Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 03. feb. 2021 i alle områder

 1. Noen ganger forsvinner deler og forsinker eller stanser byggeprosjekter. Sånn ble det også her. Ny del måtte skaffes. Etter å lett litt rundt i esker og skuffer med tiloversblitte deler fra bygde byggesett, fant jeg et par små deler som jeg kunne lage 3 mm. lange dråpeforma kuler av og bore hull i. Den ene kula sprakk og den andre forsvant sporløst. Det ble litt mer leiting, før jeg fant et flyunderstell med passe vinkel mellom hjullegg og hjulaksling, og etter litt spikking hadde jeg en brukbar ny del.
  2 poeng
 2. Understellet er endelig kommet på plass. Flottørene ble noenlunde parallelle og de hvite advarselsmerkene for propellen ble på omtrent rett plass. Det trengs litt puss og touch up-maling ved festepunktene for flottørstaga under buken på flyet.
  2 poeng
 3. Og der kom det nye eksosrøret overraskende nok ganske raskt og greit på plass. Makrolinsa avslører at malinga trenger litt puss. Akrylmalinga til AK har en tendens til å flises opp av mye håndtering. Makrofotografering kan være nyttig kvalitetskontroll underveis i modellarbeidet.
  2 poeng
 4. Arbeidet med produksjon av nye eksosrør er i gang. Litt varmstrukket støperammeplast og spissen på et par våpenoppheng til F-16 fra reservedelslageret ble ofra for formålet. Smått, men større enn eksosrøra fra Quickboost.
  2 poeng
 5. Jeg har hatt dette liggende i mange år, men ikke prøvd det.
  1 poeng
 6. Her er et bilde etter pussing. Det ser verre ut på bildet enn i virkeligheten. Hulrommet er helt i øverkanten på ramma, som er helt filt bort, i nederkant av cockpit-hetta. Jeg har litt mer å gå på med hensyn til tjukkelsen på glasset.
  1 poeng
 7. Dette utsnittet av ei tegning jeg har funnet ute på verdensveven, viser plasseringa av drivstofftankene i flottørene. Tegneren har imidlertid gjort lite vesen av røra opp langs staget med stigtrinn. Jeg antar tankene er plassert slik at vekta av drivstofftankene ga optimal stabilitet til flyet.
  1 poeng
 8. Jeg brukte stive stifter fra ei kopimaskin til å simulere disse røra eller slangene. Foreløpig har jeg bare limt på stifter på utsidene av staga med stigtrinn. Det fikk det knekte staget på styrbord side til å se mye mer rett og pent ut forfra. Jeg teller på knappene om jeg skal lime på tilsvarende på innsidene av staga, for disse kopimaskinstiftene er en smule overdimensjonerte og vil få staga til å se veldig tjukke ut, sett forfra.
  1 poeng
 9. Here we go again. Nytt eksosrør er snekra i hop og alt. Jeg tok bilde før påsetting, før det kanskje forsvinner.
  1 poeng
 10. Eksosrøra ble sprøytemalt med Alclad Exhaust Manifold i morges og ble forsøkt limt fast. Det var lettere sagt enn gjort på grunn av at limrester etter liming av forrige eksosanlegg gjorde det vanskelig å få rett plassering og vinkel på eksosrøra. Fasit etter en liten halvtime var at det ene hadde knekt rør og det andre var borte. Eksosanlegget med knekt rør kom omsider på plass i noenlunde rettvinkel. Det andre går (les: kryper) jeg manngard etter sånn innimellom andre gjøremål, som blant annet består i å bytte ut 11 sett dørhandtak i huset. Beklager uklart bilde av de
  1 poeng
 11. Sitat fra Mats: "Einar, Denne Aradoen hadde ikke denne typen av eksosrör som du har montert... uten mer liknende flamedempere. På slutten av karriären hade den et rett rör ut bare uten spesifikk avslutt. Hvet ikke hvordan det så ut da flyet var i Norge." Fordømt, nå som jeg trudde jeg var i havn med eksosrøret! Aradoen hadde nok det samme eksosrøret mens den var i norsk militærtjeneste. Jeg syntes nok at eksosrøret hang litt mye, men når jeg ser nærmere etter, så er det en annen fasong på eksosrøret enn den jeg har montert. Det har mer trekanta
  1 poeng
 12. Den nøyaktige plasseringa av eksosutløpet ble funnet ved å studere bilder. Det er faktisk ikke så lett å se det på bilder, men dette bildeutsnittet viser det godt.
  1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.