Gå til innhold
  • Bli medlem

Stein Meum

Medlem
  • Innlegg

    897
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stein Meum

  1. Jeg har sammenlignet PCM og SH sine Tempester, og det er en forskjell mellom dem. Ikke mye, men litt. Har også sammenlignet med det jeg har av bilder, og begge nesene er akseptable for meg. Har limt cowlingdelene på hver sin skroghalvdel. Det løser problemet med passform når halvdelene tapes sammen. Har plassert fremre og bakre skott uten å lime. Ikke noe problem, men man må flytte litt frem og tilbake på dem for å finne den presise plasseringen uten at skroget buler.

     

    Stein

  2. Kun 2 nordmenn fløy Tempest Mk. V operasjonelt: John Bernhard Gilhuus og Olaf Ullestad. Begge ved 80 Sqn. Gilhuus ble skutt ned og drept i forbindelse med Ardennerslaget. Ullestad ble skutt ned, men hoppet ut i fallskjerm i mars -45. Før 80 Sqn fikk sine første Tempester, lånte de 2-3 fly fra 274 Sqn. Kode JJ.

     

    Det er stor uenighet om SH Mk. V har riktig cowling og radiatordeksler eller ikke. Går en tråd på Large Scale Planes.

     

    Stein

  3. Skulle likt å se hvor de har fått den gule spinneren fra? Eneste bildet jeg vet om, viser sort spinner samt området umiddelbart bak propellen malt i en mørkere farge en Dark Green. Austeen fløy sannsynligvis 5J-B når han ble skutt ned.

     

    Jeg har sjekket om det finnes dekalark med S/L og W/C pennants, men finner ingenting. Mener ESCI ga ut noen dekalark med disse, men i 1/72. Tidlig 70-tall.

     

    WHC var en K, med "gjeller". Disse blir produsert av Red Roo Models i Australia.

     

    Stein

  4. Alle de norske Curtis'ene ble levert til n myndigheter, ble levert i bar aluminium. Med A-8'ene som ble levert til Little Norway fulgte det med en anseelig mengde med Green Zinch Chromate. Man valgte å bruke ZC som overflatefarge på flyene. Ettersom de duktrekte rorene allerede var malt og balansert ved fabrikken, så besluttet man å la rorene forbli sølvdopet for å slippe å balansere hvert eneste ror på nytt.

     

    Curtis fikk sin grønne ZC fra en lokal produsent. Fargen var noe mer grå enn de fleste andre grønne ZC'ene som fantes. Curtiss malte understellsleggene på sine SB2C Helldivere med denne ZC'en, og det finnes fargefotografier som viser en farge som var praktisk talt helt lik den fargen som er på Cato Guhnfeldt sine fargeslides.

     

    Stein

  5. Har kjøpt settet, men ikke begynt på det ennå. Jeg holder imidlertid på med jagerutgaven, F-80C Shooting Star fra samme produsent. Det er limited run og noe dårlig passform her og der. Spesielt luftinntakene.

     

    På T-33 er sideroret ca 2mm. for smalt. Sideroret på T-Bird'en var bredere pga den lengre nesa, men modellen har F-80'ens sideror.

     

    Stein

  6. Dro fra dama på Brandbu til Eggemoen for å treffe min far og bror og vise dem den nye hunden min, Springer Spanielen Jesper, og fikk tatt noen bilder av Spit'en og snakket med piloten, Pär Cederqvist. En veldig trivelig kar!

    Det var snakk om å fly maskinen til Jarlsberg etterpå. Det kan ha vært det du hørte i nærheten av Asker.

     

    Stein

  7. God gammeldags hukommelse er dessverre en svært dårlig, og ofte svært misvisende kilde.

     

    Nils

    Yup. Men hvem vet hva som dukker opp av dokumentasjon? Han har vel loggbok, f.eks.  :thumb:

     

    Jeg var i kontakt og besøkte WM for noen år siden. Han ante ikke hvor loggboken var blitt av. Lånt ut til noen som aldri returnerte den, dessverre!

     

    Stein

  8. Trumpeter har et svært bra sett av TBF(M)1C i 1/32. Det settet jeg har skal bli U.S. Navy, men nå er det aktuelt å handle inn et sett til. Blir en "norsk" hevner ser det ut til! Kyrre: Ingen maskinkanon på noen som helst versjon av Avenger! ;)

     

    Stein (som tror han skal bli ferdig med en modell en gang!)

     

  9. Lang tid tilbake, trodde jeg at 332 sine F-84G hadde blå, hvit rød halefinne. Som et islandsk flagg på en måte. Så oppdaget jeg at det ikke var blått, men sort. Forleden så jeg et fargebilde av ett av flyene, og der ser det ut som det heller ikke er hvitt, men bronse som på luftinntaket. Stemmer det Nils?

     

    Stein

  10. Du som kjenner til dette - var virkelig Dieppe-malingen alle de stripene over panseret??? Og med flaggmerker på kanonløpene??? (tenker på FN-A som skyter ned en Fw-190)

    Billett merk: "ignorant"s

     

    Nei, stripene ble malt på for "Operation Rutter" i juli -42, men man antok at planene for denne operationen kom på avveie, og hele affæren ble flyttet frem i tid og ble til Dieppe-raidet som vi kjenner det idag. Stripene ble malt på de fleste flyene forlagt ved baser i Syd-England, men noen fly forble umalt for å kunne fly ops. over Kanalen og Frankrike. Flyene med stripene på cowling og haleflaten hadde kun lov til å fly "inland, away from the coast", som det står i ORB'en til 72 Sqn, hvor det var en nordmann eller to som tjenestegjorde på denne tiden.

    Bilder av norske Spiter på Dieppe-raidet har ikke striper.

     

    Stein

  11. Lurer fælt på om det var kuult å kjøre disse maskinene....

     

    Kjøre? Man "kjører" ikke fly! Man flyr. Kjøre fly? Som å seile med toget!

     

    Det fins en byggetråd med dette settet på LSP, men jeg har ikke sett noe som helst angående prisen.

     

    Stein

  12. Trodde våre venner ved Zoukei-Mura var like bra på passform som Tamiya.. Hvordan er passformen til de to andre?  Er det "nesten" like bra på dem også?Ed

     

    Har svært lite "tørrtrening" på TA152, men Skyraider er svært bra. Muligens noe klabb og babb med øvre del av skroget bak cockpit. Det virker som at ZM har planer om flere varianter av maskinen (AD-4N/Q og AD-5) og derfor en noe komplisert oppdeling av skroget, med separat motorseksjon, separat senterskrog og separat haleseksjon. Har vel egentlig planlagt min som en AD-4 fra Korea, men en "MiG-killer" lokker sterkere og sterkere!

     

    Stein

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.