Jump to content

StuG III Ausf B 1/35


Kåre Paulsen

Recommended Posts

Hei, gratulere m dagen. En fornøyelig vogn du har valgt. Bygget selv samme settet for noen år siden, uten noe ekstra stuff. Okey da, spanderte på ModelKasten belter, men ellers rett ut av eska.  ::)

Det eneste jeg ikke likte ved settet var den invendige fjærbelastingen Tamiya har pimpet settet med, funket dårlig med modelkasten belter.

 

Dette er vel et modell som man fullt mulig kan drukne med ets og annet tilleggsmaterialer, så det blir kunsten å se sine begrensinger  :doh:

 

Det skal bli interessant å se utviklingen på denne.

 

Amgående bildestørrelse, photobucket er en fin side å laste opp bilder for presentere bilder her på forumet. Det skal finnes et eldre emne her på forumet om hvordan man gjør det. Det kan tenkes at den er litt utdatert pga bildeservertjenestene hele tiden endres, men i grove trekk tror jeg den er til stor hjelp.

 

Tommy  :)

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med overgangen til pensjoniststanden.

 

Det kan være inspirerende å slutte seg til et gruppebygg, og pansergruppebygget ser ut til å få god oppslutning. Erfaringsmessig er det ikke alle som fullfører, men du vil vel få god tid til å bygge nå, skjønt jeg kjenner enkelte pensjonister som ser ut til å ha et travlere nå enn da de var yrkesaktive.

 

Einar S

Link to comment
Share on other sites

Angående bildestørrelse ol, så var det vel Henrik som hadde informasjon om dette for et par år siden.

Jeg har lagt bildene på fotki.

Problemet denne gangen var dog mine tommelfingre. Måtte se på urlen flere ganger før jeg så at bildeinfoen sluttet på th i stedet for vi. Har rettet det nå. Og forhåpentligvis lært hvordan det ikke skal gjøres - bildet i påmeldingstråden som ble lagt inn først var nemlig OK.

 

Av en eller annen grunn har jeg noen StuG vogner fra Dragon stående uten hjul, belter og maling. Nå kan det være at jeg får gjort noe med de også. :)

 

Så artikler på Armorama om et par som hadde bygd dette settet. En hadde sløyfet fjærene fordi han ikke like de, og den andre hadde brukt de og viste hvordan det så ut på ujevnt underlag.

 

Har bygd et par av Dragon sine StuG hvor det var med ets, og ikke våget meg på det. Regnet med at før eller senere må jeg lære det, og når jeg har sagt det her så er det bare å hive seg på det. Tiden får vise hvor bratt læringskurven blir. Og hvor mye av etsen som ender på modellen.

 

Kåre

Link to comment
Share on other sites

Kan bare bifalle det Ed sier om ets. Erfaringsmessig er det heller ikke all ets som faktisk er noen forbedring. Der du hadde en helt fin tredimensjonal bit i plast, ender du tidvis opp med en mye flatere sak i stedet, og hva er da vitsen med det?

 

Så her gjelder det å bruke skjønn og velge litt etter hva som faktisk vil heve detaljeringen på modellen nok til at det er bryet verdt.

 

Lykke til med bygginga og pensjonisttilværelsen!  :thumb:

 

Arild :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Er fortsatt litt usikker på hvilken brakett du snakket om på lørdag Kåre, men her er en profiltegning og ett bilde av ett byggesett fra StuG III on Display. Hjelper det?

 

<img src=https://lh6.googleusercontent.com/-7KyDw1-9F04/UaPQL83YkmI/AAAAAAAAFAs/6GILHM3hAgI/w1358-h528-no/stugIIIb_tegning.jpg>

<img src=https://lh3.googleusercontent.com/-NcgdWelPQy4/UaPQLTlMZjI/AAAAAAAAFAo/wrIYrt-7ftA/w1023-h519-no/stugiiib_kit.jpg>

 

:) Janse

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

By visiting and/or register an account our forum you agree to our terms and privacy policy. Terms of Use.