Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 24. okt. 2020 i alle områder

 1. Da sier jeg meg ferdig med interiøret. Strengt tatt ble det vel mer detaljert enn nødvendig for en modell der detaljene forsvinner inne i en monter, men jeg vet at detaljene er der. Man har da sin modellbyggerstolthet.
  3 poeng
 2. Denne finnes å få kjöpt fra Rebell Hobby. https://www.rebell.com/piper-pa-18c-super-cub-israel.html
  2 poeng
 3. Her er nå et bilde av en W. 34 som var underlagt 21. Transport Flight på Skattøra i 1945
  2 poeng
 4. Det kom ingen kraftige motangrep mot teorien min om svart motor, så den ble malt med svart Alclad og behandla med en blyant for å få fram metallskinn på sylindrene. Et manglende rør ble poda inn i form av strukket svart plast. I fotoetsen finnes det en del med det synlige gitteret som vi finner på bildet i forrige postering. Det trenger nok litt mer bearbeiding og maling.
  2 poeng
 5. Gå og vask munnen din.... Det er forøvrig bra ut, da.....
  2 poeng
 6. Vingene ble limt på plass i går kveld. Rekkefølgen sier seg sjøl, underdelen i ett stykke først, og deretter de to overdelene av vingene. Gummistrikk og klesklyper er nyttige redskap under modellbygging. Klesklyper av plast, med mjuke klypeoverflater er bedre enn harde klesklyper av tre, som har lett for å gli og sprette av. Vingespissene til over og underdelene av vingene i dette Revell-byggesettet passer usedvanlig dårlig sammen. Underdelen stakk en til to millimetre lengre ut enn overdelen så det ble mye pussing for å få delene i flukt. Jeg brukte tegninger for å se til at avrun
  1 poeng
 7. Takk! Jeg forsøker å unngå å gjøre skam på IPMS Norge. Under rissinga av panellinjer på undersida av vingene kunne jeg ikke unngå å legge merke til de støpte bombeopphenga. Jeg har myst på bildene jeg har tilgjengelig av forbildet i norsk mundur, og for øvrig også i svensk drakt, men kan ikke få øye på noe bombeoppheng der, så de ligger an til å bli klippet bort.
  1 poeng
 8. Arbeid med panelrissing pågår. Kjedelig. Greit nok å holde på med det når det er dårlig vær, som i dag.
  1 poeng
 9. Merkingen paa flapsen er for aa indikere utfelt vinkel paa flapsen for piloten. P-51 har noe tilsvarende.
  1 poeng
 10. Da har jeg fått et par bilder av "The green man" som den som påtar seg byggingen får tilgang på.
  1 poeng
 11. Blir det problemer med å få noen til å bygge " fuglehund", så kan jeg tilby denne til samlinga i flymuseet. Slet med å få bakerste del av takglasset helt blankt. Jeg hadde en byggetråd om denne her i forumet. https://forum.ipmsnorge.org/topic/14114-fuglehund-uten-ski/
  1 poeng
 12. Å presentere en modell som Luftforsvarets fly, med tysk merking, vil ikke være bra. Det vil nok få mange til å stusse..... Her er bildet fra Rygge bygdemuseum. Om denne var "norsk" er lite trolig, siden norske fly hadde flaggstriper på sideroret mens britiske hadde standard merking på halefinnen. I bakgrunnen en Fw 58 fortsatt i tysk merking.
  1 poeng
 13. Ville vurdert aa bruke malt dekalfilm for rammene til canopyen paa denne.
  1 poeng
 14. Det blir en skikkelig maskeringsjobb når du skal male denne.
  1 poeng
 15. Her er vakuum-canopy på plass. Det var som ventet en del jobb å få tilpasset denne. Den ble først klippet ut med saks med romslig margin, og så trimmet forsiktig med et fersk blad i skalpellen til den passet. Passformen er generelt bra, synes jeg. Fasongen er kanskje ikke 100% korrekt sammenlignet med bilder, men "close enough". Canopy ble limt på med Canopy Glue - som seg hør og bør. "Canopy Glue" er en type hvit lim (ala trelim) som jeg kjøpte hos Norwegian Modellers (tror jeg) for lenge siden. Tipper den er ment for radiostyrte fly, men den funker fint på plastmodeller også.
  1 poeng
 16. Ja, har fått kvittering både på at den er bestilt, og betalt................
  1 poeng
 17. Jeg bestilte like godt den de hadde hos Euromodelshop. Så da er det vel å håpe at den kommer frem i posten. Har ikke bestilt derfra tidligere.
  1 poeng
 18. Ok. Vi prata litt forbi hverandre her, Nils. Jeg lurte på om du hadde bilder av bedre kvalitet enn jeg har av Aradoen. Jeg har lurt litt på hvordan jeg skulle lage rist foran luftinntaket til motoren. I skala 1:72 er det jo ganske fåfengt å skulle prøve å perforere ei plastplate så mye som det som trengs her, så jeg fant ut at jeg skulle prøve å stanse ut et par passe store plastskiver av gjennomsiktig innpakningsplast i stedet og lime dem på med superlim, som har en tendens til å froste klare deler. Det ble moderat frosting, men med litt sandpapir fikk jeg til en brukbar effekt, s
  1 poeng
 19. Jeg fikk rettet opp halefinnene sånn noenlunde ved å løsne forsiktig på skjøten ved haleflaten, vri bommen litt og lime fast igjen med superlim. Airfix has lagt opp til et sinnrikt system der understellsleggene limes til bommene, før disse limes til haleflaten. Dette + framkroppen "sandwiches" så mellom over- og undervingen. Jeg har valgt å modifisere understellsleggene slik at de kan monteres senere. Undervingen ble også modifisert litt slik at over- og undervingene kunne limes sammen uten kroppen. Her er halebommene montert sammen med vingen.
  1 poeng
 20. Jeg har begynt å se på motoren. I følge byggeansvisninger skal motoren være gråmalt, i alle fall den fremste delen. Bilder av motoren på eksemplarer av Arado 196 viser stort sett det samme, en lys grå farge. Men, bildet av dette franskbygde flyet som jeg bygger, ser ut til å ha svartmalt motor. Motoren framstår i alle fall som mye mørkere en den temmelig mørke kamoen på flyet. Innsida av motorhuset er vesentlig lysere enn motoren. I følge byggesettanvisninga, skal det være RLM 02.
  1 poeng
 21. Godt å se at du har kommet et skritt videre!
  1 poeng
 22. Hei Einar Skulle tro at jeg er nok den som har flest bilder av denne fuglen. Dessverre så er det ikke noen bilder av interiöret, kun instrumentpanelet. Jeg har også flyhandboken for Ar 196A-3 som har en bra skisse på pilotsetet. Sender det til deg på e-post. Det står dog ikke noe om farger i denne.
  1 poeng
 23. Korrekte dekaler er min ambisjon - fordi det er det eneste jeg godtar selv.....
  1 poeng
 24. Dekalene fra Mats kom i posten på fredag. Hurra! Takk Mats! Proporsjonene på roundellene er definitivt bedre på Vingtor-arket enn på de som kom i konverteringssettet.
  1 poeng
 25. Det ser uansett bra ut. Du har kommet kjappere i gang enn jeg har gjort med Aradoen min.
  1 poeng
 26. Artig liten sak, dette Airfix-byggsettet. Byggsettet er delt opp ganske ukonvensjonelt, men delene passer bra sammen. Her er cockpit før og etter sammenliming av kropp. Vi får komplett luftinntakskanal til motoren, inkludert krompressorvifte. Lite av dette blir dog synlig på den ferdige modellen. Jeg grunnet delene med Ammo One Shot Black grunning, og la deretter på Vallejo Metal Color aluminium. (Jada, jeg bruker Vallejo innimellom...) Ragnar
  1 poeng
 27. Har sjekket, og 450 mm er korrekt størrelse.
  1 poeng
 28. Luftforsvaret har siden 1945 brukt skrivemåten roundeller i sine tekniske dokumenter. Standard størrelse var 900 og 600 mm. Men sistnevnte var det ikke plass til på halebommene på Vampire. Korrekt størrelse må jeg på en annen PC for å finne.
  1 poeng
 29. Prosjektet mitt tar altså utgangspunkt i dette byggesettet, kjøpt på e-bay. Jeg vet ikke om jeg gidder å knote med interiør-fotoets, som jeg begynte på i det forrige prosjektet mitt, og som er blitt litt ødelagt under lagring, eller om jeg bare skal bygge rett ut av eska. Modellen skal jo stå inne i en monter, der lite vil vises av interiøret.
  1 poeng
 30. Det er jo bare å tape sammen skroget, sette canopy oppå, sette modellen på et bord og gå to meter vekk. Det du ikke ser da, trenger du jo ikke å bry deg om. Selv om jeg jo vet at du ikke får sove dersom det ikke er riktig fargesjattering i hjulbrønnene Men, det er vel god tid nok til å gjøre det som vanlig
  1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.