Jump to content

Skala 2019 - dømming


Kyrre Ingebrethsen

Recommended Posts

Hei alle. 
Det blir alltid litt surmuling fra enkelte når det gjelder dømming, det være seg klasseinndeling, elendige dommervurderinger eller hoveddommer sin feilslåtte humor. 
Kan dere ikke si hva dere mener da, så kan vi sette opp et dømmesystem som alle er fornøyd med?

Neida, alle kommer ikke til å bli fornøyd. Men kom med kritikken, øs av deg. Kom også med gode forslag. Få litt dømmedebatt igjen. Her er det alt for stille!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har personlig ikke noe problem med dømmingen, men kan det være at det "ekstreme" fokuset på å lete etter feil på modellene skremmer vekk en del fra å delta? Det er vel mange - kanskje de fleste - som har fokus på helhetsinntrykk når de bygger modeller. Og at modellene dermed kanskje har noen små lyter her og der. Hvis man tror modellene vil bli "slaktet" på SKALA, så holder man seg kanskje hjemme? Er det derfor så få kommer på SKALA? Ikke vet jeg...

 

Ragnar 

Edited by Ragnar Eckhoff
Link to comment
Share on other sites

Ragnar, det har jo vært prøvd så mangt opp gjennom åra. Vi har prøvd deltakerdømming, vi har prøvd poengdømming og vi har prøvd dommerteam. Jeg sitter ikke med følelsen at det er dømmeformen som er avgjørende for om folk er med på Skala - er vel mer lokalene og aktivitetene. 
Hvis man ikke dømmer etter "feil" så blir konkurransen i realiteten ikke lenger en konkurranse - og da er det nok en del som holder seg hjemme av den grunn. Hva er vitsen med en "modellutstilling" lissom? 
Damned if you do and damned if you don't. 

Link to comment
Share on other sites

Dommer team i hver klasse er vel greit, alltid interessant å dømme sammen med andre i klasser man selv ikke stiller i. Gir interessante og konstruktive diskusjoner som også er litt lærerike for de som normal ikke bygger i den klassen de er med å dømme  (synes nå jeg da).

 

Deltakelse på SKALA tror jeg henger svært sammen med lokaler, geografisk plassering og tidspunkt på året.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jeg kommer ikke til å finne opp kruttet på nytt, så vi fortsetter med dommerteam, all den tid jeg synes det gir størst effekt på kvaliteten på modellene over tid, samt at det er en fin måte å inkludere nye modellbyggere. Kanskje ikke minst det siste.
Noen har vært vokale med tanke på enkelte "glam"-avgjørelser (og min manglende vilje til å korrigere), men det vil alltid være noe skurv, enten man velger den ene eller den andre løsningen. Når det nå en gang er slik at fokus skal ligge på byggeteknikk og finish, ikke valg av farger og malestil, så blir det slik. 

  • Me like! 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Det er blitt jobba med resultatlista, for å få med spesialprisene også, og den ble vel klar i går kveld, for publisering her i forumet, så det kommer nok snart.

 

Bilder av premievinnerne tar det litt lengre tid med. Bilder vil i alle fall komme i neste nummer av Limtuben, om ikke før, sammen med resultatlista.

  • Me like! 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

By visiting and/or register an account our forum you agree to our terms and privacy policy. Terms of Use.