Jump to content

Spesialklassen: Dette hadde jeg aldri trodd - Sondre har snekra sammen F-16


Sondre Lea

Recommended Posts

Grå F-16. Og den er ikke en gang polsk.

 

Jepp. Før LU hadde jeg bestemt meg for å ikke kjøpe noe som helst. Stæsjet ligger jo som ei svær snøfonn over huet mitt når jeg bygger. Kanskje raser det en dag hvis jeg ikke er snill gutt. Men da jeg kom hjem på lørdagen begynte jeg å telle etter, og det viste seg at det aller, aller, aller meste var enten ferdig, på skammens hylle, prosjektbordet eller fatter'n og søstrene sisters sitt. Jeg fant ut at jeg faktisk bare hadde åtte byggesett som ikke var påbegynt, og noen av disse er definitivt i kategorien "kjekt å ha i tilfelle atomkrig". Dermed bestemte jeg meg for å kjøpe et sett til på søndagen. Gikk lenge og lurte på Mørefly-Cessnaen fra Lima November, men valget falt til slutt på Hasegawas norske F-16. Den var litt mer egna til speedbygging, tenkte jeg. Og speedbygging ble det.

 

Tjuvstarta litt allerede på mandagen ved å fjerne støpekanten på canopy, men bortsett fra det så fikk delene ligge i fred i eska helt til fredag. Kom hjem fra engelsktentamen og begynte umiddelbart å dundre i vei. Innen kvelden var omme, var falconen oppe og gikk. Det er et Hasegawasett, ja, men det trengs likevel en del sparkel hist og her. Det fikk tørke over natta. I går gikk formiddagen med til pussing og grunning, og etter middagstid kunne jeg ta sprøyta fatt. Jeg har hørt at sedelighetsforbrytelser ikke pleier å falle i smak hos påtalemyndighetene, men de gutta som fant på det fargeskjemaet her skulle ha vært bura inne for kjedelighetsforbrytelser :pinch: Dekalene tok opp mye lenger tid enn jeg hadde trodd, men det var bare å ta de sene nattetimer til hjelp, så kom de da på til slutt. I dag har jeg ordna med klarlakk og vask og droptanker og sånt. Voilà, oppskriften på hvordan man gjør ferdig en F-16 på tre dager. Vel bekomme.

 

<a href="http://picasaweb.google.com/sondrelea/F16Hasegawa148/photo#5175806415768490802"><img src="http://lh5.google.com/sondrelea/R9QogzYRkzI/AAAAAAAAApY/7NitVv7gge0/s800/01.jpg" /></a>

 

<a href="http://picasaweb.google.com/sondrelea/F16Hasegawa148/photo#5175806420063458114"><img src="http://lh6.google.com/sondrelea/R9QohDYRk0I/AAAAAAAAApg/mum5Ca9Tos4/s800/02.jpg" /></a>

 

<a href="http://picasaweb.google.com/sondrelea/F16Hasegawa148/photo#5175806420063458146"><img src="http://lh6.google.com/sondrelea/R9QohDYRk2I/AAAAAAAAApw/hDFQJE8YAwA/s800/04.jpg" /></a>

 

<a href="http://picasaweb.google.com/sondrelea/F16Hasegawa148/photo#5175806420063458130"><img src="http://lh6.google.com/sondrelea/R9QohDYRk1I/AAAAAAAAApo/EAgbFinjdwc/s800/03.jpg" /></a>

 

<a href="http://picasaweb.google.com/sondrelea/F16Hasegawa148/photo#5175806467308098434"><img src="http://lh5.google.com/sondrelea/R9QojzYRk4I/AAAAAAAAAqA/Cmm7WiKQNu0/s800/06.jpg" /></a>

 

<a href="http://picasaweb.google.com/sondrelea/F16Hasegawa148/photo#5175806420063458162"><img src="http://lh6.google.com/sondrelea/R9QohDYRk3I/AAAAAAAAAp4/IOfbHHJrR1o/s800/05.jpg" /></a>

 

Vallejo og Alclad er forresten mine trofaste venner. Nå er det definitivt byggestopp fram til påske. Kan jo ikke risikere å gå lei heller. Men jeg kan jo drive Gato-research så lenge.

 

 

Sondre :)

Link to comment
Share on other sites

Og så jeg som syns jeg bygde kjapt på 12 dager, og så kommer ungdommen og bygger'n på 3!!!  :o

 

Bra ble det også. Men heeeelt ferdig er du vel ikke? Bremsefallskjerm og lysa på luftinntaket glimrer med sitt fravær. Og jeg tror du har brukt bittelitt kortere tid på å sparkle og pusse innsida av luftinntaket enn jeg gjorde.  ::)

 

Men der ser dere altså, det behøver ikke ta så lang tid å bygge norsk F-16  :thumb:

 

Arild

Link to comment
Share on other sites

Bremsefallskjerm og lysa på luftinntaket glimrer med sitt fravær.

 

Fydda. Bremseskjermen har jeg glemt. Den er ferdig malt og greier, så det er bare å klaske på litt lim og dytte den i :thumb:

De små lysjævlene spratt overalt og ingen steder da jeg skulle kutte dem løs og rense dem for noe helt sinnsvakt mye flash. Alternativt: "Det er ikke lys på luftinntaka på norske F-16. Det er bare noe folk tror" ::)

 

Og jeg tror du har brukt bittelitt kortere tid på å sparkle og pusse innsida av luftinntaket enn jeg gjorde.  ::)

 

Det har vi i-ikke sett ::) Sånn går det når man ikke har tid til å vente på at sparkelen skal tørke nok til at det ikke blir bare klin. Da er det bedre å la være å sparkle ::)

 

Skal plugge i bremseskjermen, og så er'n good to go. Luftinntaket har bare fått et litt personlig preg, kan man si ::)

Ser forresten også at jeg har glemt å vaske hjulbrønnene, og så er det vel noen greier her og der som skal være hvitt og grønt og rødt og sånt. Sånne små prikker som ingen ser. Det er vel lys det også.

 

 

Sondre ::) ::);D

 

Forresten, Anton: Preshading? E-e-egentlig. Men den forsvant heeelt under det grå. Jeg må lære meg å stoppe i tide ::) Dermed blei det berre vask som hadde noen virkning. Kanskje er norske F-16 rene og pene, men jeg synes nå det ser litt kulere ut med vask ::) Og når jeg nå først er så godt i gang så kan jeg jo himle med øya en liten stund til ::) ::)

 

 

 

::)

Link to comment
Share on other sites

Kjempejobb! Imponerende!! :thumb: Har bygget settet selv engang, (dengang du lå i vogga,) og vet at det ikke faller sammen av seg selv. Luftinntaket er en lei nøtt, så det er forståelig at det kanskje ikke ble helt optimalt.

 

En liten detalj hvis du gidder: De "kulene" på begge sider av bakkroppen, like over framkanten av høyderorene, er lys - tror jeg - og kan godt markeres med en liten dært sølvmaling.

 

- Ragnar

 

Link to comment
Share on other sites

Dette var skikkelig speedbygging, sånn skal det være.  :thumb:

 

Ikke rart at du og JR bygger så inne R raskt. Jaja. Syke mennesker.

 

Flytt til en døll by uten alt for mye distraherende fristelser og tempoet øker.  ;D

 

Men jeg kan jo drive Gato-research så lenge.

 

Yes..  :thumb: har akkurat begynt på min egen "lille" pram.  :)

 

JR

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

By visiting and/or register an account our forum you agree to our terms and privacy policy. Terms of Use.