Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 14. april 2018 i alle områder

 1. Det ble ei vakker og verdig bisettelse for Espen Hoff og broren hans i Ilen kirke i dag. Det er plass til 600 personer i kirka, og den var temmelig fullsatt. Kolleger av Espen i Widerøe stod æresvakt i uniform i deler av seremonien. Jeg tror ikke jeg noen gang har sett så mye blomster i en begravelse. Kransen med en siste hilsen til Espen fra modellbyggervennene i IPMS Norge og Trondheim Plastmodellklubb er en av de mange kransene opp langs kirkegulvet. Bildet er tatt en time før sjølve bisettelsen starta. Etter bisettelsen fløy småfly fra Værnes flyklubb i formasjon ov
  12 poeng
 2. Da melder jeg på en F16c, i Ukrainsk skjema.
  5 poeng
 3. 4 poeng
 4. SKALA 2020 - AVLYST! Kjære medlemmer og alle interesserte Det er med ett tungt hjerte vi nå meddeler at årets SKALA 2020 er avlyst! Vi har vurdert og kommet frem til at dette var det eneste alternativet sett i lys av den nåværende pågående situasjonen, og usikkerheten dette medfører i tiden fremover. Vi ser nå fremover og har nå satt en ny dato for SKALA 2021. SKALA 2021 vil bli avholdt 17-18. April 2021 på Gardermoen Airport Hotel. Dog med forbehold at den nåværende situasjonen vi er i ikke har forverret seg.
  4 poeng
 5. Jeg har en 1:72 Arado Ar 234B-2 som kan være min kandidat for What if gruppebygg. Planen er en '46 med norske merker. Sent from my iPad using Tapatalk
  4 poeng
 6. Flottørene kom på plass i går. Den høyre flottøren ble først en smule venstrevridd, så det måtte litt press til før den høyre flottøren ble noenlunde bein. Frontene på flottørene må få litt rødmaling på seg.
  4 poeng
 7. Jeg vil vennlig henstille til at du lar begge deler være: Både å aktivere det gamle forumet hvis det nye ikke funker OG å trekke deg som formann på samme grunnlag. Begge deler vil i mine øyne være kraftige (og unødvendige) tilbakeskritt for foreningen.
  4 poeng
 8. Jeg har vært opptatt med byggeprosjekt i skala 1:1 de siste dagene, så det har bare blitt satt på ei lita haleantenne av metall, som mangler i byggesettet, samt utført panelvask med svart oljemaling på tube, tynna med terpentin. Nå gjenstår å sette på antenneledning, få på plass ei antenne under buken, gi modellen et lag klar mattlakk og sette på lyskupler på vingetuppene.
  3 poeng
 9. Så kom endelig grønnfargen på igjen, og denne gangen uten ruglete finish. Modellen ble malt med AK RLM 73 også nå, men denne gangen blanda med spyleveske, slik jeg gjorde med malinga til den forrige aradoen.
  3 poeng
 10. Da sier jeg meg ferdig med interiøret. Strengt tatt ble det vel mer detaljert enn nødvendig for en modell der detaljene forsvinner inne i en monter, men jeg vet at detaljene er der. Man har da sin modellbyggerstolthet.
  3 poeng
 11. Det er relativt grei aktivitet, men det kunne ha vært bedre. FB er en stor "konkurrent" hvis man skal kalle dem det. Styrken til forumet (etter min mening) er en uendelig større oversikt her enn på FB hvor man kan følge selve byggingen av en spesiell modell. I FB har man en tendens til å kun se hva som skjer "der og da" - man får sine "likes" og så er det glemt for ettertiden..
  3 poeng
 12. Og her er bilder av modellene som var med i mars.
  3 poeng
 13. Sjekket med hotellet angående parkering, og her er svaret. quote Heisann og god formiddag Kåre, Alle kursgjester har gratis parkering her hos oss på Gardermoen Airport Hotel uavhengig av om de overnatter eller ikke. Det eneste de trenger å gjøre er å registrere seg i resepsjonen ved ankomst slik at de kan få utlevert parkeringsbevis. Med ønske om en fin dag videre unquote Så her er det bare å huske denne registreringen i tillegg til registreringen for SKALA. Hilsen Kåre
  3 poeng
 14. Hello fellow modellers, We, the organizers, wish to thank YOU ALL for coming to this years C4-Open and making it special! We want to thank all our generous sponsors, those who held three wonderful seminars during this week end. We'd like to thank all our competitors, all our visitors, all the vendors and of course Kockum Fritid and their helpful staff. In all, this was a great show and we think we all can agree to do this again next year!? Best regards from C4-Open
  3 poeng
 15. Og her kommer bilder av modellene.
  3 poeng
 16. Litt usikker på om denne er innafor kategorien, men dette er noe jeg uansett hadde planlagt å bygge, så jeg prøver meg her. Moderator får heller flytte tråden om det ikke godkjennes Forbildet er altså en Hispano HA-1112-M1L som gjestet Rygge Airshow i 2007, den gang registrert som G-BWUE og eid av Spitfire Ltd. Maskinen skal etter sigende ha begynt livet som C.4K-102 (skjønt noen kilder mener den egentlig er C.4K-154) i Ejército del Aire på 1950-tallet, før den ble kjøpt opp av en viss Hamish Mahaddie mot slutten av 60-tallet. Her et bilde fra Rygge Airshow: Utga
  3 poeng
 17. Sånn, da var man registrert og (kanskje) ferdig til Skala... Mulig jeg tweaker litt til på den i morgen, men får prøve å styre meg.
  3 poeng
 18. Jeg kommer ikke til å finne opp kruttet på nytt, så vi fortsetter med dommerteam, all den tid jeg synes det gir størst effekt på kvaliteten på modellene over tid, samt at det er en fin måte å inkludere nye modellbyggere. Kanskje ikke minst det siste. Noen har vært vokale med tanke på enkelte "glam"-avgjørelser (og min manglende vilje til å korrigere), men det vil alltid være noe skurv, enten man velger den ene eller den andre løsningen. Når det nå en gang er slik at fokus skal ligge på byggeteknikk og finish, ikke valg av farger og malestil, så blir det slik.
  3 poeng
 19. Rigging av understell med EZ line. Det er nok best å gjøre det før flottørene settes på, av hensyn til tilgjengelighet med pølsefingre.
  3 poeng
 20. Kyrre har jo rett. Flyet ser fullstendig ånnas ut.
  3 poeng
 21. Nå litt kamo. Prøver Hataka-lakk denne gangen. Den sitter godt spikra på grunninga og legger seg pent.
  3 poeng
 22. De forum jeg er med på som fremdeles funker har en aktiv stab som gjør noe utav ferdige modeller, legger ut på forsiden, publiserer på facebook osv. Så lenge vi ikke har noen medlemmer som synes dette virker som en artig jobb så kommer vi til å slite. Det er generelt en negativ "feel" i klubben. Dette er ikke noe nytt, det går i bølgedaler, men den store motstanden mot Skala, den store motstanden mot "klikking", den store motstanden mot enkeltpersoner, alt sammen gjør at folk holder seg unna, både av bidragsytere (hvorfor skal jeg gidde) og tilskuere (Det skjer jo ikke noe likevel). For
  3 poeng
 23. Og da var forumet oppgradert til siste versjon.
  3 poeng
 24. Det var hyggelig å få se arbeidsbenken sin igjen! Satser på at alt annet løser seg i tur og orden! Jeg har sikkert fremstått som sur og gretten, men det skyldes først og fremst at det er blitt gitt liten eller ingen informasjon underveis. Da henfaller man jo fort til spekulasjoner og tungsinn når ting ikke virker. Etter å ha fomla rundt her inne en stund så syns jeg den nye forummotoren virker lovende. Å legge til bilder er jo en lek blitt (man kan jo bare klippe og lime inn bilder direkte i editoren her også), så nå burde terskelen for å poste ting være lav nok for de
  3 poeng
 25. Når man går inn på forumet første gang, eller i en ny nettleser, blir man møtt av denne teksten: "Velkommen til vårt forum i ny drakt. Forhåpentligvis har det meste klart å bli med over av emner, tekst, bilder ol. Men det kan hende at noe har forsvunnet. Det beklager vi på det sterkeste, men det er ikke noe vi kan gjøre med det. " Dette gir meg en følelse av at man ikke har planer om å prøve å fikse opp i så veldig mange av feilene som har oppstått i konverteringa. Jeg tenker nå som så at når man har klart å rote bort en haug med arbeidsbenker, gjort andre u
  3 poeng
 26. 329 som står på Flysamlinga - Gardermoen. Også denne har kråkeantenna. Om denne har hatt et sivilt liv før den ble pensjonist, vet jeg ikke.
  2 poeng
 27. Før påføring av mattlakk måtte antenna som stikker ned under buken på plass. Den vises både på bilder av flyet like etter interneringa i Sverige og mens det var malt i norsk militærmerking. Denne antenna er ikke med i Revell-byggesettet, men er tegna inn på fargeskjemategningene. Jeg kappa til antenne av en metallbit fra ei lita klemme. På bildet av modellen vises den grove dukstrukturen på akterskroget i byggesettet, som jeg bare delvis har pussa ned.
  2 poeng
 28. Noen ganger forsvinner deler og forsinker eller stanser byggeprosjekter. Sånn ble det også her. Ny del måtte skaffes. Etter å lett litt rundt i esker og skuffer med tiloversblitte deler fra bygde byggesett, fant jeg et par små deler som jeg kunne lage 3 mm. lange dråpeforma kuler av og bore hull i. Den ene kula sprakk og den andre forsvant sporløst. Det ble litt mer leiting, før jeg fant et flyunderstell med passe vinkel mellom hjullegg og hjulaksling, og etter litt spikking hadde jeg en brukbar ny del.
  2 poeng
 29. Arbeidet med produksjon av nye eksosrør er i gang. Litt varmstrukket støperammeplast og spissen på et par våpenoppheng til F-16 fra reservedelslageret ble ofra for formålet. Smått, men større enn eksosrøra fra Quickboost.
  2 poeng
 30. Jeg har ikke prøvd riggetråden fra AMMO, så jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag der. EZ Line er også ganske myk, men har ei ganske glatt overflate, så den er ikke veldig vanskelig å tre gjennom hull, dersom man har tak med pinsetten ganske nært trådenden. Fluefiskesnører er nok lettere å tre, men mangler den fantastiske strekkevnen til EZ line. Du skal trekke hardt for at EZ Line skal ryke.
  2 poeng
 31. Ja, når du nevner det, Jens Håkon, så har også jeg litt Vallejo Air som jeg bruker til detaljmaling med pensel. I tillegg til et relativt rikholdig utvalg Vallejo Model Color (den vanlige penselmalinga). Bunnlinja i alt dette er fortsatt at det ikke er så lurt å snakke om "Tamiya", "AK", "Vallejo" osv som om det er bare én type lakk. Mistenker noen ganger at dette bare bidrar til forvirringen der ute, og gir noen ideer om at det ikke er så nøye, eller i det minste at det man tynner en variant med, også funker i en annen. Med dertil hørende resultater.
  2 poeng
 32. Arbeid med panelrissing pågår. Kjedelig. Greit nok å holde på med det når det er dårlig vær, som i dag.
  2 poeng
 33. Her er nå et bilde av en W. 34 som var underlagt 21. Transport Flight på Skattøra i 1945
  2 poeng
 34. Gå og vask munnen din.... Det er forøvrig bra ut, da.....
  2 poeng
 35. Ta gjerne med modeller under arbeid. Det er alltid noe å diskutere rundt byggeteknikker mm,
  2 poeng
 36. Takk for tilbudet, Mats! Dato for Moson-modellshowet ble sjekka og IPMS Sverige ble konsultert for å unngå kollisjon med 08 Open. IPMS Sverige er informert om tidspunkt og sted for skala 2020, så vi håper på stort innrykk fra broderlandet i øst.
  2 poeng
 37. Hei Resultater fra SKALA 2019 finner du her: https://www.ipmsnorge.org/skala/resultater/ 199 modeller fordelt på 42 deltakere. Totalt ble det det delt ut 19 gull, 19 sølv og 24 bronse.
  2 poeng
 38. Hadde det kjekt saa lenge jeg var der, og standarden i flyklassene var god - de hadde ikke skjems av aa vaere paa konkurransebordene i Telford.
  2 poeng
 39. Jeg huska at understellet på Skuaen måtte improviseres en god del for å få det halvnært korrekt, men dette er jo helt idiotisk. Heldigvis har jeg liggende to hjuldører i resin fra et Warrior-sett av Skua. De passer perfekt, så da slipper jeg videre doktorering og strafferunder.
  2 poeng
 40. Jeg trodde at IPMS Forum skulle være upolitisk... Det begynner å ligne på noe nå. Når denne er ferdig må du jo bare bygge bare resten av Romsdalsfjord flygruppe - He 115, MF.11 og en Walrus. Nils
  2 poeng
 41. 2 poeng
 42. Jeg husker da det gamle forumet som bokstavelig talt bestod av tråder med kommentarer i sidegreiner, ble avløst av det nye forumet med anledning til å poste bilder. Oppslutninga nærmest eksploderte. Aktivitetsnivået fra den tida kommer vi aldri tilbake til. Den gangen var sosiale medier ennå relativt lite utbredt. Nå har IPMS-forumet mange og sterke konkurrenter. Årsakene til at oppslutninga om forumet vårt er gått ned, er nok mange, slik Arild påpeker. Jeg mente ikke å si at bableboks-stengninga er hovedårsaken til nedgangen, men at det etter stengninga var første gangen jeg la m
  2 poeng
 43. Tid for dekaler. De fra byggesettet er fullstendig katastrofe, og fragmenteres i kontakt med vann i tillegg til å gi dyrisk silvering. De KAN delvis berges ved å smøre på et tykt lag Humbrol Clear, men jeg kommer i størst mulig grad til å bruke bedre dekaler der det er mulig.
  2 poeng
 44. Det har vært ganske komplett byggetørke her på berget i sommer, grunnet bygge- og malevirksomhet i skala 1:1, men i går begynte jeg med maling av interiør. Etter konstruktivt råd fra Mats, malte jeg interiøret i RLM 02, det vil si Humbrol 31, ettersom dette skal bli en tidlig Arado fra 1940.
  2 poeng
 45. Tilbake til Sword-byggesettet: Interiøret ser detaljrikt og fint ut, men oppheng til setet mangler av en eller annen grunn. Dermed ble det litt forsinkelse, mens jeg skrætsjbygde et litt forenkla, nytt seteoppheng. Jeg tok utgangspunkt i et bombeoppheng eller noe slikt fra skrapboksen, som jeg konverterte til sideoppheng til hver side av setet. Deretter borra jeg hull gjennom sideopphenga og tredde varmstrukket plast gjennom og tilpassa avstanden ved hjelp av setet i byggesettet. Plaststanga ble limt fast og kutta på hver side. Deretter ble setet limt fast i opphenget. Jeg brukte tynt flytende
  2 poeng
 46. Ekstra ekstra! Arild sin versjon: Sender deg til siste innlegg, uansett hva du har lest før. Stian sin versjon: Sender deg til siste uleste innlegg, for deg. Altså, så langt du har lest.
  2 poeng
 47. La det være som det er (alt. 2). Nils
  2 poeng
 48. Heisann! siden jeg er en av de som har mistet arbeidsbenken min kan jeg ytre noen få ord i den sammenhengen. Har sjekket litt hva jeg tror jeg hadde der av "samleverdi". Stort sett er de fleste trådene jeg er fornøyd med og de nyeste trådene mine knyttet til galleriet og temagruppene. Flere av trådene på arbeidsbenken var gamle og manglet bilder pga. tull med picasa, photobucket osv. Selvfølgelig som Geir sier, er det mye fin info og en og annen interessant diskusjon som vi mister. Nå er det sånn at det er kunngjort en ny restart serveren, men jeg kan leve med at det ikke blir gjort, som
  2 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å besøke og/eller registrerer deg på vårt forum aksepterer du våre vilkår og personvernregler. Bruksvilkår.