Jump to content

Italiensk Gaupe(LMV Lince) i 1/35


Kenneth Hallgreen

Recommended Posts

Dette gruppebygget blir en slags førstereise for min del. Både førstegang med byggetråd på forumet og så får vi se om jeg får dette fotobøttegreiene til å virke!

 

Måtte bare ha denne når jeg så den kom i plast

DSC_0126_zpshenx4dn2.jpg

 

Den er et stort kvalitetsmessig steg opp fra forrige Italeri sett jeg bygget!

 

DSC_0127_zpsodp0mrlk.jpg

 

En forsiktig start i kveld!

 

K

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Link to comment
Share on other sites

Det stemmer Kyrre. Denne skal også bygges som en norsk utgave.

 

Har hatt god fremdrift i kveld og fått sammen understellet og mesteparten av interiøret. Enkel og grei å få sammen men litt varierende kvalitet på støpen!

 

DSC_0130_zpsznrdy6sl.jpg

 

 

DSC_0131_zpswbnuun3z.jpg

 

Bare å få samme det siste interiøret de neste dagene før den blir lakket og lukket. Da begynner den morsomme jobben med å få tilpasset den til norsk utgave.

 

K

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Det er ikke lett å få tid til både bygging, bildetaging og oppdateringer i byggetråder i en travel hverdag med en på to år og ei på to uker, men å få til to av tre er vel ikke så ille :). Bilen har fått litt farge på understellet og interiøret og sikkerhetsbeltene har etter litt overtaling med superlim lagt seg så det ser i nærheten av riktig ut. Jeg har ikke funnet noen gode bilder av innsiden av de norske utgavene som var i ISAF styrken så har jeg bare fulgt anvisningene når det gjelder farge. Det lille jeg har sett ser det ut som det ikke er helt skivebom men det kan nok være litt nyanse forskjell...

 

DSC_0172_zpsdfcyswu7.jpg

 

Jeg kaller interiøret så ferdig at det er greit å sette sammen karosseri og understell. Hva du enn gjør her ikke sjekk om dette går sammen greit før du er klar til å sette det sammen. Tubben til interiøret er nemlig laget slik at det klikker på plass og det må brukes makt for å få de fra hverandre. Når også karosseriet skal klikkes sammen med understellet så har du det gående... Var veldig skeptisk til dette på forhånd men det ser bra ut når alle delene er klikket sammen. (Et tips hvis noen andre skal bygge denne: i følge anvisninen så skal delen som holder skiltet og hengerfestet settes på etter at topp og bunn er satt sammen, men form og størrelse tilsa at det skal det ikke. For å få den på plass måtte jeg tvinge delene fra hverandre, sette på plass delen så lime delene sammen. Heldigvis er det lim og ikke klikktapper som holder den sammen bak.

 

DSC_0177_zps2otqfxij.jpg

 

 

Da begynner tilpassingene til norsk utgave. Forbildet har vinsj foran, ikke kufanger og røykgranatanlegg over frontruta i tillegg til 8 antenner av forskjellige typer og gpsmottaker på taket. Jeg begynte pent med anlegget over frontruta da dette er det som så ut til å være vanskeligst å få til. Er etter noen forsøk blitt rimelig fornøyd med størrelsen og vinkelen på holdebraketten i mangel av et bedre navn på den. På bildet har utskytingsrøra blitt festet med bluetack for test. Denne viste at det er litt tilpassing som må til i festene til hver enkelt for å få rett vikel.

 

DSC_0202_zpsehv25u4f.jpg

 

Må bare beklage dårlig fokus og overdreven blitzbruk, men for øyblikket må jeg nøye meg med mobilkamera. Håper også at det ikke skal ta en måned til neste oppdatering.

K

Link to comment
Share on other sites

Guest Espen Andreas Hoff

Det begynner å smake fugl ehh..gaupe av dette! Men siden jeg er helt blank på denne doningen spør jeg, hvilken tilknytning har den til gruppebygget?

EspenA

 

Ps: Fantastisk progresjon med tanke på arbeidsmengden i heimen, to små tar som regel all tid.. :praise:

Link to comment
Share on other sites

Guest Espen Andreas Hoff

Gaupe er jo et kattedyr, og det er vel minimumskriteriet for å delta i gruppebygget.  ;) For øvrig ser dette aldeles utmerket ut.

 

Einar S

Er det så at den heter Lince og at det betyr gaupe på italiensk?

EspenA

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Takker for gode tilbakemeldinger. Det stemmer som dere har kommet fram til at lince er italiensk for gaupe og det er kattedøra inn i gruppebygget. Selv om disse to små tar mye tid så rekker jeg noe bygging mellom bleieskiftene. Har fått sammen riggen over frontruta og alle de andre antenne festene.

 

DSC_0236_zpsgxich4dj.jpg

 

Er ikke fornøyd med brakettene til antennene som sitter i grillen så de skal lages på nytt så de skal plukkes av og lages på nytt. Ser ikke bort fra at også de over frontruta blir tatt i samme omgang!

 

DSC_0237_zps6qvts3iu.jpg

 

Har oppgradert 12,7en med oppdateringsett fra RB model og det ble som dag og natt.

 

DSC_0239_zpsqlexttsn.jpg

 

 

K

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

By visiting and/or register an account our forum you agree to our terms and privacy policy. Terms of Use.