Jump to content

Roar Stensrud

IPMS Medlem
 • Posts

  3,074
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Roar Stensrud

 1. Sånn omtrent i dag da? Tenkte å ta meg en tur. Mulig jeg får med William også. R.
 2. Bjørn: Selvsagt er det lov til å reagere på domsavsigelser, men før du gjør det så bør du sette deg inn i de kriteriene som IPMS Norge bruker for å bedømme modeller. Det er ikke sikkert disse kriteriene sammenfaller med dine egne kriterier for hva som er en premiemodell. Det er for eksempel ikke alltid slik at "størst er best". Det er ofte slik at de modellene som utgjør de største blikkfangene falle gjennom i en bedømming. La meg fortelle litt om min egen erfaring: Da jeg tok opp igjen modellbygging på slutten av 90-tallet søkte jeg igjen kontakt med IPMS og kom etter hvert til å delta på noen konkurranser. Jeg syntes selv at jeg hadde laget ganske så fine modeller, men premier ble det smått med. Sånn akkurat i starten gjorde også jeg meg tanker om "kompisdømming" siden jeg var en slags outsider. imidlertid fant jeg også ut at det var mange hyggelige mennesker i klubben og jeg ble etter hvert en del av miljøet. Det gjorde at jeg fikk masse god input som gjorde meg i stand til å se på modellene mine i nytt lys. De siste årene, unntatt i år, har jeg også vært med i dommerpanelet. Det er en meget verdifull erfaring. Og jeg kan med sikkerhet si at jeg selv ikke hadde premiert mine egne modeller i dag. -De som jeg var så fornøyd med da jeg startet opp igjen. I dag har jeg mange gode venner i miljøet og jeg har sittet som formann både i IPMS Østlandet og IPMS Norge. Likevel er den høyeste plasseringen jeg har fått på SKALA en sølv i en temaklasse et år. Så jeg vil vel ikke påstå at å få sine modeller bedømt av kjentfolk ser ut til å være en fordel. R.
 3. Det ble en kort visitt i år, men jeg føler at jeg rakk å se mye modeller og prate med ganske mange trivelige mennesker på den korte tida. Penger gikk det såvisst an å bli kvitt også i år. Generell oppfatning: større utvalg av forhandlere enn tidligere. Lokalet var meget luftig med godt lys og god lunk. Antikkmessa var over hodet ikke sjenerende og det hadde også vært god plass til Smallsize/Hobbyland som nok gikk glipp av en god del kroner. Og som avtroppet formann så er det gledelig, dog ikke spesielt overraskende, å se at dette går like bra også uten meg. All lykke til videre til de som overtar! Skal nå benytte meg av avskjedsgaven min som jeg må takke så mye for. Alt for meget. Ses neste år! R.
 4. Norwegian Modellers i Tønsberg fører også Tamiya maling. Det samme gjør Hobbytrain i Drammen. R.
 5. Jepp. Dyktige modellbyggere som har vært lenge i gamet får som regel nok andre premier. Denne prisen er tenkt utdelt til en modellbygger (gjerne en debutant, men det er intet krav) som er flink, men likevel ikke når helt opp i konkurranse med "proffene". Prisen het opprinnelig "Beste Nykommer", men vi hadde ikke spesifisert noen krav for å få prisen annet enn at man skulle være nykommer på SKALA. Det endte med at Juha Airio (kanskje en av verdens beste bilbyggere og slett ingen debutant i konkurranser hverken som deltaker eller premiemottaker) fikk prisen. Det var ikke helt hensikten med prisen, men det sto ikke nøye nok beskrevet. Derfor ble den omdøpt til "Motivasjonsprisen" med krav om at mottaker ikke tidligere skal ha vært premiert i noen konkurranse. Vi har selvsagt ingen kunnskap om alle som tidligere har vært premiert i andre konkurranser enn SKALA, så det må overlates til folks ære og samvittighet. R.
 6. Det hadde nok hjulpet om du bygget den slik den så ut etter at den krasja. R.
 7. Stian er registrert. Fikk PM fra ham i går. Opprinnelig i denne tråden så oppfordret jeg folk som melder seg til tjeneste om å gjøre det på PM eller epost til meg (rstensr2@online.no). Det holder jeg fast på. Fint at folk melder seg i tråden også, men vi trenger ikke fylle opp en hel tråd med -"Hei, jeg vil gjerne hjelpe til" -"Så flott, takke for det" Jeg fører liste over de som melder seg til tjeneste. Pr. nå så har vi nok folk til registrering. Videre nå så trenger vi, som sagt, en generell "mannskapspool". På forhånd takk til alle som melder seg til tjeneste. R.
 8. Flott, Einar. Du pleier jo å stille opp. R.
 9. Flott. Da tror jeg det begynner å ordne seg med registreringen. Vi må imidlertid fremdeles ha en "mannskapspool" til andre ting også. Noe av dere er kanskje også engasjert som bordvakter? R.
 10. Endret informasjon angående spisetid. Vi satser på å spise ca. kl. 1900 på lørdagen for å få samlet oss. R.
 11. Så langt har det vært nokså skuffende respons på dette. Vi må ha mange fler som kan ta i et tak for at dette skal gå. Vi trenger minst et par mann til for modellregistrering. Jørgan Faret har vært med på det før og han stiller. Ellers trenger vi: -Bordvakter -Dørvakter Igjen: Jo flere som melder seg, jo kortere tid må hver enkelt bidra. Selv om det er styret og SKALA-komiteen som tar seg av planlegging og tilrettelegging så er dette fremdeles en dugnad. R.
 12. Meget bra, Jens Roger! Det skal legges til at jeg har fått tilsagn om at dommere kan forbli i hallen, eventuelt slippes inn igjen etter kl. 1800 hvis behov for det. R.
 13. Det vil det bli informert om så snart det er sikkert at de kommer. Det virker nokså sikkert at Ministuff kommer fra Sverige. R.
 14. Dessverre ser det ut til at den vanlige gjengen med kjekke herremenn fra Kristiansand blir meget redusert i år på grunn av kollisjoner med jobb. Trist, men sånn er det når det ikke er IPMS som er levebrødet vårt. Selv kommer jeg kanskje på søndag. Kanskje ikke i det hele tatt. Også på grunn av jobb. Bortfall av en stor IPMS Sør-kontingent medfører imidlertid at vi ikke har de vanlige personene som kan ta seg av modellregistreringen. Mi må altså ha hjelp fra andre medlemmer. Dette er vel kanskje en av de viktigste jobbene og er en jobb som MÅ gjøres. Så vær så snill å melde dere til tjeneste. Det hadde også vært fint å ha en generell "mannskapspool" med folk som sier at de kan sette av litt tid til å hjelpe de som arrangerer. Jo flere som melder seg, jo mindre tid må hver enkelt bruke på å assistere arrangørene. Send PM eller epost til meg. R.
 15. Nå har jeg vært bortreist i helgen uten nettilgang, så jeg har ikke fått med meg den siste utviklingen. Det ser ikke ut til at det er så mye jeg kan tilføye, men et par ting kan jeg jo si. For det første så ser det ut til at det er en forutsetning å være tankeleser hvis man skal være formann i IPMS Norge. Det har ikke under noen omstendigheter vært uttalt fra Smallsize/Hobbyland sin side at det er en forutsetning at SKALA finner sted i Søylesalen for at de skal delta. Og jeg finner det derfor underlig og ulogisk at det skal være en grunn for S/H til å trekke seg fra SKALA. Vi har lovet S/H den plassen de ønsker hvert år og har aldri fått det inntrykket at denne plasse MÅ være i søylesalen. Derfor har vi ikke funnet noen grunn til å informere S/H spesielt om dette. En annen grunn er at det er nå engang sånn SKALA blir i år. Det var informasjon som ble bekreftet temmelig sent fra Letohallen. Og altså ikke noe vi kunne få gjort noe med. Enten S/H ble informert enda tidligere eller ei. Vi vet at S/H har temmelig god omsetning i løpet av en SKALA-helg, så det virker også underlig sett ut ifra et økonomisk ståsted at S/H velger å utebli i år, men S/H om det. La oss heller ikke glemme at Letohallen har strukket seg langt for å kompensere for bortfallet av Søylesalen. SKALA 2014 blir det uansett. Og det ser ut til at det kan komme til å dukke opp opptil flere andre forhandlere på årets SKALA. R.
 16. Du ser et problem, men har kanskje også en løsning? Det er fremdeles ledige plasser i styret. R.
 17. Jau, vi pleier å snakke samme språk. Godt å se at vi i utgangspunktet gjør det nå også. Tolket det kanskje litt feil. Men du synes altså at det er en god ting å ha Antikkmessa like ved? Det er bra for det er det. I Kristiansand har vi delt campingområde med Norsk Miniatyrhundklubb opptil flere ganger (når vi snakker om kaniner og ting som likner på denslags). Det går det og, men jeg foretrekker antikviteter (skrot) og snurrepiperier. Nå er det antakelig slik at både du og jeg har fått i oss noen dråper skotsk kranglevann i kveld. Så jeg tror jeg heller skal lene meg tilbake og se hva som utfolder seg av meninger og forslag på forumet fremfor å skyte fra hofta og risikere å bomme. R.
 18. André, du leser åpenbart ingenting av det som har blitt skrevet her i denne tråden tidligere. Vi har avholdt SKALA samtidig med Antikkmessa før. Regner med at du fikk med deg det, eller?? Oppfattet du det da som et problem at Antikkmessa ble avholdt samtidig? Vi har bevisst valgt å legge SKALA til samme helg som antikkmessa fordi det da er flere folk på Letohallen slik at vi kanskje kan få flere til å oppdage at vi er, med dine ord, best i verden på modellbygging. Er det feil? Eller bunner problemet i at du må stå i kø sammen med litt flere folk for å få kjøpt mat og drikke? Forskjellen i år er at vi er en etasje lenger opp, men vi er fremdeles ikke en del av Antikkmessa. Og å konkurrere med "Kaniner og porselen" om relativt mange besøkende er vel kanskje bedre enn å ikke ha noen besøkende å konkurrere om? Du la kanskje merke til hvor vanskelig det var å få parkeringsplass i fjor. Det var ikke fordi innholdet av alle bilene skulle til SKALA. Med andre ord så kommer det ganske mange besøkende på Antikkmessa og da vil det dryppe litt på oss også. Dessuten så kunne det jo hende du fant et "vintage" byggesett inne på Antikkmessa. eller en muskedunder for den saks skyld. Er nok ikke bare porselen. R.
 19. Lokalet blir stengt kl. 1800, men det vil bli anledning for dommere å komme inn igjen/bli igjen dersom dette er et behov. Så, nok en gang: VI FÅR EGEN INNGANG OG VI BEHØVER IKKE GÅ GJENNOM ANTIKKMESSA!!! Hvor vanskelig er dette egentlig å få med seg? Det vil også bli anledning for folk fra Antikkmessa å, kontrollert, ta seg fra Antikkmessa og inn til oss dersom det er noen av dem som føler behov for det. Dette er antakelig kun en fordel for oss. R.
 20. ...er en nøkkelsetning i denne sammenhengen. Flytting av arrangementet fra Søylesalen til en avgrenset (som i isolert fra resten) plass i hovedsalen er ikke noe styret i IPMS Norge har valgt. Det er den løsningen vi må leve med i år. Ellers blir det ingen SKALA 2014. 5-6 uker er ikke nok tid til å finne alternative løsninger for i år. Hadde det vært IPMS Norge som sørget for styrets levebrød så kunne det nok vært mulig, men så er ikke tilfelle og det betyr at ingen i styret har tid nok til overs til å lete frem alternative løsninger. Bare så ingen tror at dette er noe vi har gjort med vilje. Den løsningen vi får i stedet vil antakelig koste Letohallen mer enn om vi hadde vært i Søylesalen. Så jeg velger å se det som at Letohallen har kommet oss i møte og presentert det beste alternativet de kan skaffe til Søylesalen. R.
 21. Effekten av å ikke være i Søylesalen: Grunnen til at det ikke er blitt informert om dette tidligere er at det er ganske ny informasjon. Det har vært litt att og fram med dette. For en god stund siden fikk vi vite at Søylesalen er opptatt til andre formål den helgen. Så like etter det fikk vi kontrabeskjed om at vi likevel skulle være i Søylesalen. For igjen, ganske nylig, å få beskjed om at Søylesalen likevel skulle brukes til det opprinnelige formålet. Opplæringsformål var det de kalte det. Jeg vet ikke helt hva det innebærer, men det er heller ikke vår bussiness. Jeg har også forstått det slik at dette er kun for i år. I praksis blir vi nesten helt avgrenset fra Antikkmessa. Vi får egen inngang. Hvorvidt det er med harde eller myke vegger får jo være ett fett. Vi får også en inngang fra kioskområdet på antikkmessa. Denne inngangen legges sånn at den kan dekkes av samme personell fra oss som tar hovedinngangen. Sånn at vi kan ta billettpenger av de fra Antikkmessa som vil inn til oss. Andre veien gjelder at vi kan benytte kioskområdet og de av oss som vil videre inn på antikkmessa kan kjøpe billetter til det av vårt personell ved inngangen. Vi får et antall Antikkmessebilletter som vi kan selge til våre. Vi ser om vi kan få til en slags rabbattordning på det siden folka fra Antikkmessa får litt rabatt hos oss. Ellers er det vel å si at erfaringsmessig er flyten av folk fra Antikkmessa og til oss langt større enn andre veien. Håper dette var oppklarende. Poster samme innlegg i Tid og Sted tråden. Beklager at det ikke ble informert bedre i den andre tråden med en gang. R.
 22. Vi blir IKKE en del av antikkmessa. Grunnen til at det ikke er blitt informert om dette tidligere er at det er ganske ny informasjon. Det har vært litt att og fram med dette. For en god stund siden fikk vi vite at Søylesalen er opptatt til andre formål den helgen. Så like etter det fikk vi kontrabeskjed om at vi likevel skulle være i Søylesalen. For igjen, ganske nylig, å få beskjed om at Søylesalen likevel skulle brukes til det opprinnelige formålet. Opplæringsformål var det de kalte det. Jeg vet ikke helt hva det innebærer, men det er heller ikke vår bussiness. Jeg har også forstått det slik at dette er kun for i år. I praksis blir vi nesten helt avgrenset fra Antikkmessa. Vi får egen inngang. Hvorvidt det er med harde eller myke vegger får jo være ett fett. Vi får også en inngang fra kioskområdet på antikkmessa. Denne inngangen legges sånn at den kan dekkes av samme personell fra oss som tar hovedinngangen. Sånn at vi kan ta billettpenger av de fra Antikkmessa som vil inn til oss. Andre veien gjelder at vi kan benytte kioskområdet og de av oss som vil videre inn på antikkmessa kan kjøpe billetter til det av vårt personell ved inngangen. Vi får et antall Antikkmessebilletter som vi kan selge til våre. Vi ser om vi kan få til en slags rabbattordning på det siden folka fra Antikkmessa får litt rabatt hos oss. Ellers er det vel å si at erfaringsmessig er flyten av folk fra Antikkmessa og til oss langt større enn andre veien. Håper dette var oppklarende. Poster samme innlegg i Tid og Sted tråden. Økonomisk sett så tror jeg helst at Letohallen taper på denne ordningen. De får mindre plass å leie ut til Antikkmessa og vi får gratis konferanserom til foredragene. Så det har nok ingenting å gjøre med at vi legger igjen for lite penger. Beklager at det ikke ble informert bedre i den andre tråden med en gang. R.
 23. Vennligst se "Tid og Sted" tråden for oppdatert informasjon: http://www.ipmsnorge.org/forum/index.php?topic=15396.0 R.
 24. Det er jo for sent til å få den med i informasjonsbladet. Vi hadde tenkt å prøve å få med litt fra hver lokalavdeling i bladet. Finnes det noen bilder og kunne det vært laget en liten omtale av lokalavdelingen og hva den sysler med? R.
×
×
 • Create New...

Important Information

By visiting and/or register an account our forum you agree to our terms and privacy policy. Terms of Use.