Gå til innhold

Yngve Jarslett

Medlemmer
 • Innholdsteller

  49
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Nøytral

Personal Information

 • Kjønn
  Undisclosed
 1. Jo, takk. Jeg tror nok at enkelte har trukket seg på grunn av forpliktelsene. Vi må ha minst én mann tilstede hver Søndag i museumssesongen, og i tillegg har vi lukevakter og dugnader. Men jeg synes lokaler tilgjengelig døgnet rundt hele året med utstyr for sprøytemailng og utstillingsareale er bra kompensasjon for innsatsen. Og ett fint miljø gjør i hvertfall forpliktelsene ganske lette for min del, og jo flere vi blir jo mindre forpliktelser for hver enkelt.
 2. Vi er i så måte trygge nå, lokalene får vi beholde om bare én mann står igjen (og Hans Petter har lovet at han blir der uansett). Vi skulle ellers ønske oss noen flere medlemmer. Vi har forpliktelser ovenfor Bergen Tekniske Museum i form av dugnader og vakter, og jo flere vi er jo mindre forpliktelser og arbeid for hver av oss. Vi synes også at noen nye fjes hadde vært hyggelig, vi har et fint miljø og et unikt tilbud for modellbyggere. Hjemmesiden vår er et ledd i en mer aktiv kampanje for å markedsføre oss selv og få ut informasjon om at vi finnes og har et tilbud til modellbyggere i Bergen og omegn, som vi nå er i ferd med å sette i gang.
 3. Bergen Plastmodellklubb er medlem av Bergen Tekniske Museum, en organisasjon som får økonomisk støtte fra Bergen Kommune. Museet har ingen problemer med bildet, Bergenhus bydel (som har gitt Bergen Plastmodellklubb økonomisk støtte) har ingen problemer med bildet. Kun ett av våre medlemmer har uttrykt bekymring, men jeg opplever denne som mer på grunn av reaksjonene fra styret i IPMS Norge enn noe annet. Kun styret i IPMS Norge og Jens Håkon Brandal ser ut til å ha problemer, men jeg tviler mer og mer på at det er bildet i seg selv som er problemet. Snarere at det dreier seg om å vise hvem som bestemmer. Bildet hadde forøvrig vært borte for lenge siden hadde ikke styret i IPMS Norge gjort det til en prinsippsak. Jeg hadde tenkt å fjerne bildet så snart jeg begynte å arbeide på nyhetssiden, men siden saken dreier seg mer om prinsipper og vår rett til selv å bestemme og stå som en uavhengig organisasjon i forhold til IPMS blir bildet værende. Dette er en sak vi fra vår side kommer til å følge opp, og da blir det også nødvendig å vise bildet som IPMS Norge påstår er grunnen til at de ikke vil lenke til Bergen Plastmodellklubb.
 4. Bergen Plastmodellklubb har fått offentlig støtte, uten krav om at latterliggjørende bilder av despoter må fjernes. Jeg har ellers svart på innlegget til Kyrre (eller skal jeg kalle deg Inge?), og godtar at vi ikke legger ut logoen til IPMS Norge da vi ikke er en lokalavdeling. Vi godtar derimot ikke noen detaljstyring av innhold på våre sider, eller betingelser vi finner urimelige og som åpenbart ikke dreier som hva som egentlig er motivene her.
 5. Helt greit, og jeg har full forståelse for akkurat dette. Jeg har derimot ingen forståelse for at dere velger å ikke lenke til oss overhodet, siden vår eksistens er like relevant informasjon for enhver modellbygger i Norge som mye av hva dere ellers lenker til.
 6. Hvorfor skal vi absolutt være et lokallag? Og hvorfor oppfattes det som avstandstagen at vi ikke ønsker å være et lokallag? Spør vi om IPMS Norge skal være medlem av Bergen Plastmodellklubb for at vi skal kunne samarbeide? Nei, vi ber ikke en gang om medlemskap for midlertidig bruk av fasilitetene våre.
 7. Jeg hadde fjernet bildet med en gang jeg hadde begynt å jobbe ordentlig med nyhetssiden, bildet ble lagt inn kun for tøys for å ha noe der når jeg opprettet siden og var aldri ment å bli. IPMS Norge gjorde det til en sak ved sitt forsøk på å detaljstyre oss. Jeg forstår heller ikke hvorfor så mange blir så provosert av latterliggjøringen av Hitler.
 8. Sutringen ser ut til å komme fra annet hold enn fra oss. Vi fjernet ikke lenkingen til IPMS Norge fordi vi sutrer, men fordi IPMS Norge forlangte at vi fjernet den. IPMS Norge har jo lenker til mye annet som ikke har medlemskap i IPMS, så hvorfor ikke til Bergen Plastmodellklubb? Vi har aldri forlangt at lenken skal ligge et bestemt sted, men vi trodde at eksistensen av en klubb i Bergen ville være av allmen interesse også for medlemmene av IPMS. Vi har vært åpne for at folk som har bodd i Bergen midlertidig har kunnet bruke våre fasiliteter til modelbygging uten å kreve medlemskap. IPMS Norge kan ikke en gang lenke til oss uten at vi melder oss inn først.
 9. Vi er ikke et lokallag av IPMS, vi er en frittstående klubb for modellbyggere i Bergen og Hordaland. Vi synes lenking til andre avdelinger, både lokale og nasjonale, er relevant, men vi forventer ikke at vi skal lenkes til her under lokallag. Vi kan legges til for eksempel under generelle lenkesider. Vi har lenge stått under lokallag hos IPMS Norge, uten at vi faktisk har vært et lokallag. Hvorfor vi fjernes nå er derfor et spørsmål vi synes er relevant, og latterliggjøring av Hitler blir en for fjern forklaring. At vi også bes om å fjerne lenkene til IPMS Norge fra hjemmesiden vår kan umulig ha kun dette bildet som utgangspunkt, dette blir for utrolig. Vi ønsker å lenke til IPMS Norge, og vi ønsker at IPMS Norge skal lenke til oss. Men IPMS Norge har fjernet all informasjon om vår eksistens fra deres hjemmeside og forlangt at vi skulle fjerne lenkingen vår til deres hjemmeside. Noe vi har gjort etter deres oppfordring, ikke fordi vi ville dette.
 10. Vel, siden IPMS Norge nå har fjernet all informasjon om Bergen Plastmodellklubb fra sin side ser jeg ingen grunn til å etterfølge deres krav om at vi skal fjerne ett humoristisk bilde av Hitler fra hjemmesiden vår. Jeg har heller ingen forståelse for hvordan latterliggjøring av Hitler kan oppfattes politisk eller tas så alvorlig. Jeg synes denne ekskluderingen av Bergen Plastmodellklubb fra modellbyggermiljøet i Norge er trist, men jeg ser ingen grunn til å opprettholde formell kontakt med IPMS Norge etter denne type behandling. Hitler blir. Bergen Plastmodellklubb har aldri hatt noen ambisjon om å være en underavdeling av IPMS Norge, men vi trodde at utveksling av lenker i den ånd som burde være i fellesskapet mellom modellbyggere ville være uproblematisk. At dette ikke er tilfelle oppfatter jeg personlig som en slags monopolvirksomhet på aktiviteter i forbindelse med modellbygging fra IPMS Norge's side.
 11. Flotte greier. Men jeg har ikke tilgang til den e-postkontoen, den er det Hans Petter som har og jeg tror ikke han sjekker så ofte. Jeg anbefaler folk som vil ta kontakt å bruke en av de private e-postadressene inntil videre.
 12. Jo, takk. Nå har vi fått inn noen bilder også, og opprettet galleri, så vi er i gang. Vi skulle forresten fått med hjemmesiden vår på siden til IPMS Norge under lokalavdelinger, hvem ordner sånne ting her?
 13. Vi har nå fått vår egen hjemmeside. http://www.bergenplastmodellklubb.com/index.html Fremdeles under utvikling, men den kommer seg.
 14. Vi kommer til å innkalle til et nytt møte etter Bergen tekniske museum har hatt sitt årsmøte, og jeg oppfordrer alle som ikke kan komme førstkommende søndag til å komme da. Møtet vil antageligvis bli i løpet av juni.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.