Gå til innhold
  • Bli medlem

Kristian Rasmussen

IPMS Medlem
  • Innlegg

    495
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kristian Rasmussen

  1. På 22.4.2020 den 20.18, Nils Bertil Bakken skrev:

    Hvis du tenker på Sterling, så hadde de på tidspunktet som denne modellen er fra fire Boeing 737 800 ( som de var veldig tidlig ute med), og det var grønn (som modellen), gul, rød og blå. Flere kom til senere, men da tror jeg badebaljen ble byttet ut med to hjerter.

    Bertil

    OY-SEB, den mørkeblå, var som du sier en av de fire første, og hadde badeball i halen. Ballen ble etterhvert skiftet ut med den stiliserte "halvvingen", og det neste flyet, OY-SED var lysere blå, og kom med "halvvingen".

  2. Det hadde ikke gjort noe om Lars med Khee-Kha hadde hatt lyst til å lage flottører til Reliant og Lockheed Vega i 1/48 etterhvert. Han lager jo riktige EDO-modeller i 1/72 allerede, og hvis Dora Wings ikke kommer opp med flottører til den nye Vegaen deres burde det i alle fall være interesse for aftermarket-flottører der.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  3. Det fantes et utall av forskjellige EDO-flottører, i diverse størrelser. Så her gjelder det å holde tunga i rett munn og velge riktig type.

    Nettopp. Skulle hatt den gamle EDO-katalogen til Gunnar Bakke i Storøykilen nå. Ble sikkert bare kastet. :-(


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  4. Har du tenkt å bygge AMT-modellen med flottører også? Har du i så fall tenkt på hvordan få til korrekte EDO-tøfler? Oppdaget at jeg har to eks. av det samme settet selv, og skulle gjerne hatt en på flottører. Kan se ut som at at scratchbygging er den eneste veien å gå.

  5. Jeg vet ikke om dette er landet forlengst, men jeg vil gjerne slå et slag for dommerteam. Bra diskusjoner som i alle fall jeg lærte litt av hvert av, og fint å se på noe som kanskje ikke er midt i ens eget interessefelt.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. Takk for i går, og en fin erfaring med deltagerdømming (jeg fikk dealet til meg litt mer tid på Skala enn jeg hadde fryktet).

     

    Det er som kjent enklere å være kritisk enn å være original, men det er ikke trivielt å vurdere modeller av rimelig høy kvalitet opp mot hverandre, heller.  Jeg synes gjennomføringen, med felles briefing hvor Kyrre minnet om grunnkriteriene, og erfarne gruppeledere som passet på fokus, fungerte veldig fint. Håper resultatene også faller i smak.

     

    For min egen del ble det anledning til en sjelden modellfaglig diskusjon sammen med veldig kunnskapsrike og hyggelige folk, og jeg fikk en skikkelig boost i byggelysten (om ikke nødvendigvis i selvtilliten). Neste år skal jeg ta med noe som dere andre kan høvle over også.

     

    Kristian

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  7. Jeg hater å vise mitt sanne asosiale sinnelag, men jeg blir ikke til noen hjelp i år. Neste år, derimot... Andre plikter har kallet og ingen av de fire påtenkte modellene til årets Skala kommer til å bli ferdig, ser det ut som. Skal forsøke å plukke opp tips og følge diskusjonene så jeg kan komme til nytte ved neste korsvei.

     

    K

  8. Vet ikke hvor mye energi det er for denne lille parentesen i norsk luftfartshistorie sånn rett før plastsjået i Drammen, men en kort oppdatering om Qarrtsiluni 2017:

     

    • Modell: Jeg har gitt opp å få en ålreit Whirlwind-motor ut av den nokså enkle representasjonen som følger med i kitet. Det er som kjent ingen NACA-cowling på Qarrtsiluni, og motoren i settet er ikke noe ideelt utgangspunkt for å endre fokus fra å bli betraktet forfra til å bli betraktet fra alle andre vinkler. Jeg hadde noen stjernemotorer fra bl.a. Aeroclub liggende, men diameteren på f.eks. Wasp 1340 (T-6, Norseman, etc.) er for stor, og det må så mye modifikasjon til at jeg heller valgte å bestille en Junior Wasp (R-985) på interweben. Idéen er at den i det som kommer til å synes ligner tilstrekkelig mye på Wright-motoren og at det var mulig å få en fra Ukraina rimelig kjapt. Jeg begynte faktisk å bygge en motor fra bunnen av, men det er bare ikke nok timer i døgnet/livet til å holde på med sånt.
    • Farge®: Jeg snakket med en kompis før helgen (sønnen til Alf Gunnestad, den siste operatøren av flyet) og han gjentok at han var rimelig sikker på at flyet gjennom sitt liv hadde tre distinkt forskjellige farger: Rød (jeg har kjøpt meg inn i Knut Eriks International Orange nå), hvit (!) og svart. Rob Mulder, som skriver en bok om Gunnestad som snart blir lansert, har funnet frem til et bilde hvor flyet fremstår som skikkelig lyst. Det har også dukket opp et bilde hvor flyet har fått påmalt reklame for Selo-film hvor det ser veldig mørkt ut. (Selo-film er ironisk nok beryktet for sin ortokromatikk, det vil si at rødt undertrykkes. Som med de fleste andre filmtyper på den tiden kan resultatet uten korreksjoner bli ganske rart, f.eks. når svenske flagg ser finske ut på bilder.)
    • Andre detaljer: Flyet hadde EDO-flottører, i motsetning til Eielson/Wilkins/Hearst-flyene. Flottørene som følger med AMT-modellen er rimelig gode. Etter å ha studert det jeg har funnet av bilder av flyet på flottører har jeg konkludert med at det ikke var montert vannror. Merkelig valg, som må ha blitt gjort av Riiser-Larsen og Lützow-Holm. Kanskje det var derfor de helst ville fly Hansa Brandenburger i Antarktis?
    • De beste tegningene jeg har funnet av Vega er William Wylams klassiske tegninger som først ble publisert i Model Airplane News på 60-tallet. Hvis noen andre har funnet noen bedre tegninger av Vega I vil jeg bli svært takknemlig for å høre om det.

     

    Mvh Kristian

  9. Jeg kan godt gjøre det grafiske (har du forresten en spec. på underlag til dekaler, Ruben?), men jeg opplever vel at vi ennå ikke har fått klarhet i fargen(e) på finérkråka. Jeg har en idé om at flyet alltid var rødt, men at valøren endret seg etter Grønlandsturen. Men har altså ikke funnet noe annet enn anekdotiske beskrivelser og indisier som en bokillustrasjon av Harald Damsleth (som hadde sett Vegaen i virkeligheten).

     

    Hva slags Wright J5-motor skal man skaffe seg, forresten? Siden det ikke er cowling må det jo være noe som ser bra ut, men jeg må innrømme at jeg får spader av tanken på denne...: http://www.renaissance-models.com/ter/index.php/peintures/produits/2299-wright-whirlwind-j5.

     

    Kresstjan

  10. Tiden går, Ragnar... Siden en fjerdedel av livet mitt har passert siden sist jeg kikket og målte med skyvelære husker jeg ikke helt hva jeg konkluderte med, men i all hovedsak ser virkelig AMT-modellen ut som en Vega. Den har den rette pondusen i skrogformen som gjør at modellen blir mer representativ for denne familien av fly enn Special Hobbys modell. Jeg er helt enig i at sistnevnte virker litt for slank og lett i uttrykket til at det blir helt riktig.

  11. Hei og hopp!

     

    Sannelig dukket det ikke opp et par gamle kits i en eske, omtrent samtidig med at Skala 2017-blekka kom i posten. Den slu planen min er (fremdeles, etter alle disse årene) å bygge henholdsvis N-41 og Lindberghs Sirius ut av eldgamle AMT-sett i skala 1/48. Jeg våger meg derfor på å løfte denne litt støvete tråden for å høre om noen er kommet noe lengre med research på "Qarrtsiluni"?

  12. I stedet for Bare-Metal kan man bruke "konfekt-gullpapir". Jeg kommer ikke på noe bedre ord for de blanke lappene som brukes som inneremballasje på bl.a. Twist. :)

     

    1) Glatt ut papiret/folien. 2) Skill så papiret fra metallfolien. Du har nå en tynn og lett bearbeidbar folie med passe svakt lim på baksiden. 3) Monter og beskjær.

     

    Det er lenge siden jeg prøvde, men det funket bra da.

     

    Mvh Magne Mantagerdetmanhaver

  13. Synd at en slik "must-have" (?) -modell blir så p***-dyr. Hadde prisen vært betydelig lavere skulle jeg bygget både LN-SFT og en av BAF-maskinene (gamle venner fra Fornebu OPS). Hvorfor er det bare disse luringene som lager Merlin og Metro? For ikke å snakke om Beech 200???

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.