Gå til innhold
  • Bli medlem

Lähes bald Tommy on myös rakennuksen alla olutpulloja


Tommy Myrland

Anbefalte innlegg

Da har også jeg kastet meg på Finlandskarusellen.

Rune er kommet godt i gang på sin Brewster, jeg har akkurat klippet løs de første delene fra støyperamma. Kari Stenman litteratur er på vei i posten og livet er herlig.

Dette blir første gangen jeg prøver meg på en mer komplisert produsent enn det jeg er vant til, nemlig Classic airframes sin finske Brewster. Men det blir artig lell.

 

skål!

 

Tommy  :cheers:

brewster.jpg.9fe7ae97cf468110d54620671a0a13b1.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 66
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Har samme settet selv, Tommy - ser ihvertfall meget bra ut i eska.

Tror du kommer til å få dette til med ett meget bra resultat, du er jo vant til å bygge panser med tilhørende væring.  Disse maskinene så til tider ut som panser som hadde vært i søla så her er det bare å gi gass  :)

 

Reidar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne skal jeg sette på en base, da burde den kanskje få seg en dæsj med sølesprut...  ;)

 

CMK har et slikt "flaps og slikt" sett, som jeg tenkte ville frisk opp litt på ølflaska. Men på de bildene jeg ser på nettet av denne flytypen parkert, er det ingen som "henger", var det sånn? syns det gir litt mer liv med en slik oppgradering. De små greiene på flapsen er det som kalles trimming?

 

mvh

 

Tommy som snart skal presentere litt bilder av selve modellen  :)

Buffalo.jpg.ea21171f84aea1abfcd216df78522ade.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ahem. På den tegningen der er det ingen flaps. Vi ser ailerons, og der skal en gå opp og en gå ned hvis det skal være noe "deflection".

 

Når det gjelder stilling på flaps så varierer dette veldig fra flytype til flytype. På Spitfire var det strengt ulovlig å la flaps være nede, siden man risikerte å brenne opp flyet (de sperret for radiatorene), mens på en mustang så er det hydrauliske og vil ofte sige ned uansett.

 

Før vi fortsetter vil det kanskje være en idé om det i det hele tatt er aktuelt å senke flaps med CMK-settet. Hvis ikke er vel diskusjonen akademisk.

 

K

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var vel kanskje balanseror jeg egentlig mente, skal jeg tolke det riktig så må de vel stå rett, hvis ikke det sitter en dude i cockpiten som dra i spaken  ::)

Tar jeg feil hvis jeg påstår at Buffaloen ikke har flaps i betydningens rette forstand?

De greiene (i mangel på bedre ord) på bakvingene er vel de eneste som kan henge litt, samt et eventuelt et skråstille roret.

 

Huff nå begir jeg meg ut på hengende grunn, panserbygger bli ved din lest  :shifty:

 

Tommy  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Djeeez, du er så sinnsykt ute og kjøre nå!  wOOt

 

Balanseror:

http://en.wikipedia.org/wiki/Aileron

 

Flaps:

http://en.wikipedia.org/wiki/Flap_(aircraft)

 

Høyderor:

http://en.wikipedia.org/wiki/Elevator_(aircraft)

 

Sideror:

http://en.wikipedia.org/wiki/Stabilizer_(aircraft)

 

Jeg har kikket på bilder av finske Buffalo og finner ingen bilder med flaps nede. Balanseror kan være en opp og en ned, men da må stikka være ført over på ene eller andre sida. Ikke noe problem.

Høyderor kan henge, men da må stikka samtidig være ført fram (som om flyet går nedover)

Sideror kan gå ut til sida, men da må pedalene være tilsvarende "skeive" (i den grad noen ser pedalene)

 

Hvis du skal være korrekt, altså. Bygg nå den jækla maskinen heller.

 

K

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter litt sosial bygggesession med Tom og Ronny, begynner ølflaska å ta form. Flapsfloppen har jeg lagt bak meg. Den eneste oppgraderingen jeg valgte å gjøre med denne, var å oppgradere motoren, da jeg fant den litt døll og lite detaljert. Ventilpinner og tennpluggledninger er blitt tilført.

 

Snart er det klart for klaske ihop skroget.

 

Tommy  :)

Buffalo_001.JPG.6b76c205256cefba63d2bacbf0130c31.JPG

Buffalo_004.JPG.73fa56b754a9c9007ce268fe18aca755.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Noe progresjon siden sist. Nevnte på fiat tråden til Torgeir at jeg også parallellbygger på Fiat G.50. Begge flyene har fått ferdig stilt interiør og skrogene klapset i hop. Kanskje ikke så lett å se på bilde, men jeg er virkelig blitt en storforbruker av sparkel. Var en skikkelig slørvpeis i monteringen av Brewsteren, mange sprekker, skjevt og skakt.

 

Brothers in arms

 

<a href="http://picasaweb.google.no/lh/photo/MduzM08y_xPfB1FwbRLBtrj-pUurS31d8vvFJiL_sk4?feat=embedwebsite"><img src="http://lh3.ggpht.com/_8PrWV_dpNGE/S_2RGj0r0TI/AAAAAAAABTY/_HJwPC16ji8/s400/IMG_2309.JPG" /></a>

 

Oppdaget til min store skuffelse da jeg fikk Brewster litteratur fra mr. Stenman, at cyclone motoren var overdetaljert. bildereferansen jeg fant på nettet hadde dobbelt sett med pluggledninger pr sylinder. De finske motorene hadde kun 1 ledning pr sylinder.  Dermed ble det fram med pinsetten for napping.

 

<a href="http://picasaweb.google.no/lh/photo/qtFNPELIgeasuAbZL8rTYLj-pUurS31d8vvFJiL_sk4?feat=embedwebsite"><img src="http://lh5.ggpht.com/_8PrWV_dpNGE/S_2UV5ls-kI/AAAAAAAABTo/kt_ysoS-OqM/s400/IMG_2310.JPG" /></a>

 

Fiaten trenger litt mer pussing av skjøtene. Det burde gi nok tid til bestemme hvilket skjema jeg skal bruke. For de som har lest tråden til Torgeir, vet at det er rikelig med varianter. Det er to forskjellige haleror, så jeg kan ikke drøye for lenge med valget. Skivariant blir det i hvertfall ikke.

 

<a href="http://picasaweb.google.no/lh/photo/c-F1nQBx2wCEXvGOIL_9ubj-pUurS31d8vvFJiL_sk4?feat=embedwebsite"><img src="http://lh6.ggpht.com/_8PrWV_dpNGE/S_2QB0gBb0I/AAAAAAAABTI/Go9F-GJk5Zg/s400/IMG_2305.JPG" /></a>

 

Tommy

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

okey, denne tråden ser ut til å bli parkert for en stund.

Hadde et lite uhell,der jeg glapp flyet og det fikk seg et "kakk" mot bordplata. Noe som startet med en uskyldig løs stikke i cockpiten, har satt all progresjon tilbake mange arbeidstimer.  Stikka jobbet seg inn i flyet mens jeg fortvilt prøvde å fiske den frem med pinsetten. først ut med setet, deretter "plata". Samtidig som aggresjonen vokste, ble respekten for flyet mindre. Nå sitter jeg igjen med en vinge, hvis ikke stikke ligger der inne da blir jeg forb....

 

Tommy  >:(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Moohahaahah! mohahahah!

 

Den lille rakkern er blitt lokalisert, trengt opp i et hjørne, hvor den biter seg fast med nebb og klør. Spissen på knivbladet indikerer skjulestedet. Her blir det all out assault!

 

<a href="http://picasaweb.google.no/lh/photo/XKKL_OGlKPkoDaK_L3bkQQ?feat=embedwebsite"><img src="http://lh6.ggpht.com/_8PrWV_dpNGE/TB_qw35rTkI/AAAAAAAABUA/ASFQWjPQz14/s400/skattejakt.jpg" /></a>

 

Terroristen er blitt dratt ut Bora Bora hula...

 

<a href="http://picasaweb.google.no/lh/photo/ZbuRRrnBOPJuJ1JBrxsFPbj-pUurS31d8vvFJiL_sk4?feat=embedwebsite"><img src="http://lh6.ggpht.com/_8PrWV_dpNGE/TB_q2ZJpN0I/AAAAAAAABUE/V7kTDOl7WHM/s400/skatten.jpg" /></a>

 

Mulig at sentenced to death by hanging er i strengeste laget... ser fortsatt muligheten til å ferdigstille flyet, men nåer det tid for å ta kveld.

 

Tommy  8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Dette har utviklet seg til en tråd som ikke bare dreier seg om å bygge amerikansk øltønne, men også en elegant pastapil. Brewsteren er under oppbygging, dog litt skjev og skakk (det var den også før demontering  :shifty:) Vel, nå fokuserer jeg på Fiaten, tenkte jeg skulle få den ferdigstilt til åpen dag på Tromsø lufthavn i slutten av måneden.

 

Nå som Torgeir er ferdig med sin modell, har jeg bestemt hvilke fargeskjema jeg skal ha på min. Valget er dristig og gir meg interessante utfordringer. valget falt på FA-25 med den ene vingen i italiensk kamo, samt en del avflakket perkelekamo. Blir det ikke bra så får det være, skal uansett gjøre et forsøk.

 

Så langt har jeg grunnet, preshadet og lagt på spagettikamo. for å få frem avflassingen skal jeg enten bruke de kjente metodene til Per Olav, salt og hårspray, eller bare "safe" med maskol. 

 

En ting jeg lurer på er de områdene med bart metall. Har skjønt at det brukes gråfarger istedenfor metallfarger på chipping, men når det dreier seg om større flater?

 

<a href="http://picasaweb.google.no/lh/photo/sCN5H-tAofF6at06X1JamAMEXAmOPO9YTXrbtFV0tx4?feat=embedwebsite"><img src="http://lh4.ggpht.com/_8PrWV_dpNGE/TGlPPuyYTBI/AAAAAAAABWM/A46cEr8kiIs/s800/009.JPG" /></a>

 

Tommy  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.




×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.