Jump to content

Fotografering av modeller


Recommended Posts

I en annen tråd uttaler vår eminente leder at han ikke har kamera, og i den forbindelse lurte jeg på om det er interesse for at vi sammen tar en fotografering av våre siste modeller på møtene våre? Litt dugnad med andre ord. Jeg kan f.eks ta med kamera, noen andre kan ordne med en slags bakgrunn, f.eks et gammel hvit laken, atter andre kan stille med ekspertise. Jeg er ikke flink til å ta (still-)bilder, men jeg har kamera. Mangler desverre blits, men kanskje noen andre har? De som vil ha bilder må ta med seg en minnepenn, eller vente på en epost. Vi trenger ikke gjøre det så veldig avansert, bare bedre enn ett mobilkamera. ;)

 

Så, er det interessant?

Link to comment
Share on other sites

Lysrør har ulike farger, og noen typer lysrør gir et mer naturlig dagslyslignende lys enn vanlige lyspærer, som lett kan gi alt for gult lys. Det viktigste er at det blir sterkt nok lys. Derfor er det en fordel at omgivelsene er hvite, slik at mest mulig lys blir reflektert.

 

På den andre siden kan mørke modeller framstå som mørkere enn de egentlig er, mot en hvit bakgrunn, fordi kamera med autoregulering innstiller seg etter gjennomsnittslyset, akkurat som at motiv tatt i motlys framstår som mørke silhuetter. Bakgrunnen må altså varieres etter fargen på modellen.

 

Einar S

Link to comment
Share on other sites

Einar er inne på noe her, da jeg jobba på sykehuset ble lysrørene over hodet på meg på kontoret bytta ut fra vanlige gule til slike som brukes på operasjonsaler. Dette lyset skal virke som det beste dagslys og det var fantastisk behagelig å sitte under. Vet ikke hvordan slikt lys er å fotografere under da jeg aldri fikk prøvd det men profesjonelle fotografer har gjerne sterke lamper med en "blenderskjerm" på slik at en får sterkt lys spredd uotver og ikke direkte på objektet som fotograferes. Det er jo dette som er grunnen til at modeller ofte ser rævva ut når man fotograferer med for sterk blits. Blitslyset lyser opp modellen fra bare en vinkel og alt for stekt på den sida.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

By visiting and/or register an account our forum you agree to our terms and privacy policy. Terms of Use.