Gå til innhold
  • Bli medlem

Kamran Karimi

Medlem
  • Innlegg

    433
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    20

Innlegg skrevet av Kamran Karimi

  1. Synes den mangler dybde, jeg har inntrykk av at du ikke er glad i å bruke flere toner av samme farge og vask så jeg vet ikke hvor konstruktivt dette er.

     

    Ellers skal du ha for at dette er malt med to veldig kjipe farger(å jobbe med) og at den er så liten.

  2. 2 timer siden, Sten Arne Brunsby skrev:

    Jeg er litt enig at panelene er litt overdrevet, men det er ikke plagsomt og på mange måter sytnes jeg også det  passer.    Modellen er jo glimrende laget også. Jeg savner litt oppskrapet maling her og der. 

    Jeg kjøpte denne selv sist fredag og gleder meg å sette tennene i den. 

    Flott arbeid :D

    Takk! Oppskrapet maling er ingen dum forslag. Det settet du kjøpte tror jeg er den nyeste av dem og har to veldig fine skjema. Gleder meg til å se hva du får til uansett :)

     

    1 time siden, Rune Haugen skrev:

    Om panellinjene var litt heavy, så må jeg si at jeg likte denne veldig godt:) Du har fått trykket hooden godt ned også ser jeg. 

    Takk, Rune. Dette med panele er vel smak og behag oss som bare bygger og jeg har sagt hva jeg synes akkurat i dette tilfelle, det ble en fin lærdom med både shading med svart maling og positive nagler som igjen gjør panelene enda mere "heavy" etter vask.

     

    SPIOLER ALERT! Dette med hooden er litt uklart i tegningene og kan løses enkelt ved å kaste del F11.

    • Me like! 1
  3. 22 minutter siden, Arild Moland skrev:

    Her må jeg være ærlig og si at panellinjene var så tunge og dystre at det stjeler oppmerksomheten bort fra det som ellers ser ut som godt håndverk. Er det en test på å se hvor langt du kan strekke strikken før den ryker? ;)

    Neida :) Jeg er enig med deg. Jeg har ikke post shadet noe med svart maling etter denne. Jeg kommer til å bygge en til av den etterhvert med masse resin og greier men da blir det highlights og alt annet med hovedfargene siden det har gitt bedre resultater.

    • Me like! 1
  4. 2 timer siden, Ragnar Eckhoff skrev:

    Ser ut til at Gunze har bedre utvalg i farger i Mr Color enn Mr Hobby. Førstnevnte er vel tynner-basert, mens den siste er alkohol-basert (ala Tamiya), stemmer ikke det? Må vel bestilles fra utlandet begge to.

    Utvalget var hovedgrunnen til at jeg byttet ut Tamiya, spesielt når det kommer til RLM-farger, at det ble mr color og ikke mr hobby var tilfeldig. Mine bestiller jeg på nett, det tar sin tid men jeg har ikke mye valg.

     

    1 time siden, Arild Moland skrev:

    Rebell Hobby i Sverige har et greit utvalg av Mr Hobby og sender kjapt. Lars Borge har mumla i barten i årevis snart om at han vil ta inn full rulle, men det henger visst på å finne en stabil leverandør. Har dog ikke rukket å spørre ham om dette fortsatt er aktuelt etter at SmallSize forlot Ensjø og han når driver HobbyM der.

     

    Kanskje vi må hviske Amundsen i øret av folket vil ha Gunze i hyllene? Han har jo nye ting i hyllene støtt.

     

    Anyway, selv har jeg gode erfaringer med Mr Hobby og deres Self-levelling tynner. Tviler dog ikke på at den også sitter godt med Tamiyas gule kork.

     

    Og som jeg aldri blir lei av å nevne (men som Trgr forlengst er lei av å høre), så legger jeg rutinemessig dekaler rett på Mr Hobby uten klarlakk i mellom. Vel å merke så lenge jeg har brukt halvblanke eller blanke farger. Veldig praktisk! Man må bare være obs når man shopper Mr Hobby og følge med på matthetsgraden. De har ikke delt opp serien i blank og matt, slik som Tamiya har gjort.

     

    PS Knalltøff egypter, Kamran, selv om jeg syns kanskje du er litt vel tung på tapasen i panellinjene til tider ;)

     

    Både Lars og Viggo vet at mr color er på min ønskeliste så får jeg bare håpe at det kommer... 

     

    Det jeg er mest spent på er hvor stort utvalg av LP-serien til Tamiya blir etterhvert. De få fargene jeg testet med deres nye tynner med oransje kork var veldig bra. 

     

    Takk forresten! Jeg er enig med deg når det gjelder panellinjene. Holder på å storprøver meg på metalliske farger om dagen 🙂

    • Me like! 2
  5. 2 timer siden, Torgeir Eikeland skrev:

    Har dårlig erfaring med Mr Color sammenlignet med Mr Hobby. Den hang ganske dårlig tynna med Mr Colors egen self levelling thinner, mens Mr Hobby sitter som spikra med gulkorktynneren til Tamiya.  Og ja: Det var med grunning. Men du får den til å sitte helt fint?

    Jeg synes mr color og self leveling thinner sitter bra, det skal sies at jeg aldri har testet mr hobby så jeg sammenligner ikke disse nå. Også må jeg innrømme at jeg spiser ostepop med gaffel så mulig du må begynne med det.

  6. EKSTREMT tøft skjema! Kanskje ett av de aller kuleste jeg kjenner til. Jeg bygde en gang en VC i en bunad som ligner, men den ble kanskje halvparten så bra som denne (litt også fordi det var Special Hobby og ikke Eduard ;)). Dette ble skremmende flott. Fine fade-effekter i lakken. Du skulle hatt i alle fall LITT chipping ved vingerota når den har vært i tjeneste lenge nok til å få bleika lakk.


    Takk for det [emoji846] Kan anbefalle dette settet fra AK, den har merking til en Egyptisk Spitfire som er ganske kult også. daee563a692cb0968ce99c89ee400d62.jpg

    OK da jeg må gi deg et poeng for chipping der, det hadde gjort seg.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Me like! 1
  7. 11 timer siden, Einar Sandvik skrev:

    Flott rusteffekt, må jeg si.👍  Kanskje er det litt lite rust på hjulfelger og skjermer i forhold til oppå panseret? 

    Det ble faktisk ikke så værst, kan være enig med deg der når det gjelder felgene, den er nok ikke helt ferdig enda så det kommer mere slitasje :)

  8. 11 timer siden, Einar Sandvik skrev:

    Du skal tydeligvis bygge FN-D fra startperioden til 331 i de nordre regionene av de britiske øyene. Jeg ser fram til det.

     

    Det har vært mye debatt i klubben  rundt hvorvidt disse maskinene var malt i Earth-mørkegrønt eller grått-mørkegrønt skjema, fordi disse maskinene ble levert akkurat i den perioden da skiftet i kamuflasje foregikk, men bakerst i bind 1 av Spitfire Saga av Cato Guhnfeldt kom konklusjonen til Nils, som laga disse dekalene. 

     

    Husk skjerm over eksosrøra, som ble montert for å hindre at pilotene ble blenda ved flyging i mørke!

    YES! Det er den, tro det eller ei, men jeg kjøpte faktisk den boka mest fordi jeg holder på med en RAB, info om Hurricanen var bare bonus.

     

    Skjermene har jeg valgt å ettermontere siden jeg skal kansje lage nagler på den og da ville de stått i veien.

     

    11 timer siden, Rune Haugen skrev:

    Mixed Grey er vel et alternativ på gråfargen på oversiden her. Det var en mix man gjorde selv lokalt på baser, før man fikk Ocean Grey i større kvanta. Nøyaktig hvilke farger som ble blandet og hvilket forhold husker jeg ikke i farta. Det kan nok noen her inne svare på :)

    Uten å være noe særlig klok på dette her så hadde jeg også som Torgeir sier tippet på Max på Extra dark sea grey.

     

    6 timer siden, Torgeir Eikeland skrev:

    Miksen bestod enkelt og greit av Medium Sea Grey pluss svart, men til hvilken brøk vet jeg ikke. 

    Det andre alternativet som har vært drøftet er vel at de brukte Extra Dark Sea Grey i stedet for Ocean Grey.

     

    Og det har vært riktig av deg å ikke legge ut bilder av dette, for du er herved arrestert av Hurricane-shariapolitiet.

    Du har nemlig sagd ut "escape-panelet" på høyresida. Dette er IKKE ei dør, men et panel som kunne dunkes ut i nødstilfelle. Jeg har aldri sett bilde av en operativ Hurricane hvor dette er fjerna. Skal du senke flapsen også? 

     

    Trgr

    Der kom den ja... Jeg skjønte det i ettertid, jeg fjernet det kun fordi det irriterte meg til grader at Hurricane har så lite åpning over cockpiten og jeg vil at den skal synes, Hasegawa sin byggesett kommer i tillegg med bare med lukket canopy så jeg skal sage den også i to for å vise cockpiten, flapsene blir nok oppe siden alt er limt nå. 

    • Me like! 1
  9. Har jo etterhvert bygget ganske mange av disse, her kommer det enda en til. Spitfire med korte vinger er absolutt min favoritt, når det i tillegg er med fransk merking så «måtte» det bygges en til.

     

    Mangler helt sikker noe jeg ikke ser.

     

    69669034663c4f9aa798b150ae4461b5.jpg

    a93a1dd495f7ed2744189cec3c9042ed.jpg

    1164cad8ff5561a4cbc8cce44c4bedde.jpg58ef3fbd9de3fb8e6ff4d09c04a3b536.jpg

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    • Me like! 7
  10. Har plukket denne opp igjen, siden sist har den bare blitt limt sammen og sparklet, ingen store åpninger, men det er ganske mange av dem, spesielt under vingene. Ellers har jeg, wait for it... skaffet mere resin.

     

    Et lurt tips er å ikke settet alt som skal under vingene før mann er ferdig med pussing under vingene siden det kan bli ganske trangt der.

     

     

    Harrier!'.jpg

    • Me like! 4
  11. Jeg har aktivt unngått å legge ut Norsk fly siden det er folk der ute som får psykiske plager at "feil" her og der, hadde kjøpt et sett med dekaler som egentlig skulle til en spitfire, men det fulgte med et sett med dekaler til hurricane også så da blir det jamen meg en Norsk Hurricane allikevel. Jeg gikk for cockpiten som fulgte med settet, det lå en Aires cockpit der men jeg hadde fått nok av resin en dag så da tok jeg bare vare på den. 

     

    Ikke noe spesielt å si med settet hittil, helt akseptabelt med sparkel må til her og der men absolutt et bra byggesett vil jeg påstå.

    Hurri!'#.jpg

    Hurri!$#.jpg

    • Me like! 1
    • Haha 1
  12. Takk for hyggelige tilbakemeldingen 🙂

     

    16 timer siden, Nils Bertil Bakken skrev:

    «Ble dette føyet konstruert i edru tilstand?

    Det måtte nok enten være en hardt overarbeidet type eller noe mye sterkere enn alkohol som var årsaken 🙂

    15 timer siden, Kjetil Olsen skrev:

    Flott modell. Pent og rent bygget. Har du glemt å male belgene sorte på understellet?

    Ikke glemt, den så jeg ikke. Takk!

     

    6 timer siden, Rune Haugen skrev:

    Denne ble flott :) Rart fly. Aner jeg litt rufs på den gule stigen bakerst på mannskapsmodulen?

    Noen som så det 😀 Ja det er litt chippet og litt naturlig støv fra det året den har ligget på benken.

     

     

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.