Gå til innhold
  • Bli medlem

Carl Bretteville

IPMS Medlem
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    9

Alt skrevet av Carl Bretteville

  1. @Einar Sandvik Plukket boksen opp fra post-i-butikk i dag (for liten åpning i låst postkasse). Har bare så vidt kikket oppi, men alt ser ut til å ha overlevet transporten. Dette blir interessant ja. Mach2-settet er på vei fra England, er vel her etter påske.
  2. Nei, jeg har et par sett i stash, men har ikke satt tennene i annet en detaljeringssett i resin så langt.
  3. Vet tydelig vis ikke helt hva jeg har gitt meg ut på :-0. Resin-settet fra Scratchaeronautics ser ikke ut til å være lett å finne. Så jeg får se etter A-Model settet og et sett med tegninger for DA-20.
  4. Jeg har lagt inn en bestilling på et DA-20 kit i dag. Så får vi se om det kan bli modell av det. Ikke mye utvalg i 1/72.
  5. Takk selv for alle oppmuntrende kommentarer og hjelp underveis. Riktig hyggelig å få hilst var det også.
  6. Her kommer siste oppdatering. Jeg har definerer modellen som ferdig. Fikk en i trynet i går når understellet ble satt på viste det seg at styrbord ben gikk lenger opp i vingen enn babord. Turde ikke å gjøre noe med benet sp det ble kloss under hjulet for å rette opp. Gitt hvordan modellen skal betraktes får det være en grei nok løsning. Her er noen bilder av den ferdige modellen. -- o0o --
  7. Dette må ha vært de mest stressende sesjonene jeg har hatt med dekaler hittil. Noe sikkert fordi det var dekalene på v1 som førte til at det ble en til og noe fordi dette er mye tynnere dekaler enn det jeg har arbeidet med så langt. Testet et par før jeg startet på Safiens. De var ganske store, noe som var en tabbe. Det ble to kvelder for å få det meste sånn nogen lunde på plass. Det var de små som skapte problemer. Slik som de rød-stiplede linjene rundt antisklifeltene på vingene eller de små stensilene som var litt lange. De satte seg fast på ett sted tross godt med X-22 og rikelig med Microset. Vel, en erfaring rikere. Den eneste som er synlig jalla er den som lager det røde i rundellen på styrbord side. Den satte seg bom fast i ene spissen og var ikke mulig å få bedre en den ble. Forsøkte å få den av helt ettersom det er fler av dem på arket, men feiget ut i frykt for å ødelegge den under. Heldigvis vil modelle stå med babord side ut mot publikum i monteren, så selv om dette ikke er konkuransenivå, så er det vel akseptabelt for det det er. Rimelig fornøyd med klipp og lim av AJ*U og 7329. Det stativet jeg har er greit nok, men må finne noe som lar meg sette modellen med skrogsiden vannrett. Det vil nok gjøre jobben med dekaler enklere. Neste steg er lysene på ryggen og buken før alt forsegles med X-35, så litte granne panellinjer før understell, propell og antenne kommer på.
  8. Takk for tips Nils. Det blir en lag eller to med Tamiya X-22 før dekalene skal til pers. Har nok på arket til at jeg kan bruke et par til å trene med.
  9. Med denne har det blitt mange. Noe er nok forskjellen i plastikken som er brukt i støpen og noe er nok min eget ønske om å bygge en modell som er bedre enn den jeg bygget i fjor. Pusher på for å bli ferdig til Scala. Blir klarlakk til helgen og start på dekalene. Har ikke arbeidet med Nils dekaler tidligere (bare kjøpt en masse av dem) så det blir litt spennende. Den ene modellen jag skal ha med i konkurransen er heldigvis ferdig allerede.
  10. Tapefest 2 i helgen. Fant ut at jeg skulle gjøre det ekstra vanskelig for meg selv og maskere tre områder på en gang med gul Tamiya tape på gul modell (må seriøst få tak i noe med andre farger). Anti-refleks på nesen, anti-skli på vingene og anti-møkk på undersiden. Selvsagt fikk jeg overspray av mørk grått på styrbord side, maskene jeg laget til anti-møkk feltene hadde jeg ikke klart å sette på helt rett heller og anti-skli feltet på styrbord vinge var litt for kort tross mal laget fra kopi av Nils dekaler. Et par timer med fundering og fiksing sp ble det OK. De svarte feltene på undersiden er ikke helt bra, men gitt at modellen skal stå på hjulene i en monter er de bra nok. Satt i går kveld og malte noen detaljer og oppdaget at halen ikke var helt som det skulle i forkant så det var frem med hvit Mr Surfacer 1500 og en pensel for å fylle igjen. Nå i kveld ble det slipt ned og malt over med XF-3. Jommen er det mye jobb med en modell som har hele 29 deler. Bare noen små detaljer igjen å male nå før klarlakk og så er det frem med Nils dekaler.
  11. Evig eies kun det teipte. Stoler ikke på meg selv når det gjelder å styre overspray. Tok sin tid dette. AK 3rd gen, samme som i fjor, men ganske sikker på at jeg har blitt mye tøffere med tynning. Måtte ha 5,6 lag for å få det til å dekke som jeg ville. Godt fornøyd med resultatet på denne siden. På oversiden ser jeg at jeg i covid-tåken bommet på hvilken linje som avgrenser oransje mot grønn/blå/svart på nesen så det blir en liten strafferunde med mere oransje.
  12. Ganske mye arbeid og ganske mye dobbeltarbeid. Vet ikke hva vi kaller "ghost seams" på norsk, men de ble en del av det her som jeg ikke oppdaget før jeg hadde kommet gjennom rosa 'underlag' og helt til ferdig gul farge. Vel, det var bare å gå på og få dem bort. Bruke Mr Surfacer 1500 som 'sparkel' for så å pusse ned. Noen runder med det, prime det som var pusset ned til plast, legge rosa underfarge og så gul en gang til. Tok en ekstra uke, ble mye bedre. Rosa for å varme den gule hovedfargen. Kunne sikkert egentlig brukt RLM04 rett på hvit primer, men dette er samme jeg gjorde med v1. Fikk rettet mye. Ble mye bedre. Nå er det gule OK. Neste steg er å maske for å spraye dayglo og så antiglare og antiskli.
  13. OK, Nils. Jeg lar meg enkelt påvirke. Tilbake til plan A; samme skjema som forrige gang.
  14. Egentlig var det planen, men så begynte jeg å tenke på 329. Da krøp den en stemme inn som sa at jeg burde male den som den som står i samlingen, altså uten bokstaver med skjema fra 72. Har dog ikke tenkt å lage en kråkefotantenne. Har litt tid til å bestemme meg på, det er et par steg tom må gjøres før jeg må ta den avgjørelsen. På bildet her av 329 ser antennen veldig ettermontert ut, antar at kablene som kommer inn i cockpit går til den. Har heller ikke så langt funnet bilder av andre Safir med samme antenne.
  15. Ja, det blir samme fargeskjema på denne. Mulig jeg setter sammen dekaler til U-AJ som var slik 329 var merket i det skjema. Alt satt sammen og masker på drivhuset. Litt grått under primerlaget for å illudere farge på innsiden av glasset. Primet med Mig One Shot. Neste steg er rosa og så gul.
  16. Takk for bilder Einar, alltid godt å ha. Jeg fikk gutta på vakt i Flysamingen til å åpne den som står der for å ta bilder av interiøret. De var supergreie da jeg fortalte hva jeg trengte dem til. Dine er nok bedre. Ville ikke flytte på rotet inni maskinen. Jeg tenker jeg iluderer vindu på ryggen av denne som sist med en dekal. Har lukket alt nå og er klar til å prime. Må bare ha litt mildere vær slik at jeg kan føre avtrekket fra lakkboksen ut av vinduet uten at alt fryser.
  17. Kjøpte interiørsettet til Maestro i 1/72 og masker fra Peewit. Kommer ikke til å bruke ets-settet på denne. Vet ikke hva det er med Safiren, men det er et sett til på vei fra Hannants, så det blir en tredje. Jeg håper det er samme som det jeg bygget forrige gang som også var kjøpt derfra. Det settet jeg bygger nå kommer fra HobbyM.
  18. Sjekket det jeg har av bilder fra v1 og det var ikke så store glipper der. Justeringene er gjort i et håp om å redusere behovet for å pusse ned og rette opp. Så får jeg se om det blir bedre enn forrige gang.
  19. Begynner å ligne på en fly. Kontoret ferdig. Litt Evergreen i stedet for tettemasse. Og litt mer for å løfter skroget litt fra fronten av vingen Med åtte blykuler fra en boks med luftgeværammunisjon i motorromet så skal den stå greit på nesehjulet.
  20. Takk for det. Lettere å få det sammen en sist, men plastikken som er brukt er vanskelig å jobbe med. Den oppfører seg annerledes og er vond å se ting på. Regner med at det blir bedre når jeg kommer til primer.
  21. Nytt år, ny Safir. På tide å få dette gjort slik at jeg blir ferdig til Scala. Tenkte jeg skulle kjøre byggetråd denne gangen. Har siden sist armert meg med en god mengde referansebilder av maskinen som står på Flysamlingen. Denne boksingen er litt forskjellig fra den jeg bygget i fjor. Plastikkene er lyseblå og litt mykere en den grå i det forrige settet. Dekalene utgår som diskutert over så det blir Nils sine i stedet. Gått over med Rosie på deler av vingene og flykroppen og pusset ned panellinjene her. Kontoret er ferdig malt. Ikke mye som kommer til å synes, så det legges ikke for mye arbeid nedi detaljering,
  22. Tusen takk Nils! Da var det avgjort, jeg bygger den andre også. Gleder meg til å rette opp de tingene som jeg ikke var 100% fornøyd med på denne.
  23. God tid da. Jeg setter den i grasskapet foreløpig.. Så får jeg se om jeg går på den andre i tide til Skala22 og ser på denne som en test.
  24. @Jan Erik Johansen Da er Safiern ferdig. Bare å gi beskjed når/hvor den skal leveres.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.