Gå til innhold
 • Bli medlem

Ragnar Eckhoff

IPMS Medlem
 • Innholdsteller

  2 082
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  42

Alt skrevet av Ragnar Eckhoff

 1. @Nils Mathisrud og @Mats Averkvist - tusen takk for generøse tilbud! Sier ja takk til Mats sitt tilbud, så får jeg bla med de røde "No Step" rammene som jeg ellers ville mangle. Har arket i skala 1/48 (48-003), så jeg instruksjonsarket har jeg allerede. Sender adresse som PM. Har funnet et fargebilde av norsk T.55 i WoN Newsletter 10.1 (side 32). Synes fargene kan stemme bra med Dark Green over og Medium Sea Grey under, selv om man jo skal være forsiktig med å tolke farger fra gamle fargebilder. Kan også så vidt skimte røde "No Step" rammer. Ragnar
 2. Jeg har prøvd å trimme av den hvite kanten fra roundelene jeg kjøpte fra Knut Erik. Mulig det er disse som ble gitt ut av Flying Colors? Det ble ikke 100% perfekt, men satser på at det er bra nok. Disse dekalene er ikke like presise i trykken som feks Vingtor, men greie nok skulle jeg tro.
 3. Ok. Ser at Vingtor 72003 inneholder dekaler for T.55. Men den er jo ut av produksjon for lenge siden. Jeg har flust av 900 mm roundeller (tilsvarer 600 mm i 1/48), men dårlig med 450 mm. De eneste er med hvit ring, fra et ark @Knut Erik Hagen fikk trykket opp for mange år siden. Ser at Xtradecal har et ark i 1/72 med dekaler for norsk FB.52... Men føler det blir litt overkill å skaffe det for dette prosjektet. Var tenkt å være easy-peasy dette her... Burde kanskje være streng med meg selv og bruke roundellene fra HPM, selv om proporsjonene er litt off.
 4. Så var det dette med rundellene, eller det heter kanskje rondeller? Er enig at proporsjonene ikke er helt gode, men jeg har en del alternativer i dekalbunken. Prøvde å måle på min 1/48 F.3 med Vingtor-dekaler, og kom til 900 mm for vingen, og 450 for halebommen (1/1). Kan det stemme, Nils?
 5. Du har et poeng der. Bildet over viser fra venstre: utskytningssetet til Airfix, Airfix sin pilot, et bøttesete fra MPM's Douglas Model 8 og til sist HPM sitt resinsete. Tror Douglas-setet er mer korrekt i størrelse, men jeg kommer nok likevel til å gå for resinsetene fra HPM. Som Arild sier vil de være lite synlig på en liten modell langt inne i en stor glassmonter. Ragnar
 6. Det tok noen uker, men nå har omsider konverteringssettet fra High Plane Models ankommet fra Singapore. Har også fått fatt i en Airfix Vampire T.11. Så da er vi i gang! Dette er første gangen jeg har hatt i hendene et av den nye generasjonen sett fra Airfix. Førsteinntrykket er i all hovedsak positivt. Detaljeringsgraden er bra for å være 1/72, selv om overflatedetaljene kanskje er litt grovere enn "state of the art". Sikkert perfekt for dem som pleier å male med pensel! Detaljeringsettet består av nye halebommer, bøtteseter til cockpit, pitotrør
 7. Det kan kanskje være mulig å ta utgangspunkt i Amodel sin Falcon 50, og så bygge den om til en Falcon 20? Ser for meg at det vil involvere en del plastark og Milliput, men det frister mer det enn å gå løs på et byggesett fra Mach 2. (Jeg eier ett Mach 2 sett - en F2Y Sea Dart - og det er mer enn nok. Vet ikke om den blir bygget noen gang...)
 8. Det er vel flere utfordringer med den listen. Finnes det feks noe byggesett av C-130J-30? For noen av de andre flyene er aktuelle sett ute av produksjon og kan være vanskelig å få tak i. Men vi får jo prøve å være konstruktiv og hjelpe til så godt det lar seg gjøre.
 9. Noen som vet fargekoder på den grønne og lyseblå fargen som ble brukt på T.55? @Nils Mathisrud, dette har du kanskje forsket på?
 10. Vurderer å legge inn "bud" på Vampire T.55. Airfix' T.11 er lett tilgjengelig, og High Planes har et konverteringssett m/ dekaler til tidlige utgave. Dette inkluderer norsk T.55. Eneste problem er at konverteringssettet må bestilles fra Singapore, og jeg er usikker på om det kommer til å bli stoppet i tollen. Det er vel nye regler?
 11. Det er bare så himla mye jobb. Vil nok ta mer enn et år å få ferdig hvis jeg bare konsentrerer meg om den. Har for mange andre mer overkommelige prosjekter på gang, så den detter den stadig ned på prioriteringslisten. Sunderland er heller ikke med på listen til Flysamlingen.
 12. Er nesten fristet til å melde meg her, men har litt dårlig efaring fra sist med hensyn til å ta seg vann over hodet... Det er en viss Sunderland Mk V som ligger halvferdig i en eske et eller annet sted. Men det burde kanskje la seg gjøre å birda med noe smått og overkommelig. Ellers får vi satse på at noen biter på kroken på Facebook-siden. Det er jo langt flere som opptrer der enn her på forumet. Jeg vil anta at det er en del som har ferdige modeller de kan donere. Er vi anhengig av å komme 100% i mål i forhold til avtalen med Flysamlingen? Erfaringen fra sist er jo at
 13. Som Arild nevner så er det kanskje ikke behov for moderator når det er såpass liten aktivitet. Jeg antar at dere i styret sikkert diskuterer framtiden til forumet, og at det er aktuell sak for neste årsmøte (når det enn måtte bli). En mulighet er jo å legge ned forumet - da vil man spare både penger og arbeid. Det var veldig artig med forumet den gangen det var nytt og det var stor aktivitet, men folk har vel gått lei. "Nye" folk ser ut til å foretrekke Facebook.
 14. Skal si Tormod er produktiv for tiden! Flotte modeller.
 15. Synes modellen ble veldig fin. Gøy å se den i virkelighet på SKALA! Og hyggelig å hilse på deg, Bent. Ragnar
 16. Det ser ut til at du ikke har trøbbel med lakkeringen. Mengdetrening antar jeg. Visste forøvrig ikke at finnene brukte Roc.
 17. Jeg ville være veldig forsiktig med å rengjøre malte flater med løsemidler. Jeg bleier å bruke vann med en liten dråpe Zalo. Jeg har lest tipset om rødsprit fra Reidar, men for min byggestil passer dette dårlig.
 18. Jeg har personlig ikke noe problem med dømmingen, men kan det være at det "ekstreme" fokuset på å lete etter feil på modellene skremmer vekk en del fra å delta? Det er vel mange - kanskje de fleste - som har fokus på helhetsinntrykk når de bygger modeller. Og at modellene dermed kanskje har noen små lyter her og der. Hvis man tror modellene vil bli "slaktet" på SKALA, så holder man seg kanskje hjemme? Er det derfor så få kommer på SKALA? Ikke vet jeg... Ragnar
 19. Ble ordentlig satt ut da jeg skjønte at det var Espen som var den ene av de to som omkom i styrten. Uvirkelig at han var inne og postet her på forumet for få dager siden. Hans ukuelige positivitet vil bli dypt savnet. Mine tanker går til hans nærmeste.
 20. Angående bilder: Jeg laster dem ikke opp til forumet i det hele tatt. Tar bilder med mobilen, og har satt denne opp slik at de automatisk blir lastet opp til Google Photo. På PC'en legger jeg dem over i et delt album, som jeg så åpner opp i Firefox. Her kan jeg kopiere bildeadressen direkte, som jeg så legger inn på forumet med funksjonen "Sett inn bilde fra URL". Dermed har jeg ingen problemer med størrelse på bildene. Kanskje litt krøkkete, men i alle fall enklere enn det gamle Photobucket-maretittet jeg holdt på med før... Ragnar
 21. Har tenkt at én forklaring på mangel på nytt blod her er at sjargongen til tider er temmelig intern. At vi kanskje oppfattes som et lukket, privat forum? Ellers er jeg enig i at det er mye interessant info her som man kan søke seg fram til i gammelt stoff. Så slikt sett er forumet verdifullt, selv om det kommer til lite nytt stoff. Ellers har jo smarttelefonen og nye sosiale medier endret folks medievaner dramatisk i løpet av forumets levetid. Ragnar
 22. Har forsøkt å reklamere for forumet på facebook-gruppen, men til ingen nytte. Ser nok ut til at forumets tid er omme...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.