Gå til innhold
  • Bli medlem

Messerschmitt Bf 109F-2 10./ JG 5, Værnes 1942 (Hasegawa 1/48)


Anbefalte innlegg

  • Svar 62
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Veldig pent bygg!

Egentlig litt FOR pent til å være en gammel traver overtatt fra haukefjesstaffel, så jeg hadde shada og fada den en del mer. Og så ser det ut til å være samme farge på felgen som på dekket?

 

Takker :) Den fadinga er min akilleshæl under væringsprosessen. Postshadinga blir for lite når klarlakk kommer på. Må vel til med oljefargene snart da ;) Når det er sagt, så ser den litt mer slitt ut i virkeligheten. Felgen er heller ikke i samme farge som dekket. Den er sort, mens dekket er mørkegrått :)

 

Mvh

:) Rune

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig pent bygg!

Egentlig litt FOR pent til å være en gammel traver overtatt fra haukefjesstaffel, så jeg hadde shada og fada den en del mer. Og så ser det ut til å være samme farge på felgen som på dekket?

 

Takker :) Den fadinga er min akilleshæl under væringsprosessen. Postshadinga blir for lite når klarlakk kommer på. Må vel til med oljefargene snart da ;)

:) Rune

Eller også skyggelegge med Tamiya smoke som jeg har blitt henfallen til å gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, Kyrre et al

 

Vedrørende kommentaren din om korsene og det at det ikke har trukket ned i 'sprekken'... (vi lager ikke mer moro om det...)

 

Har drevet og tatt og følt litt på noen ekte slike kors, og det som er litt rart er at den malinga som spesielt er brukt på det sorte i bjelkekorsene nesten føles gummiert på overflaten, noe som gjør at mindre ujevnheter og skjøter nærmest ser ut som de blir sparklet igjen, og at bjelkekorset ser ut som det flyter oppå overflaten. Har også sett på vrak at nærmest alt annet er nede på bar aluminium, mens bjelkekorsene nesten ser uberørte ut.

 

Jeg skal ikke drodle mye mer over dette, men jeg lurer på om vi ikke har en tendens til å overdrive ift skalaeffekt av panellinjer (noen som har diskutert dette før??). Jeg skal ikke uttale meg om tresløydkreasjonene fra øya i vest, men når det gjelder tyske maskiner er jo prinsippet (og jeg sier prinsippet da en også der tidvis ser store tilpasningsproblemer) at det er to like tykke plater som er naglet inntil hverandre, og hvor en egentlig kan tenke seg at panellinjen skal være nærmest ikke tilstedeværende ved normaltemperatur på bakkenivå.

 

Forøvrig en knallfin modell! Skulle ønske jeg hadde like mye fremdrift på byggebordet.

 

mvh

Andreas 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for kommentarer, folkens :) Inspirerende med tilbakemeldinger :thumb: Det gjør at man kan unngå feller man har gått i neste gang, og gjøre ting som blir oppfattet som bra på nytt :)

 

Korset skal jeg få trukket ned i panellinja. Mht manglende panellinje er den der, men den er nok for dårlig risset inn etter nedpussing :)

 

R

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Angående korsmaling og slikt så er jeg enig med deg, andreas. Jeg har og sett på vrak at malinga ofte ligger godt nedi sprekkene - og fyller dem godt.

Men så var det dette med å bevise at du har gjort det "med vilje" på modellen. Jeg føler på et vis at den eneste måten å gjøre dette realistisk er hvis man bruker masker og faktisk maler merkene på.

Uansett, på det ene vingemerket stakk det i dette tilfellet også noe dekalfilm ut i bakkant. Så Rune slipper ikke unna.  wOOt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Respekt for Grandiosa!

 

Heftig motling der gutt! tøft at du spanderer en flott base til den også. Har kommet selv til motlingstadiet nu på min ørn og ser med stor beundring på ditt resultat  :pinch:

Den vasken så uhyre enkel ut å håndtere og er helt klart et godt alternativ til alle disse kjemikaliene vi ellers omgås.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Korset er nå forsøkt tvunget ned i panellinja, så gjenstår det å se resultatet :)

 

Ståle: Chippinga er laget med sølvblyant ja.

 

Tommy: gudd løkk me mottlinga. Zentålmodighet og testing er cluet. Hvis du bruker akryl, så fjern ytterste del av sprøyta slik at nåla er eksponert. Da kommer du nærmere overflata og oppnår mer kontroll og tightere mottling. Rens også nåla ofte :) Vasken jeg bruker anbefales også. Oppnår mye bedre kontroll, da den lett lar seg fjerne selv etter dager på modellen.

 

Mvh

Rune

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.




×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.