Jump to content

Ferdige modeller - Eksperiment - Skala 2011


Recommended Posts

  • 1 year later...

Ja, her var det jo noe alvorlig med ferdige modeller.  :doh:

 

Blir det i det hele tatt deltakelse i denne klassen i år i det hele tatt? Oppslutningen tatt i betraktning, er det kanskje ikke verdt å anstrenge seg for å finne på et nytt tema til neste års Skala, men heller la gruppebyggene leve sitt eget liv...

 

Arild :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Jan Erik Johansen

Går vel an å se an gruppebyggene og ta det mest populære som "offisielt", SIG Perkele utkrystalliserte seg jo såpass raskt at det ikke hadde vært noe problem til årets Skala. Det er jo kjedelig med gruppebygg når ingen bygger noe.

 

:) Janse

Link to comment
Share on other sites

Erfaringen tilsier at det å stemme frem et tema er omtrent like dødfødt som at noen bestemmer et, om vi ser på de gruppebyggene som har vært. SIG Perkele har uten sammenligning vært det mest vellykkede, og det skyldes utvilsomt at det sprang ut av et spontant engasjement blant folk med betydelig ferdigstillelseskapasitet...

 

Arild :)

Link to comment
Share on other sites

Selv om jeg deltar i temaklasser i ny og ne, så tror jeg neppe jeg vil savne det dersom det skulle bli tatt av plakaten i framtida.

Problemet er vel i hovedsak at folk flest har begrenset tid å bruke på modellbygginga, og derfor prioriterer de modeller de ønsker å bygge ut fra egen interesse og ikke kun for å delta i konkurransen.

Det er vel ikke en eneste av de som har vært med i klubben over litt tid som ikke har dratt på seg et større antall esker enn det de kan makte å få ferdig ikke bare i overskuelig framtid, men for mange og meg selv inkludert i forventet levetid.

Dersom det dukker opp et tema innenfor det man allerede måtte ha liggende, så kan jo dette være med på å motivere til å få det ferdigstilt.

Men de færreste bruker hverken penger på å kjøpe eller tid på å bygge noe som ligger i grenseland av hovedinteressen.

For å få et tema til å være aktuelt for flest mulig på SKALA så må temaet være såpass generelt at det dekker alle hovedklassene.

Noe av grunnen til at en temaklasse fungerer bedre på NC enn på SKALA er at NC allerede er begrenset til bil og bilbyggere.

Men selv her har det vært år hvor temaklassen har vært en flopp.

 

Akkurat som jeg føler at temaklassen egentlig ikke har noe å gjøre i den ofisielle klasseinndelingen for SKALA, så bør heller ikke gruppebygg eller andre tillegg være det.

Men jeg tror det vil være mer suksess for både mangfoldet og deltagelsen ved å flytte fokus til gruppebygg eller SIG klasser som kan bygge opp litt konsistens og kontinuitet over tid i stedet for en klasse med tilfeldige og varierende temaer.

Link to comment
Share on other sites

Mye fornuftig fra Jens Roger her. Kom nå på et forslag til tema/gruppebygg/SIG som kanskje kunne slått an. Ganske enkelt NORSK, altså modell med norske relasjoner. Det er jo noe de fleste her inne er ganske gira på, om vi bygger bil, panser, fly, diorama, figurer eller andre ting så vil vi gjerne bygge noe med norsk tilknytning.

 

Fant ut at jeg vil utbrodere litt mere, hva med å ha Norsk som fast SIG/Tema/gruppebygg? Da kan man jo bygge en modell med norsk tilknytning og velge om man vil stille ut i den klassen den ellers hører hjemme i eller på Norsk bordet. Ta f.eks. Mitsubishi pickupen jeg bygget ifjor. Denne kan stilles ut i Light Commercial eller da under Norsk ettersom jeg har montert norske skilter.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

By visiting and/or register an account our forum you agree to our terms and privacy policy. Terms of Use.