Gå til innhold
  • Bli medlem

Bjørn Kipper

Medlem
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Innlegg skrevet av Bjørn Kipper

  1. Hei & Hå godtfolk !

     

    Ville bare tipse dere alle på noe jeg nylig brukte på et prosjekt jeg jobber med. Det kommer på en rull på samme måte som de gjennomsiktige selvklebende foliene man gjerne bruker på skolebøker o.l. Ble MEKTIG imponert over dette materialet som jeg nå ser har virkelig stort potensiale for oss plasthobbyfolk. Produktet kjøpte jeg nylig hos Lindasdekor oppe på Inderøen for noe sånt som en hundrings pluss frakt. Samlebegrepet er vel "KONTAKTPLAST" og er egentlig ment å kle igjen slitte møbler/benkeplater o.l for å få en fresh look. Jeg ble virkelig positivt overrasket da jeg fort fant ut at dette var akkurat det jeg var på utkikk etter, men hadde ingen anelse om det i det hele tatt fantes noe slikt. Hverken bokhandlerne eller hobbybutikkene hadde dette for salg. Så når jeg så produktet for salg, tok jeg en råsjanse og gamblet på at dette ville fungere....og det gjorde det virkelig. Det kan minne litt om vinyl...vet ikke, kanskje det er det? Er veldig tynt og føyelig og mykner opp og blir fleksibelt ved varme fra f.eks en hårføner så det føyer seg lett rundt ujevne overflater. Bare å klippe til akkurat slik som du vil ha det og bruke som maskering på både store og små flater. Som regel så er jo maskering for oss en liten teiprull, men her får man altså en hel rull å leke seg med. Det kan ikke revne, er veldig tynt og enkelt og kutte/klippe og reposisjonere og beholder den nye formen etter at den har kjølt seg ned.

     

    Tja, er ikke så mye mere å si egentlig. Anbefales på det sterkeste !

     

    https://www.lindasdekor.no/collections/kontaktplast/products/uni-matt-hvit-kontaktplast

     

    Her er en på Finn som selger en rull så du kan se på bildet hvordan rullen ser ut.

    https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=313635601

     

    Edit: Trodde først produktet het " GEKKOFIX " men har snakket med leverandøren og de sier at det er den nederlandske produsenten som heter Gekkofix, ikke selve produktet.

     

     

    Gekkofix Logo.PNG

    • Me like! 2
  2. Akkurat A.D. samlingen er jeg ikke intr. i å selge deler av nei. For en gangs skyld så selger jeg hele samlingen for en pakkepris. Ellers så er det uansett kun enkeltvis bøker jeg selger likevel. Får se hvordan interessen er, ser ikke bort ifra at noen tenker dette er en god deal. I verste fall legger jeg den kanskje ut på ebay for $1000. Er jo tross alt veldig sjelden noen selger hele samlingen slik som dette. Har ikke noe hast med å selge heller og kunne for den saks skyld også ha satt en enda høyere pris på samlingen. 

  3. Heisann folkens. 

     

    Her kommer en skikkelig headsup for de av oss som har en forkjærlighet for VVS. Etter 20 år er de første volumene av denne boken endelig tilgjengelige igjen i ny revidert utgave, dvs. volum 2 kommer til jul. Bestilte nettopp en kopi direkte fra Christer og slik jeg har forstått det så går disse bøkene som varmt hvetebrød så er du gira på denne serien så løp og kjøp !   

     

    https://vaktelforlag.se/produkt/black-cross-red-star-air-war-eastern-front-volume-1-operation-barbarossa/

     

    • Me like! 1
  4. Da har jeg fått sett over de danske flyvehistoriske bladene. Det er "komplett" samling fra og med 1988 til og med 1999 og så er det vel 2 nummer fra år 2000 og 3 nummer fra 2002 om jeg husker riktig. Vekten på de danske bladene er 4.8 kg. Legger ved en link med et par bilder så dere ser at jeg ikke driver gjøn med dere 😉 

     

    https://imgur.com/a/meFZxWa

  5. Da er jeg tilbake med en liten oppdatering. Sitter fortsatt på den enorme svenske flyhistoriske samlingen, muligens jeg legger denne ut på Finn etterhvert. Fikk gått over det resterende av tilsvarende blader og ser at jeg har en del av de norske og danske utgavene også. Har ikke fått tatt bilder enda men kan nevne at jeg har samtlige utgaver fra 1990 og ut 1999 hva gjelder de norske bladene. Det ser ut til å være 4 utgaver pr. år. Bladene er stort sett ganske tynne så alt sammen veier kun 4kg og er i god stand. Jeg snakker om det som heter Norsk Flyhistorisk Tidsskrift bare for å understreke det. Jeg tenker 400,- pluss frakt om det skulle være noe interesse. Kan laste opp bilder.. Har ikke fått sett nærmere på de danske enda.  

    • Me like! 1
  6. Kom over alt dette og masse mer i et dødsbo. Litt for gale å kaste i søpla slikt no så håper det er noen der ute som er genuint intr. Mye arbeid med det, men det faller jo innenfor hobbyen likevel og moro er det jo 😉 Har noen bøker også i denne sjangeren som jeg tenkte å legge ut på Finn, men akkurat det her tenkte jeg passet best å legge ut her på IPMS :) Tror jeg har en god del av samme greia bare Norsk Flyhistorisk Tidsskrift, men dette har jeg ikke fått tid til å legge ut enda. Blir for nisje for meg dette da jeg egentlig er litt intr. i "alt". 

  7. Tjänare godtfolk. Tenkte å lodde stemingen her og se om det er noen her som er fan av svensk flyhistorie. Har nemlig en hel haug med svenske flytidsskrifter/magasiner for salg. Ikke hver dag en slik samling dukker opp. De eldre årgangene ble vel kalt "KONTAKT" og her er også en del spesialnumre inkludert. Dette er ca. 32 kg med blader inkl. de plastarkivene (inkludert i prisen) Ser at Norgespakken har et fraktalternativ opp til 35KG men det koster 381,- så tenkte å be om 600,- for pakken, så da blir totalprisen i underkant av et nystrøket laken. Bladene kommer fra et dødsbo og er i ganske god stand. Har nettopp laget en fil på Imgur så de av dere som er nysjerrige kan sjekke ut hva dette er. Takker, Bjørn i Ålesund

     

    https://imgur.com/a/1XqA2EH

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.