Gå til innhold
  • Bli medlem

Torstein Furuhovde

IPMS Medlem
  • Innlegg

    205
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    35

Innlegg skrevet av Torstein Furuhovde

  1. Tenkte noen kanskje synes denne er interessant. 1:9 ESCI- sett fra ca 1982

    Dette skal være Otto Carius sin oppklarings Kubelwagen som han brukte i kampene på Østfronten.

    I sannhet ble det brukt flere slike, og de aller fleste uten MG på panseret. Likevel fikk jeg inspirasjon fra en av vognene som viste en kubel ved Narva under tilbaketrekningen, Denne hadde et fjernet MG-feste.

    Ellers er setene remodellert fra settet som ble laget på 80-tallet. Masse 3D print og polysteren for å få noenlunde realistisk resultat.

    Settet er senere utgitt av Revell og Italeri og kan fås kjøpt i dag.

    NB: Dette settet er ikke korrekt ut av boksen, men man kan lage en Kubel fra Østfronten 1943-modell-ish. Motoren er mangelfull og vil uansett passe best som en 1941 modell, mao må den modifiseres for å korrespondere med settet.

     

    image.jpeg.ac1d075689bd9467f30179ab339c1384.jpegimage.jpeg.3c745abaf183a69125b7901066cf1b9b.jpegimage.jpeg.5ca150985cc2590ff9f730fc0a24396a.jpegimage.jpeg.69e16a7aa4fc41ac3bbc9a5b2602d736.jpegimage.jpeg.03eda663c00be62096deabe1e6c11cb8.jpegimage.jpeg.3c745abaf183a69125b7901066cf1b9b.jpeg

    20220412_155509.jpg

    20220412_155448.jpg

    20220412_155606.jpg

    • Me like! 4
  2. Hei Nils,

    Du har nok rett i det kan være greit å vente til det kommer en ferdig flymaskin til landet. Logoen er Forsvarsmateriell sin fra 2017, så grafikeren deres har nok tenkt seg en slags "copyright" på dette skulle jeg tro. Før slikt da sendes ut på det store internettet må jeg derfor gå til mine kolleger i FD som sitter med disse beslutningene. Håper det forklarer saken bedre?

    Jeg kan sikkert få verifisert mer opplysninger hvis det er av stor interesse, ellers er det jo bare å vente til maskinene kommer? 

     

     

  3. Vel Nils, tegningen er bestillingen slik jeg forstår, og som ble releaset til meg fra FD i går etter at de hadde en prat med LST og skvadronen.

    Ja, bildet er selvfølgelig manipulert. Lykke til med byggingen! 

  4. 1/9. Det er et mimreprosjekt. Jeg var 15 år og kjøpte et ESCI sett i Brussel.  Dette er akkurat samme sett. Litt gammelt med sprø plastikk og bøyde deler som trenger mye kjærlighet.  Vi må huske dette er et sett fra tidlig på åttitallet. Ubygget i snart 40 år. Ingen vits å bevare,  da esken var svært skadet. Ellers er alt stort sett kliss likt Italeri sitt sett. Settet har også vært utgitt med Revell- logo. Byggesettet er- og var ikke presist, bl.a er ikke dekalene korrekte uavhengig av hva som bygges. Flere åpenbare mangler som trolig ikke eksisterte,🤔 eller ble oppdaget på forbildet. Listen er lang... Jeg scratsjbygger det åpenbare, resten får være. Mest irriterende er MG stativet som trolig aldri har eksistert og er sannsynlig et fantasifoster som hadde tatt rekyl dårlig. Jeg kan liste i fleng. Uansett er det sjarmerende sider også som f.eks. motor m/bevegelige deler, dashbord, bevegelig oppheng m/fjæring etc. Nå ble det mye info. 

     

     

    d2edb775-6bed-4107-9a3a-b7e269cc890e.jpg

  5. Jeg er enig i at det er en klossete setning men:

    1. Pussig at alle som har meldt seg på har 4 bilder som ikke viser noe " i arbeid" men ferdige modeller

    2. "The work done on the model", er "past tense" og dermed er det ikke bilder i arbeid. Da burde det vært: "pictures showing the work being done" eller "...work in progress"

    3. Jeg tipper at de har brukt google translate...

     

    Ha en fortreffelig påske!!!!!

    Her går det i koronaportforbud og inne sitting.

     

     spacer.png

     

    En GIGA KUBEL 😉

    • Me like! 1
  6. Her tror jeg det er en misforståelse. "Photographs showing the work done on the model must be attached" Dette betyr: "Bilder av den ferdige modellen må være vedlagt".

    Hvis ikke måtte det stått slik: "Pictures of the work in progress must be attached". 

    I motsetning til oss har man i Mexico innsett at modeller ofte har flere sider som bør vises frem for å få et rettferdig resultat, som heller ikke skjuler småfeil.

  7. Karanteneplikt på reiser fra Belgia,  selv om risikoen der vi kommer fra trolig er på nivå med Hallingdal. Jeg har også skaffet Pz.kpfw Ia og b. 

    Mulig de blir bygget straks jeg kommer hjem til Brussel. Bredaen var tyske troppeprøver med tyngre skyts (Breda maskinkanon) for å ta ut de sovjetiske vognene som kommunistene benyttet. Massevis av barnesykdommer som f.eks en stor glipe i omr mantel. Denne ble dømt nedenom å hjem av tyske panzer- eksperter. Settet gir mulighet for 4 stk varianter. 

     

  8. spacer.pngKoronakarantene på Flekkerøy! 

    Tiden går fort når man kan bygge litt. PE, wire og interiør er utelatt foreløpig for å forenkle maleprosessen. Lett bygging men noe moderat modding av deler iflg instruksjonene. Massevis av deler til overs da dette er en variant av Pz.kpfw I A fra Takom, selv om den er lansert som Ammo-produkt. Delene kommer godt med på neste bygg av Pz Ia, som hadde reservehjul og reservebelte. Males når jeg returnerer til Brussel. God Jul!

  9. Arild,

     

    ….stusselig...

    1. Ser ikke lenger øyeblikkelig når noe ble postet..det står bare "skrevet". 
    2. Støtter ikke Tapatalk
    3. Vil av en eller annen grunn ikke varsle i browser, men her er det vel "tommeltottene" som begrenser...
    4. Forumet virker som "work in progress"...
    5. Fremdeles begrensninger på bilde- vedleggstørrelser

    Her er det for mye som skurrer. Jeg hadde lyst til a bidra med en haug detaljbilder fra The Tank Museum Brussel (Mark IV, Whippet, Renault), men de lot seg ikke laste opp. Da er det lite vits i å poste noe for å dele med interesserte.

    Jeg liker ikke å virke ufordragelig fordi jeg vet at det ytes fantastisk innsats for å holde liv i forumet. Likevel må jeg være ærlig og si at dette ikke er spesielt brukervennlig, og gjør at jeg unnlater å bruke det. 

    Jeg holder meg til Tapatalk, fordi jeg synes det fungerer best, og da blir det også på de forumene som støtter dette.

     

    Beklager sutringa og fornærmelsene (Edvard) men jeg føler at litt tilbakemelding er noe man har lov til å gi?

    Annet: Koronakarantene in progress (kompis er snufsete og lurvete i halsen, trolig ikkenoe, men...)

     

     

    WiP: Ferret MK 2/3 fra AA, Skala:1/35

     

     

     

    Vi snx 🙂👍

     

     

    Torstein 

     

    • Me like! 1
  10. Hvordan kan man vite at den ikke er 1:1? For alt vi vet kan han være kortvokst og tander i kroppen. Kanskje han har et syndrom til? Vi kan jo ikke vite med sikkerhet? [emoji28][emoji38][emoji2957]
    Fortsatt god sommer![emoji484][emoji482][emoji274][emoji950][emoji948]

    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk

  11. Dette kan bli svært så bra.
     
    Du har ikke tenkt å gjengi et av fotografiene nøyaktig, etter posituren på figurene å dømme, men har du tenkt å gjenskape litt av gatebildet?
    Jeg tror ett av de viktigste poengene er å gjenskape et stykke historie. Bildet av gaten forteller for lite. Selv om dette kan diskuteres, var det trolig flyktninger og hjemvendte på Hønefoss fra den 16 etter at byen var tatt. De var naturlig nysgjerrige og skeptiske samtidig. Det er dette som er historien jeg vil fortelle. Valget av nettopp dettd er derfor ikke tilfeldig. Jeg vurderer å utvide med enda en figur, men vil ikke skape for mye rot. Vi får se. Jeg får heller entre Pantheren i konkurransen.

    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.