av modelform

  Møte er i kjelleren i bygget som tilhører Allskog, det er Trondheim Bilbanecenter som holder til der og vi leier av dem igjen. Adressen er: Ingvald Ystgaards veg 13A http://www.tbbc.no/ Du er velkommen til oss, møtet begynner kl 19😀
 21. Danilo Fritzsche

  bygg av modelform

  mange takk. Hvor møtes dere?
 22. Geir Hogga

  bygg av modelform

  Du må nok på nettet for å handle slikt, og disse kan anbefales: https://www.sloyd-detaljer.no/sortiment/skape-dekorere/silikongummi-stopeplast/
 23. Einar Sandvik

  bygg av modelform

  Velkommen i klubben! Jeg vet dessverre ikke om noen forhandler av silikon i Trondheim, men andre vet kanskje. Vi har møte førstkommende mandag. Einar S
 24. Danilo Fritzsche

  bygg av modelform

  hei, jeg er ny medlem og har et spørsmål. Finnes Trdhm et butikk man kan handle material til å bygge form (silikon)? Takk på forhand
 25. Einar Sandvik

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  Modellen er grunna med Tamiya hvit grunning på sprayboks, for å gi et godt grunnlag for det hvite i flaggstripene. Noen panellinjer måtte friskes opp. Halefinna med ror må få en omgang til med grunning. Spor etter glasset på akterskroget forsvant ikke helt, men det ser ut til å kunne anes noen ribber der på forbildet også. Cockpitglassene tenkte jeg opprinnelig å bytte ut med ettermarkedsglass fra Falcon, men det viste seg at de var for vide til å passe helt, så jeg beholdt byggesettglassene, sjøl om det blir en litt vel tjukk kant til å være helt skalarett i aktercockpiten.
 26. Einar Sandvik

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  Ja, sjølsagt. Det kan det være. Bra at jeg har bytta ut de gebrekkelige plaststengene med metallstenger, da. Her kunne det skjedd fallulykker. He, he.
 27. Reidar Berg

  Gjenbrukt Arado Ar. 196A i skala 1:72

  Det forklarer jo saken....
 1. Last inn mer aktivitet


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Viktig informasjon

Ved å besøke vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.