Jump to content

Mirage F1 1/72


Espen Andreas Hoff
 Share

Recommended Posts

Hadde en merkelig friuke hvor det ikke ble ble noe fokus på hobbyrommet, så derfor hadde jeg ingen dekalklare fly med meg på jobb. Og hva gjør man da?? Jo! Starter selvfølgelig et nytt hotellprosjekt ::)

Så her kommer endelig Special Hobby sin kliss nye, høyt etterlengtede Mirage F1 i "Gentlemans scale", et sett som har vært annonsert i over tre år nå.

 

image_zpseb6ntdbp.jpeg

 

Settet er en drøm i forhold til tidligere versjoner fra Hasegawa (hevede panellinjer) eller Esci (veldig feil fasong), med bra detaljeringsnivå og mulighet til å bygge flere versjoner. Kunne kanskje vært enda skarpere panellinjer/ detaljer, men uansett tror jeg denne gir et utmerket utgangspunkt for et flott resultat rett fra esken.

 

image_zpszacee7gj.jpeg

 

Cockpit'en bestod av dekaler , og med litt tørrbørsting var iallefall jeg fornøyd i denne skalaen. Fire forskjellige setevarianter følger med, og de er definitivt de beste jeg har sett injeksjonsplast, ikke noe behov for resin her nei.

 

image_zps7ubmixlm.jpeg

 

Dette er så langt jeg har kommet, nå blir det ikke flere postinger før dere har kommet med ørten forslag til hvilke dekaler som skal pryde denne luftspeilingen...

EspenA

Link to comment
Share on other sites

OK da, hva med å bruke dette dekalarket?

 

https://www.scalemates.com/kits/131324-syhart-decal-72-028-dassault-mirage-f1

 

Denne har jeg liggendeimage_zpstbrxh7bx.jpeg

 

... eller bruke en mer diskret spansk dekor

 

https://theaviationist.com/wp-content/uploads/2013/01/Mirage-F1-SpAF-Tiger.jpg

 

Denne versjonen var på Ørlandet i 2007, meget aktuell. Oppdaget dette settet ved en tilfeldighet, og fikk handlet inn fra HLJ til en gunstig pris. Det er Hasegawas gamle versjon, så det var stort sett tigermeet-dekalene jeg var interessert i. Har derfor to Mirage F1 byggesett rimelig tilsalgs!!

 

...eller male som den diskrete tigermalte nr. 3 her?

 

Tja, har også disse dekalene liggende.. ::)

 

 

Einar S

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

For at dere ikke skal tro at jeg ligger på latsiden når jeg er på jobb ::) kommer her en oppdatering på Formel1 Mirage'n.

 

IMG_0985_zpsub3vqhuq.jpgIMG_0984_zpsfzgpuaqx.jpg

Settet var ikke helt smertefritt å sette sammen, jeg tror de har hatt store utfordringer når de konstruerte formene. De består tydeligvis av mange deler som dermed muliggjør injeksjonsstøp med høyt nivå av detaljrikdom. Er det ikke noe som kalles "slide molds"? Men passformen er ikke perfekt på alle deler, spesielt innsug og luftbremse. I tillegg er det flere partier av detaljer på kroppen som liksom er "satt inn etterpå" med ulik kvalitet på panellinjene som krever litt kjærlig smekting med sandpapir.

 

IMG_0983_zpsizkcpjg9.jpgMen setet og stussen er det overhodet intet at anføre på, ser ingen grunn til å gå bananas i resinbutikken når plast er så detaljert som dette i 1/72.

 

IMG_0986_zpsfhebsqqq.jpg

Og det var Einar som kom opp med beste forslag til forbilde, så da blir det 2007-versjonen fra Ørlandet som blir bygget, nemlig denne.

 

HarryEspen

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Har stort sett gått tilbragt siste måned med å gå rundt juletreet, men litt tid til bygging har det dog blitt. Endel sparkling av skjøter som ikke er helt på Tamiyanivå, pussing og rescribing tar tid. Borret også opp noen lyskastere og 20mm kanonløp, sistnevnte selvfølgelig skalariktig i 1/72 og det er smått!

IMG_1087_zpsy0bpkugn.jpg

 

Mye småpill som har tatt tid, men nå begynner den å nærme seg lakkboksen.

IMG_1086_zps8gnxrp41.jpg

EspenTigermester

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Endelig har jeg gleden av å opplyse den ventende tilhengerskare at lakkering er utført (m/preshading for første gang) og dekaler er underveis. En udelt glede å jobbe med etter Jaguarens tjukke stive, disse er flortynne og trenger overhodet ingen dakalvæske :thumb:

 

IMG_1298_zpsk9ap1ofa.jpg

 

Eneste minuset er at dekalene er beregnet for Hasegawa sin versjon, så det er noen utfordringer for å få de til å passe, og noe touch up må nok påregnes. En annen ting er at stripene er en tanke mørke i forhold til forbildet, men det er det vel ingen av dere Tiger-ignoranter som legger merke til.. ;D

Tigermesteren

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Create New...

Important Information

By visiting and/or register an account our forum you agree to our terms and privacy policy. Terms of Use.