Jump to content

25. oktober på Haugenstua


Nils Mathisrud

Recommended Posts

 

 

Mjaaa.... det kommer seg, har brukt hele kvelden på å rette skroget og overdelen. Nå passer ihvertfall toppog bunn sånn noenlunde. Ikke direkte lett, det er en hårfin balanse hvor lenge plasten kan ligge i dette kokende vannet uten å bli styrénpasta eller noko slikt.

 

Etter å ha brukt to kvelder på dette Pz IV Tristarsettet er det snart så jeg begynner å definere det som halvfabrikata. Men man er da modellbygger og ikke montør... Men det var nå best å gjøre dette hjemme, så slapp dere å høre all bannskapen der nede på Haugenstua...

 

Øyvind

Link to comment
Share on other sites

 

Da var du heldig Arild, både Tristar Pz IV D´en jeg har liggende fra før av og Tauchpanzer IV´n som jeg bygger nå er heeelt på bærtur med masse vridninger i plasten.

 

I kveld skal jeg prøve å få sammen overdelen og underdelen på skroget. Det blir spennende om det går. Så lovende ut i går etter en tur i vannkjelen i går....

 

Øyvind

Link to comment
Share on other sites

hadde samme problemet på min JagdTiger fra Dragon.

Skikkelig skeiv i bunnen. Heldigvis klarte jeg å rette den mer eller mindre da jeg limte fast kanonfestet. Så ble resten rettet med toppen. Ble ikke så verst.

I går ble den grunnet, så nå skal jeg bare lese boka til MIG før jeg gyver løs på maling og væring med (for meg) litt nye teknikker.

 

Henrik

Link to comment
Share on other sites

Når du sier det, Henrik, så minnes jeg å huske at det var noe sånt tullball med min Dragon Jagdtiger også. Nå er det en stund siden jeg jobbet med den, men det var "et eller annet" med den.

 

Og Øyvind, jeg tror jeg har fortrengt at bunndelen av understellet hadde litt "svai i ryggen". Men det var ikke verre enn at det bare var å være litt påpasselig når man limte på veggene. Det var det eneste stedet som voldte litt bry, og detaljnivået er det jo ingenting å si på.

 

Arild :)

Link to comment
Share on other sites

 

Jeg kastet overdelen til Revell Jagdtigeren min (rebox Dragon). Den var bøyd i flere retninger. Hadde heldigvis to andre Jagdtigere fra Dragon som jeg kunne bruke overdelen fra...

 

Nå det gjelder Tristar IV´ern så hadde det gått greit om bare bunnen var bøyd, men sidene der hvor bogiene festes var også bøyd og vridd, så da fikk jeg ikke hjelp derfra til å rette heller. Var nesten så jeg vurderte å bruke skrogdelene fra den gamle PzIV´en til Tristar som jeg har liggende, men man er da sta og trassig så....

 

Øyvind

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

By visiting and/or register an account our forum you agree to our terms and privacy policy. Terms of Use.