Gå til innhold
  • Bli medlem

Tommy bygger Eduard Hetzer


Anbefalte innlegg

Okey, da starter herved min tråd.

Siden jeg hadde en Hetzer med fullt interiør liggende, klarte jeg ikke å holde fingrene unna. Har ikke helt bestemt meg for noe tema for basen, sannsynligvis Ostfront. Men jeg har veldig lyst til å få testet ut rustpulver settet fra MIG på den, så den skal bli delvis utbrent.

Har bygget flere av interiørkomponentene, men er snart nødt til å svinge penselen.

Eduard får ikke mye cred for spruene, VELDIG rotet numrering, og delene var sprett utover alle spruene.  >:(

Anbefaler alle som skal bygge Eduard Hetzer til merke spruene med tusj og bruk hele salongbordet. Halve byggetiden til nå har gått til å finne deler.

 

Er det forresten et norsk ord for sprue i miljøet? er ikke så tilfreds med å fornorske engelske ord.

 

Skal klister inn noen bilder etterhvert

 

ymmoT  :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 53
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Både "støperammer" og "delerammer" er gode norske ertstatninger, etter min mening. Selv holder jeg en knapp på JRs forslag om "deleramme", ettersom det ordet sier noe om dingsens funksjon, og ikke bare om tilblivelsen. Har jeg ikke sett en eller annen mulighet for avholding av avstemminger her på forumet, mon tro?

 

Som vi alle vet, kan delerammer/støperammer brukes til så mangt, men min beste barndomsvenn og lekekamerat Bjørn Rybakken fant et nytt bruksområde da han designet logoen til Smallsize:

 

Smallsize-logo.jpg

 

Anders  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Er det noen av dere som har bilde av utbrent løpehjul på en Hetzer eller Pz 38(t), ev. andre vogner som bygger på dette understellet?

Skal prøve å frese av gummien på et par løpehjul, men det hadde vært greit å se hvordan skal se ut. Har trålet nettet uten hell.

 

Ah.. Der er heller ikke jeg på den nedverdige siste plassen på gruppebygginga.

 

ymmoT  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen av dere som har bilde av utbrent løpehjul på en Hetzer eller Pz 38(t), ev. andre vogner som bygger på dette understellet?

Skal prøve å frese av gummien på et par løpehjul, men det hadde vært greit å se hvordan skal se ut. Har trålet nettet uten hell.

 

Ah.. Der er heller ikke jeg på den nedverdige siste plassen på gruppebygginga.

 

ymmoT  :)

Det kan ihvertfall se ut som om det er ren gummi uten armering. Men man får ikke se hvordan profilen er

 

http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/pojazdy_w_powstaniu_chwat.htm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Da har jeg kommet litt lengere i prosjektet. Det har vært preget av mye usikkerthet rundt setting på vogna. Prøve-spraya inni vogna med rotebraun fra Lifecolor, men sleit mye med at det gikk tett. Det gjorde ikke saken bedre da jeg velte malingsboksen  :'(

 

photo#5142022973481609346

 

Etterhvert som jeg har bygget, har det ballet på seg, flere etsa sett, friulbelter og løp fra armorscale. har snart bygget alle små komponentene, så snart er jeg nødt til å male (å skrekk o gru!).

 

photo#5142020237587441778

 

Meningen er at modellen skal hatt en motorbrann etter et treff i bakkant. prosjektilet har kommet inn gjennom oljetanken i motorrommet.

Planen var at det skulle vært brann i resten av vogna, men da måtte man ta hensyn til så mange detaljer, får ikke å snakke om skader etter selvantenning av ammoen ombord.

 

photo#5142023016431282322

 

photo#5142023059380955298

 

Hmf... på forhåndsvisningen ser jeg at det bare er hvit firkant med rødt kryss, der det skulle vært bilde.... får fikse det etterpå hvis det ikke blir noe.

 

ymmoT  :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, jeg gir opp. Er det noen av dere som bruker picasaweb, som kan fortelle meg hvor jeg finner den rette adressen til bildene?

Et av bildene jeg ønsket å poste har denne adressen i følge det som står i "kobling til bildet", noe annet kan jeg ikke finne. Kan det være noe Vista greier? jeg skjønner meg ikke noe av dette i hvertfall... 

 

i bønn om hjælp.... for Afrika....

 

http://picasaweb.google.com/mgentom/TommyByggerHetzer/photo#5142077824508946722

 

for såvidt er det mulig å se alle bilden ved å følge den linken.

 

ymmoT  :'(

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke om du vil kjenne deg igjen om du ser på gjennomgangen min i

 

denne tråden.

 

Under har jeg også satt inn et bilde fra Picasawebben din.

 

034.JPG?imgmax=800

 

Jeg bruker Firefox til å surfe med, og når du høyreklikker på et bilde i FF, så er et av valgene "Copy Image Location", dvs. bildeadressen. Bruker du Internet Exploiter, så kan du også høyreklikke, men må velge Egenskaper (Properties) og så kopiere bildeadressen derfra. Uansett, med bildeadressen kopiert, er det bare å klikke på img.gif-knappen og lime adressen mellom taggene som dukker opp.

 

Håper dette hjalp. Litt.

 

Arild :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange takk for at du oppklarte det for meg Arild.  :cheers: Jeg hadde ikke sett den tråden før, har bare lest den veilederen som ligger under galleri. Dette ble straks enklere.

 

Får putte inn bildene samme tur som de skulle vært i den tidligere presentasjonen

 

<a href="http://picasaweb.google.no/mgentom/TommyByggerHetzer/photo#5142077785854240978"><img src="http://lh5.google.no/mgentom/R1xUgJlE6NI/AAAAAAAAAF4/MfidviyzYmA/s800/012.JPG" /></a>

 

<a href="http://picasaweb.google.no/mgentom/TommyByggerHetzer/photo#5142077811624044802"><img src="http://lh3.google.no/mgentom/R1xUhplE6QI/AAAAAAAAAGU/TJW4wq4QGYs/s800/028.JPG" /></a>

 

<a href="http://picasaweb.google.no/mgentom/TommyByggerHetzer/photo#5142077815919012114"><img src="http://lh4.google.no/mgentom/R1xUh5lE6RI/AAAAAAAAAGc/0aW-J6JwrRI/s400/033.JPG" /></a>  <a href="http://picasaweb.google.no/mgentom/TommyByggerHetzer/photo#5142077824508946722"><img src="http://lh6.google.no/mgentom/R1xUiZlE6SI/AAAAAAAAAGk/CwEzvftP_-4/s400/034.JPG" /></a>

 

Regner med at kvaliteten på bildene blir bedre etterhvert, men først må jeg klare å bestemme meg for hvilket speilreflekskamera jeg skal investere i. Enn så lenge blir det pocketkameraet til dama.

 

ymmoT  :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Hvordan er deres referanser på granathylser? Vet at tyskerne tok i bruk stål (eller noe i den retningen) i stedenfor messing som materiale for lage granathylser mot slutten av krigen. Vet noen om disse var i naturell stålfarge eller var det bestemte farger? I byggeinstruksjonen til Eduard, skal de males i Gunze's 302 green. Skulle tro at field grey og panser grå ville vært mer naturlig.

 

Finner ufattelig lite om slikt i panzerbøkene mine (har ikke finlest), så viss noen har litteraturtips, så tar jeg imot  ::)

 

 

ymmoT  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det går i skillpaddefart fremover med Hetzer'n min. Motorrommet er blitt malt og fått en dæsj med rustværing.

 

<a href="http://picasaweb.google.no/mgentom/TommyByggerHetzer/photo#5153867936548365138"><img src="http://lh4.google.no/mgentom/R4Y3lPk9o1I/AAAAAAAAAKQ/y8-FoqFvDiM/s800/IMG_0889.jpg" /></a>

 

Ellers er mye av interiørert ferdig, en del væring gjenstår, samt en del malingsreperasjoner o.l. Foruten å bruke litt ets, har jeg også prøvd å strekke opp litt ledninger.

 

<a href="http://picasaweb.google.no/mgentom/TommyByggerHetzer/photo#5153867958023201666"><img src="http://lh5.google.no/mgentom/R4Y3mfk9o4I/AAAAAAAAAKo/rfsczPDi-8E/s800/IMG_0892.jpg" /></a>  <a href="http://picasaweb.google.no/mgentom/TommyByggerHetzer/photo#5153867975203070882"><img src="http://lh5.google.no/mgentom/R4Y3nfk9o6I/AAAAAAAAAK4/9zvAeKxALfs/s800/IMG_0894.jpg" /></a>

 

Ellers så grubler jeg på hvordan jeg skal kunne forsvare et helt utbrent motorrom uten at brannen har spredd seg til kabinen  ???

 

Tilslutt når alt er ferdig invendig, er det bare skalke igjen greia.

 

<a href="http://picasaweb.google.no/mgentom/TommyByggerHetzer/photo#5153613876347904834"><img src="http://lh6.google.no/mgentom/R4VQg_k9o0I/AAAAAAAAAJY/czNg_j52S20/s400/017.JPG" /></a>

 

Har ikke helt klart å bestemme settingen for den ennå, men kamomønsteret er klart. Har ventet i en og en halv mnd på få skjørtene fra Hobbyeasy, frykter at de er blitt borte i juleposttrafikken. Har nå bestemt meg for å dra til LU, og  i den sammenheng kunne det vært greit å kunne stille ut ihvertfall en modell.

 

Prøver å få fingern ut...

 

ymmoT  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He he, jeg er helt enig Henrik. Det praktiske problemet er dog at nullen ikke blir borte, den flytter seg bare til prislappen....... :'(

::)

Morten

 

Hehe. Fullt så ille er det jo ikke, men du må nok betale 6 lapper ekstra. Da får du med et meget godt kitobjektiv som løst koster 4-5000 mot kitobjektivet til 400D som koster 500 spenn. Prisforskjellen for kamerahuset blir dermed veldig liten sånn sett.

 

Men det handler jo om hvor mye penger man ønsker å legge ned i det. 400D er et glimrende kamera (og lite i størrelse for dem som liker det). Nikon D80 er jo også et veldig prisgunstig kamera dersom man ønsker å gå over til "fienden". hehe.

 

Henrik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.




×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.