Gå til innhold

Magne Stenkløv

IPMS Medlem
 • Innholdsteller

  467
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Magne Stenkløv

 1. Pokker. Kun en Fokker i 1/48 i stashet. Jeg tar selvkritikk for ikke å ha tatt høyde for et WW1 1/32 gruppebygg i innkjøpsplanleggingen. Jeg var ikke på Skala i år, men etterdønningene når meg også. Ifjor bygde jeg en del panzer etter å ha blitt fryktelig revet med av foredraget om kjapp og grei væring av kjøretøyer, og jeg kjenner suget etter på en Roden eller Wingnut i rett skala selv nå. I verste fall får jeg bygge Fokkern i påvente av det utvalgte 1/32 WW1 - settet.
 2. Har ikke Ford Mustang 50-årsjubileum i år også? En 64-modell Mustang hadde slått to fluer i en smekk.
 3. Genialt det er den mandagen i mai jeg er i Trondheim så da stikker jeg innom.
 4. Jeg skal hjem til gamlelandet en tur i mai og lurte fælt på når dere har møte i mai. Er det 5. eller 12. mai?
 5. Hør, hør....fly uten hjul favner noget bredere ja. Kyrre har min stemme til det forslaget.
 6. Takk....og jeg som leta på hjemmesiden uten å finne den. Huff....jeg ble ikke akkurat imponert over eget etterforskertalent der, må jeg innrømme. Da jeg la inn spørretråden hadde jeg en uggen følelse av at dette var noe som sikkert lå rett foran trynet mitt, og sannelig var det ikke slik. Jeg skal ikke en gang prøve å forklare på fornuftig hvis hvordan jeg klarte å ikke finne den Takk igjen, Edward! - PS: du har vel ikke sett bilnøklene mine også Edit: Takk Roar for input, i forhold til å planlegge dagstur fra Halden var linken til Edward veldig nyttig.
 7. Står det noen steder tidspunkt for når de forskjellige foredragene skal holdes? Om det står i SKALA- limtuben som akkurat kom så har jeg ikke den for hånden nå siden jeg er på jobb.
 8. Og det samme kan man si om Luftwaffe over the Far North nå om dagen. Det har jo vært et smittende ras av slike prosjekt en stund allerede og dersom hensikten med gruppebygg er å stimulere byggeglede og entusiasme på forumet så stikker emnet seg ut som en sikker vinner for et flygruppebygg. Det eneste drawbacket med emnet er vel nettopp det...at det er bare fly.
 9. Respekt for kreativiteten jeg så ikke den der komme....
 10. Sendte en PM med et alternativ i forhold til at jeg planlegger å kjøre opp lørdag formiddag.
 11. en smule på siden av det vi driver med ja, men kjekt å vite at de ikke kommer i forhold til vurderingene om poden skal få en tur den lørdagen han også. takk for tilbakemelding!
 12. Fant ikke bedre tråd enn dette til mitt spørsmål; ifjor var det en gjeng som hadde satt opp en Lego-togbane med tilbehør på Skala. Kommer de i år? Kjekt å vite i forhold til om jeg får til en dagstur og kan ta med poden på tre og et halvt som har togdilla og vil bli stor i øya av det opplegget som var satt opp i fjor.
 13. Vel blåst til Henrik og Arild! Og samtidig takk til de som tar over stafettpinnen.
 14. Full forståelse for at navnet i seg selv motiverer en ny SIG, i en annen tråd foreslo jeg en SIG Surstrømning fordi navnet på det tidspunktet fortonet seg som litt gøyalt.
 15. hehehe får ikke sett youtubefilmer på jobben så jeg måtte ta denne her i kveld...og den overgikk alle forventninger! Helt genialt!! den beste dubbinga jeg har sett siden Pingu gikk rundt og prata griseprat på svensk. helt hilarious denne her ja, med utrolig mange gode poeng!! jeg er storveis imponert over kreativiteten
 16. tja, angående harryhandlere: jeg bor i Halden (innvandrer fra Trondheim) og kjøper min kjøttdeig og kyllingfilet med hevet hode på Nordbysenteret i Sverige!
 17. Jeg jobber for å få til en teoretisk mulig bytting av vakt i morgen kveld som faktisk kan gjøre at jeg stiller en mann i morgen..turnusen min har alltid vært slik at jeg jobber disse kveldene dere har møte men et mirakel kan skje i morgen ser jeg. I så fall kan jo Henrik ta med det byggesettet jeg skal kjøpe så ordner vi det også i morgen. Om jeg får kvitta meg med vakta da....
 18. Jeg har faktisk merket at en del ikke lenger er så aktive med byggeinnlegg som de var før og har sett at mengden byggestoff er mindre sett opp mot løspraten. Jeg har hatt stor glede av å lese mye i bableboksen, med delenøtter og reisebeskrivelser som de store favoritter og håper dette fortsatt vil bli en del av hverdagen på dette forumet. Som modellbygger anser jeg meg fortsatt i startfasen og siden jeg for det meste bygger fly krydret med litt panzer har jeg fått med utrolig mange gode tips fra dette forumet fra relevante byggetråder her inne. Jeg har sett en nedgang på slike tråder og vel vitende om at jeg selv ikke har bidratt med en tøddel (er mottaker av tips, ikke formidler...er ikke flink nok ennå) så synes jeg det er synd. Dersom det er riktig at flere gode bidragsytere har trappet ned på dette forumet fordi det er for mye utenomfaglig prat er det veldig synd, og jeg håper at moderatorenes tiltak kan snu den trenden. Som alt annet er vel dette en balansegang og siden forumet oppsto i sin nåværende form har mange nye kommet til. Denne massive tilveksten av nye på forumet har kanskje tynnet ut "den harde kjerne" som var med før forumet ble seende ut som det gjør i dag og innholdet på forumet har endret seg deretter med den følge at de som ønsker et forum som er mer spisset mot hobbyen har sett etter en ny arena. Jeg ser derfor poenget med moderatorenes organisering av forumet og håper at vi oppnår den ønskede effekten.
 19. med erfaringene fra dette prosjektet så sier jeg meg enig i at sjøfly er for generelt for gruppebygging. jeg ville nok hatt mye mer å hente (lære av andres tråder) av å være med på en gruppebygging som dreide seg om en felles flytype. temaet "sjøfly" er nærmere et tema for en konkurranse på samme måte som "afrika" eller "q". da er det mer rom for mangfoldet. i en gruppebygging blir det fort litt for lite ensartet. når det er sagt så må jeg jo innrømme at jeg som sjøflydigger selv stemte for sjøfly fra starten av (mener jeg å huske..) og jeg synes emnet er like fascinerende som før, men for gruppebygging synes jeg ikke det fungerte helt da... nåvel. like blid, som det heter. da er det bare å hive seg over noe annet. så jeg går for en ny gruppebygging med smalere tema og ikke for forlenget frist på denne.
 20. ...så var det dette prosjektet da....det ser ut som det ender på modningshylla for senere videreforedling. familieforøkelse har jo ført til mindre byggettid, men hovedårsaken til at jeg girer ned dette prosjektet er at det mangler mye i byggesettet. i tillegg til at både begynnelsen og slutten i byggebeskrivelsene mangler så har jeg undervis funnet at det mangler deler også. som nevnt øverst kjøpte jeg dette settet brukt. det er fullt mulig å kline sammen flyet og lage løsninger for ting som mangler; en bakkesituasjon med presenning over den ene motoren kamuflerer for eksempel at settet mangler en engine cowling. fullt mulig å få til flyet med andre ord, men det har dukket opp så mange mangler at det for øyeblikket ikke er spesielt moro å bygge på flyet. flyet skal bygges ferdig, men jeg er sjanseløs på tidsfristen, så jeg stresser ikke mer med denne biten nå men fokuserer på en T34 som skal bygges som ren terapi (samt for å rydde vekk panser sett i hylla for å gjøre plass til flere fly).
 21. joda....her går det ikke fort men framover går det håper jeg. storken var innom her for et par uker siden og la igjen stenkløv jr som tar en del tid. det har dermed vært en pause i bygginga men det er bare gøy. jeg har jo forhåpninger til at gutten skal få akkurat samme interesser som meg (fly fotball modellbygging med mere) og gjør han ikke det så er det jo en trøst at han en dag blir gammel nok til å klippe plena så kan jeg bygge modeller istedet selv. men tilbake til flybåten...jeg driver og maler en gubbe fra Hellers sett med bakkemannkaper fra usaaf ww2 i mer maritime farger for å få gubben til å se ut som navy groundcrew. på nettsiden http://www.vp44goldenpelicans.com/photoP5M.htm fant jeg et bilde av crew tatt på vingen til en Marlin som er referansen for fargene på uniformen som jeg tar sånn passe på feelingen ut fra bildet. planen er å plassere gubben i den døra jeg har erstattet med et krater i flyskorget. kratereret er forsøkt pyntet litt på så det med sportslig velvilje kan passere som en åpen dør. dette byggeprosjektet har ihvertfall gitt meg en liten pekepinn på hva jeg skal gjøre for å åpne dører på flyskrog gjennom innspill i denne tråden, samt en dritsvær pekepinn på åssen jeg IKKE skal gjøre det for å åpne dører gjennom de løsninger jeg selv valgte til å begynne med
 22. Her kom det mye bra Jeg hadde jo selvsagt tenkt å bruke den gamle døra, men jeg ser jo at det er mye lettere å få et pent hull om man ofrer den, så får c-momentet med å lage ny dør av rømmelokk stå sin prøve
 23. Bildet over så jo flatterende ut så jeg setter inn et til....Edit: skamferingen av plasten kommer ikke så gått fram på bildene faktisk, de blir så små her på forumet ser jeg (noe jeg sikkert kan påvirke om jeg forsker på det...) Jeg må pusse en del på skiten før jeg kan gå videre med bygginga, og etter å ha sett på bildene som ser mye bedre ut enn originalen må jeg si at jeg nesten ble motivert til å gå ut og fortsette på flyet.... Åssen i huleste gjør dere andre det når dere skal skjære ut ting som dører og luker? hva slags verktøy er det jeg burde ha siden jeg aldri fikk følelsen av å treffe helt med kniv og hobbydrill.
 24. sukk...så var det gruppebygginga da.... Mens jeg tidligere i denne tråden ga uttrykk for et nøkternt rett fra boksen ambisjonsnivå er det nå med senket blikk jeg må tilstå at selvinnsikten i dette byggeprosjektet fort rant bort og jeg begynte med noe som jeg ikke har gjort så mye før med det resultat det medførte. For å beskrive litt det som har skjedd siden forrige post: Jeg gikk gjennom settet og kunne konstatere at det ikke var mange deler i settet i forhold til størrelsen på flyet. Etter å ha forlest meg på andre byggeprosjekt på forumet som jeg synes var steintøffe fant jeg ut at jeg skulle være litt vågal og se om jeg kunne sprite opp modellen litt. Noen telefoner til Strømmen og et par timers fånyttes søk å nettet ga det resultat at jeg konkluderte med at det ikke var noe after market å hente. På dette tidspunktet kunne jeg altså ha snudd, bygd flyet rett fra boksen og kommet fra det sånn passe, men nei da. Som en psykose hadde tanken på "å sprite opp modellen" som stemmene inne i hodet så enkelt beskrev det satt seg fast og jeg begynte å se på muligheter til enkle endringer, og etter noen bilder på referansesidene nederst fant jeg ut at det måtte være en small sak å åpne en dør og sette en figur i døra for å lage litt liv. Med en skarp hobbykniv og en hobbydrill fra C. Olson gikk jeg løs på prosjektet med å åpne crewdøra bak vingen. Joda, den helvetes døra SKULLE åpnes, og jeg gikk på med liv og lyst med forsiktige risp med hobbykniven. Angeren slo meg etter få minutter da det der ikkke gikk så smertefritt som jeg trodde, forledet som jeg var av andre mer fingernemme byggeres beskrivelser her på dette forumet. Det viste seg at plasten var ganske tykk og i tillegg litt bløt så det var ikke lett å skjære gjennom. Tiden gikk og tålmodigheten forsvant og forsiktig kvasikirurgisk fintfølelse ble erstattet av stump vold og grov uaktsomhet med den følge at da jeg endelig var ferdig med faenskapet så det ut som flyet hadde fått en fulltreffer av noe med trøkk i eller som om døra var fjernet av kommunale grøftegravere. Her er en link til noen bilder av flyet: http://home.earthlink.net/~patron40/
 25. Sånn...dette ble det jeg skal prøve å smelle sammen før september. Den er gammel og litt grov, med panellinjer og detaljer opphøyd det får ikke hjelpe; bygges skal den. Jeg kjøpte denne brukt et sted, enten på en modellflykonkurranse på flysamlingen på Gardermoen eller på Strømmen. Det jeg fant ut da jeg gikk gjennom modellen er at det mangler et sete til cockpiten, og min bruksanvisning starter på trinn 8 Hva de sju foregående trinn skulle være kan jeg imidlertid ikke skjønne da det eneste som er ferdig på trinn 8 er en svært enkel cockpit. Jeg har lett på nettet etter aftermarket saker til denne men har ikke funnet noe. På grunn av at modellen er litt grov så kan det hende at rett fra boksen planen min sprekker om jeg kan få tak i noe stæsj til å sprite den opp litt. Uansett har jeg en fetisj for flybåter og sjøfly så det blir moro å få den ferdig. Bedagelig som jeg er så er bildet jeg legger ved hentet fra en annen nettside, men egne bilder fra byggingen og forhåpentligvis et ferdig resultat vil jeg klaske inn underveis.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.