Gå til innhold
  • Bli medlem

Terje Walle

IPMS Medlem
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Terje Walle

  1. Ragnar Eckhoff skrev (1 time siden):

    Jeg er forsåvidt medlem i IPMS Vestfold, men lite aktiv. Det pleier å være møter i AmCar's lokaler i Sandefjord siste tirsdag i hver måned, med noen unntak, bla desember. Møtene startet kl 18:00. Det er ikke noe program, men der et vanlig å ha med noen prosjekter man holder på med. Klubben har egen Facebook-side. Søk på "IPMS Vestfold", så skulle den dukke opp.

     

    Takk skal du ha Ragnar. Dette er til god hjelp 🙂

    Jeg sjekker Facebooksiden og tar en tur dit 28. november.

     

    Det ser ut til at «den litt hemmelige» Vestfoldavdelingen ikke har noen egen Facebook-gruppe. Siste innlegg på IPMS Norway Gruppe var i mars 2015.

    Jeg tar en tur til Sandefjord og satser på god gammeldags prate-kommunikasjon 🙂.

    • Me like! 1
  2. Thor A. Granheim skrev (På 4.2.2023 den 14.11):

    Men først av alt så er det fortsatt liv i Ipms Vestfold  og vi er fortsatt en gjeng på 5-10 stk som møtes. Noen av de tidligere faste er nok byttet ut med nye folk, men det er helt naturlig. 

    Vi har smått begynt å få en tradisjon med å ta sommer og jule avslutning i butikken til Tore (Togbutikken) hvor vi slafser litt pizza som vi spleiser på samtidig som vi shopper litt👌😃.

    Her er det plass til flere og alle er velkomne👍👍

     

     

    Hei.

    Skal det arrangeres november-møte i Vestfoldavdelingen?

    Når er i tilfellet tidspunktet?

    Tenkte det ville være hyggelig og se hvordan avdelingsmøtene fungerer, samt treffe andre modellbyggere 🙂.

    Mvh. Terje Walle.

  3. Einar Sandvik skrev (1 time siden):

    Ja, det er noen bug-er i forumet. Jeg får for eksempel opp feilmelding når jeg trykker på like, men neste gang jeg er inne i forumet er like-tegnet kommer på plass.

     

    Jeg har sendt deg PM med e-postadressen min. Kanskje kan jeg legge ut bildene dine. :)

     

     

     

     

     

    Er du av den oppfatning at bildene og teksten i mailen kan være til nytte for andre, er det flott om du legger det ut.

     

    I utgangspunktet var det jeg som ba om innspill fra andre, og da er det en selvfølge at jeg også bidrar for andre på forumet.

     

  4. Erik Torp skrev (54 minutter siden):

    Da har du erfart penselmaling av store flater. Nå gjenstår det å se hvor lenge du holder ut før det investeres i airbrush og kompressor…😁

     

    He-he. Kul kommentar 😀. Jeg "måtte" jo atpåtil male med matt sort, og det er ikke helt enkelt med pensel.

     

    For å opprettholde et hyggelig samarbeidsklima i hjemmet har jeg etablert "hangar-hjørne" for modellbyggingen i stua slik at daglig konversering med min kone kan videreføres. Valget av arbeidsmetoder har derfor vært påvirket av dette slik at støvfri maling ble prioritert. Dette også med tanke på løsemidler (enamel) og det faktum at min kone har astma, for å skjele til den mer alvorlige grunnen for mitt valg.

    Med tanke på hyggelig samarbeidsklima i hjemmet, kan du kanskje tenke deg effekten en kompressor i stua vil ha på det temaet 😉.

     

    Jeg gjorde noen forsøk med airbrush for mange år siden, men fikk ikke noe dreis på det der en satt alene på egen tue uten å ha annet enn bøker å trekke lærdom fra. Via YouTube har jeg nå, på et par måneder, lært mer om modellmaling enn jeg noen gang har kunnet. Så nå gjenstår mengdetrening for å få dreisen på male-delen av modellbyggingen.

     

     

  5. Avslutningsreplikk:

    Jeg har konvertert bildene fra heic, til jpeg og jpg, til png og tilbake til jpg, alle bildefilene under 512 kB, uten å lykkes med å laste dem opp. Dette ser følgelig ikke ut til være noe for meg.

    En annen hobby jeg bedriver er fotografering. Til dette har jeg et tilstrekkelig stort utvalg av programmer for å håndtere bildene mine, slik at jeg ikke ønsker å ta i bruk ennå et nettsted bare for å laste opp bilder til en ny nettside. Jeg gir derfor dessverre opp å laste opp bilder på forumet her.

     

    Einar; har du en epostadresse jeg kan sende bildene du etterspurte til..

    For øvrig kan du se denne filmsnutten på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Jwzych8IKq8

     

     

  6. Einar, takk for tips til metode for å så lastet opp bilder til forumet.

    Jeg har gjort meg noen tanker om hvorfor det meste tilsynelatende fungerer "tungt" for min del på nettsidene og forumet til IPMS, og har en mistanke om at årsaken kan ligge i at jeg bruker Mac.

    Det meste jeg foretar meg på nettsidene og forumet genererer som sagt feilmeldinger, og måten å bruke nettstedet på virker gammeldags.

    Avslutningen din var fin: ......viss alt går som det skal 👍🙂.

     

    Men feilmeldinger ser ut til å være kurante å laste opp. Her er en av dem.

    Siden jeg selv ikke er ferdig utlært i norsk pleier jeg sjelden å kritisere andre, men dette var litt dårlig.

    Skjermbilde 2023-04-30 kl. 16.30.54.png

  7. Hei igjen Einar.

    Nettsidene og forumet til IPMS ønsker ikke å være venn med meg, så jeg får ikke lastet opp bildene jeg lovet deg i går. Filene er av type .jpg og har langt under 512 kB i filstørrelse. Bildet med minst filstørrelse har jeg komprimert ned til 326 kB uten å lykkes med å laste det opp i innlegget her.

     

    Siden andre får lastet opp bilder på forumet, tilsynelatende uten trøbbel, er det ikke nødvendigvis nettsidene og forumet det er noe i veien med 😉. Jeg må nok se meg om etter bruksinformasjon slik at jeg kan gjøre ting på riktig måte. Jeg mottar bl.a. stadig feilmeldinger selv om systemet fullfører oppgaven jeg ønsker utført 😂.

     

    PS. Forsøkte å laste opp bildene på nytt etter at jeg hadde postet innlegget her, og fikk en ny feilmelding som bare ga med lov til å laste opp filer med mindre filstørrelse enn 274 kB. Jeg gir dessverre opp.

    Den lavere tillatte filstørrelsen henger kanskje sammen med min status som fersking på forumet 🤣.

  8. Erik Torp skrev (1 time siden):

    Det virker som om du har «tipsene» inne allerede. Jeg har en jeg kjøpte på nettet, men om den er bedre enn din hjemmelagede vites ikke. Min erfaring er at paletten stort sett egner seg når det skal blandes farger ved f.eks figurmaling. Maling på paletten min holder seg i ca 48 timer. Jeg pleier også å blande med retarder på paletten for lengre tørketid.

     

    Hei Erik og takk for tilbakemelding.

    Tipset om å bruke retarder skal jeg teste ut. Etter å ha prøvd ut Humbrols akrylmaling med lite hell, gjorde jeg mitt første forsøk med Vallejo Model Color på stor flate i dag (undersiden av en Halifax-vinge). Siden både malingen og våtpaletten er nye for meg, tynnet jeg ikke malingen nok ut slik at det ble noe synlige penselspor.

    Min øvrige kunnskap om paletten kommer fra YouTube, og der går det mest på figurmaling som du sier. Frem til vingemalingen i dag har det mest gått i detaljmaling naturlig nok (innvendig cockpit m.m., flygere, rammer på alle glassdeler o.s.v.) og til det har paletten vært super og hindret ubrukt maling fra å tørke mens jeg holdt på.

     

    Mitt latmannsforsøk med mellomleggspapir i paletten fungerte ikke 😊. Det var et forsøk på å slippe og klippe til bakepapir for hvert skift. Bruk bakepapir.

     

     

  9. Hei.

    Jeg er nylig gjenoppstått skalamodellbygger, og har satt noen prinsipper for hvordan jeg vil gjøre dette. Blant annet at jeg skal benytte akrylmaling og at modellene skal penselmales. I tilknytning til dette lurer jeg på om andre medlemmer har erfaringer med Wet Palette som de kan dele?

     

    Jeg har bygd min egen "wet palette" av en plastboks jeg hadde i hylla, en kjøkkenklut fra Jula til kr. 5 og bakepapir/mellomleggspapir fra kjøkkenskuffen. Kjøkkenklutens størrelse er 130 cm2 og suger opp omtrent 1 dl. vann, og det er bra.  Paletten ser ut til å fungere bra, men er de som kan kjøpes "fryktelig" mye bedre?

    Paletten har, etter litt prøving, medført at maling av skalamodellene kan utføres i et roligere tempo, og at tynning og blanding av fargetoner blir enklere. For min del regner jeg med at utviklingsmulighetene er store. Jeg trenger bare noen tips for å komme videre 🙂

  10. Dette ser interessant og spinnende ut. Jeg holder for tiden på å bygge skalamodeller av en HP Halifax fra 76 Sqr som en tidligere bekjent av meg var kaptein på, og skal supplere denne med jager-støtte i form av "norske" Hurricane og Spitfire. Det går litt smått fordi jeg også har forelsket meg litt i to Sea King'er.

     

    Hvilke type fargekoder blir benyttet i boken?

    Håper det kommer flere bøker som tar for seg fly i luftforsvaret fra 8. mai -45 og videre fram i tid.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.