Gå til innhold
  • Bli medlem

Brumlebjørn - Sturmpanzer IV Early


Anbefalte innlegg

Vel, siden jeg var desidert mest negativ til dette gruppebygget da noen luftet ideen, er det vel bare rett og rimelig at jeg åpner ballet?  :shifty:

 

Jeg kjøpte dette Tristar-settet hos Lars for nokså lenge siden, men solgte det videre til Henrik etter en stund. Da jeg så det igjen når Henrik ryddet unna i stasjet sitt før Skala, så tenkte jeg at fikk ta det tilbake, siden jeg tross alt angret litt på salget. Har alltid likt Tristar, og deres Pz IV Ausf D er den eneste Pz IV jeg har fått ferdig i moderne tid.

 

Det blir strake vegen ut av boksen dette her, men unntak av noen Friulbelter jeg har liggende ferdig montert etter et Dragon-prosjekt som endte på dynga. Ikke 110% sikker på om det er korrekte belter for denne vogna, men det vil vise seg. Om de passer på drivkransen, så er det gode sjanser for at de får bli.

 

947848.jpg

 

Det står på boksen at figuren er inkludert, men det tror jeg er en skrivefeil. Ellers så har Henrik stukket den unna før han solgte settet tilbake.  8) (Neida, ingen spor av figur i instruksjonene.)

 

Hmmm... kanskje på tide å finne frem plasttanga?

 

Ambisjonsnivået er bare å få modellen ferdig bygd, lakkert og moderat været. Det er det beste jeg kan håpe med min ferdigstillelseskraft om dagen.

 

Arild :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, dette kan bli fantastisk gøy, husker det var en del styr rundt denne utgivelsen. Denne bloggeren til Dragon gikk vel av hengslene sammen med noen klakkører her og der. Tror vel enden på visa skal være ett par manglende sveiseskjøter hvis jeg erindrer sånn tålelig korrekt.

Lurer på om ikke denne er en av de få Stupaene som er basert på Pz IV ausf E.

Hva er alternativene for merking her Arild?

 

:) Janse

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, karakteren 8/10 er godt nok for meg!

 

Virker som om det Dragon-spetakkelet har roa seg litt, eller så følger jeg bare dårlig med. De var jo helt infantilt krakilske en periode, men tenker vel at angrep er beste forsvar. For Dragons omgang med "the finer details" har ikke alltid stått i forhold til hypen i reklamemateriellet.

 

Arild :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om jeg ender opp med Friul og noen vil ha plastbeltene som følger med i settet, så er det bare å si i fra.

 

Man har da så smått begynt, og jeg kommer på hvorfor jeg ikke bygger altfor mange Pz IV. Det er mange deler i hjulopphenget og nokså kjedelig, men det må jo gjøres.

 

948575.jpg

 

Som PMMS-artikkelen Janse linker til, så nevnes det at settet kommer med en opsjon for å gjengi de fremfre boogiene med litt sliten fjæring, da brumlebassen nok var litt fortung. Det er disse boogiene jeg er ferdig med nå, og da er jeg jo allerede halvveis!

 

Arild :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke så mye spennende å vise bilde av, men skjermer er på, har rensket delene til overbygningen og gjort mer på hjulopphenget. Mye pell på disse Pz IV'ene!

 

Friul-beltene jeg hadde, er altfor smale. Må vel være 36 cm belter eller noe, så de kan ikke brukes. Kjenner at jeg ikke er innmari keen på å renske 200 belteledd, så vi får se om jeg skaffer noe Friul som passer.

 

Og så sitter jeg her og lurer på om jeg egentlig har bry til å bygge all innmaten som følger med... Med alle luker åpne, så er det jo mye å se, men luker kan lukkes. Vi får se. Må være litt taktisk om en skal få dette ferdig i tide.  ::)

 

Arild :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er i alle fall veldig mye mer slitsomt enn å bygge byggesett! Og jeg hadde ikke før reist fra hytta før de gjenværende kunne ringe og fortelle at ene støttebjelken til stabelen min hadde sviktet, slik at skiten var i ferd med å rase... Vel vel. Man får ta en tur og gjøre det ordentlig en av dagene...

 

Kanskje bygge litt Sturmpanzer først?

 

Arild :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden det etterlyses bilder og oppdateringer helt fra tjukkeste Telemark, så får man vel adlyde. Og etter å ha brukt mye tid i påsken med motorsag og øks, er det jo helt fint å sette seg på balkongen med kniv og plast og gjøre unna litt rutinearbeid i sola.

 

Hjulrensk er kanskje kjedelig, men det kan også brukes meditativt.

 

948576.jpg

 

Etter at dette bildet ble tatt, ble også returrollerne (eller hva de nå heter), satt sammen, men dette er i alle fall status. Av overbygningen er bare side- og bakvegger limt sammen. Resten bare "står der".

 

948577.jpg

 

Den observante leser vil merke seg at hjulene mangler dekk. Dette er ikke fordi jeg skal bygge vogna som ualminnelig utbrent, men fordi Tristar (som nyere Dragon), leverer dekkene løse, slik at de kan males separat før montering. Enkelt og lettvint.

 

Mistenker ellers at jeg lar boogiene være løse så lenge som mulig. Mindre pell i veien når jeg jobber med å sammen resten av vogna.

 

Sysler også med baseplaner for denne saken, men hva som kommer ut av det - om noe - er ikke godt å si ennå.

 

Arild :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan tenke meg det er deilig å sette seg i solveggen med denne, etter lange dager med motorsag og øks. Å jobbe i skogen er terapi det også, men jeg regner med at du blir mindre svett av å bygge plastmodeller. Jobber i skogen selv om dagen, og det er godt å sette seg ned med litt pirkearbeid etter en dusj :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi får se, men det jeg har lest om hvor disse aller første ble brukt, så er det Kursk som gjelder. Så jeg har noe med østfrontsk i tankene. Settet gir visst ikke bare en "Early", men rett og slett en "First" (eller skal vi si "Initial"). Det blir en av de første 60, og de var østpå. Uten at jeg har dykket veldig dypt i dette (og med svært begrenset motivasjon for å dykke dypere...).

 

Arild :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løse dekk er kjekke saker, ja, ingen tvil om det. Men det finnes jo mye fint i masker der ute også. QuickMask har jeg lest mye hyggelig om, og kjøpt noen av, uten at jeg har fått testet dem selv ennå.

 

Og hva angå verneutstyr, så vil man selvfølgelig ikke sage seg i hjel heller:

 

Arild_0001.JPG

 

Arild  :shifty:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, nå er vi jo helt på viddene - for ikke å si i skogen her - men det er jo min tråd, så vi gjør som jeg vil, men jeg valgte merke etter hva som var å finne i bygda der den brukes. Bø i Telemark er åpenbart er en Stihl-bygd. For min del er det viktigst med kort vei til fagfolk som kan fikse den om noe går galt og som (i alle fall høres ut som om de) har peiling på det de driver med.

 

At jeg skulle kjøpe full pakke med verneutstyr, var jeg aldri i tvil om. Motorsagkutt er vel noe av det verste man kan påføre seg, og en aldeles unødvendig måte å lemleste eller drepe seg på.

 

Nuvel. Plastoppdateringer vil følge etterhvert. Litt mye jobb og mas plutselig. Har vel å gjøre med at påskeferien er slutt...

 

Arild :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen brummer, første er kanskje mest aktuell:

 

<img src=https://lh6.googleusercontent.com/-HukJQl9JReI/UVyFbcSt-YI/AAAAAAAAER4/kF03m0y0HNA/s591/earlistbrum.jpg>

<img src=https://lh4.googleusercontent.com/-SN8lsXjjs3I/UVyFcLVoa1I/AAAAAAAAESE/ZCt5kw1-hZU/s814/earlyB1.jpg>

<img src=https://lh3.googleusercontent.com/-8aI_hfeZhPk/UVyFcYHnRbI/AAAAAAAAESM/bGXXjLB5KCA/s787/earlyItaly.jpg>

<img src=https://lh3.googleusercontent.com/-AdY_-OqHolU/UVyFcg5xmwI/AAAAAAAAESQ/MJHvw17NzSo/s591/earlybrum4.jpg>

<img src=https://lh5.googleusercontent.com/-XXiDnKg-tEM/UVyFd30inOI/AAAAAAAAESc/JdYlnY-GDfU/s591/earlybrum8.jpg>

<img src=https://lh4.googleusercontent.com/-HIRJqkXgjGk/UVyFd49TNdI/AAAAAAAAESg/1CJ8oiXTNCc/s605/earlybrumy6.jpg>

 

:) Janse

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.



×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.