Jump to content

Familiedag på SAS Museet


Mats Averkvist
 Share

Recommended Posts

Familiedag på SAS Museet

I anledning SAS 60 års markering 17. september, så vil SAS Museet denne søndagen ha et program og et tilbud som vi vil fenge flyinteresserte både internt og eksternt.

 

Opplegget er også tilpasset barnefamilier. Det vil bli arrangert tegnekonkurranse med fine premier, og barn får egne ID - kort etter at de har blitt fotografert i uniformslue og i riktige flyomgivelser. Det vil bli gratis servering av kake med mer i kafeteriaen som seg hør og bør på en fødselsdag .

 

Flymuseets utstilling er sterkt å anbefale, siden denne inneholder en skandinavisk luftfartshistorie med spennende epoker og episoder. Gjennom utstillingsgjenstander, flymodeller, uniformer, tablåer og plansjer får man et godt inntrykk av den fantastiske utviklingen, innlevende fortalt av de entusiastiske pensjonistene som var en del av historien. Disse har til daglig ansvar for museet på ideell basis. Museet har også en spesialutstilling med nær 90 krigsflymodeller fra 1914 til i dag, og fotos, plakater, flybibliotek/-arkiv vitner om at vi har med en omfattende og verdifull samling å gjøre.

SAS Museet befinner seg på Gardermoen Vest, ved siden av General-Aviation bygningen, og i nærheten av der den opprinnelige terminalen var på Gardermoen. Kjørende sørfra mot lufthavnen, så skal man ta av mot Nannestad på E35, og så følger man skiltingen til GA-terminalen. Åpningstiden denne søndagen vil være kl 1100-1700.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Create New...

Important Information

By visiting and/or register an account our forum you agree to our terms and privacy policy. Terms of Use.